İhanet ve aldatmanın dışında her insan ikinci bir şansı hak eder. Sonuçta hatalar biz insanlara özgü davranışlardır. Hemen kestirip atmak mantıklı gelmiyor. Özellikle bizim için önemli insanlarsa konu o zaman işin rengi değişebilir.

Hayatta ikinci şans var mı? 'Çok pişmanım, bir daha yapmayacağım' diyerek yaşamış/yapmış olduklarımızı geri alabiliyor muyuz? Her şeyden önce herkese ikişer şans verebilecek kadar şanslı mıyız ki?
Hayatımıza giren kişiler bazen bizi geliştirmek, bazense değiştirmek için vardır. Kalsınlar diye çabalamanın anlamı yok. Her şey gibi herkesin de bir zamanı var. Nasıl ki bir kağıt, sınavdan önce çok değerliyken sınavdan sonra sıradan bir kağıt parçasına dönüşüyorsa insanlarda öyledir. Zamanı geçince hiçbir önemi kalmaz.
~yani herkesin tek bir hayatı, şansı vardır. Elinizdeki şansı başkalarına verip hayatınızı zehirlemeyin 🌻
Herkes ikinci bir şansı hak eder... üçüncüsü olmamak şartıyla. bazen dışında tuttuğunuz durumlarda bile şans verenleri çok gördüm. karşınızdaki kişi değerli ise hayatınızdaki yeri önemi buyükse vermemek kaçınılmaz. Benim için birtek içimden koptuysa bişeyler, ikinci şansı olmaz.🦀
Merhaba 🌿
Herkes hak etmez ikinci bir şansı. Ama bu bir önyargı olmamalı ve herkesi bu açıdan genellememeliyiz diye düşünüyorum. Karşımızdaki kişi pişmansa ve yaptığı hatayı telafi etmeye gönüllü ise şans verilmeli diye düşünüyorum.
En iyi görüş için teşekkür ederim 🍃
Hak etmez ilkinde yapan ikincisinde de yapar insanlara ikinci şans verdiğim için pişmanım kimseye şans verip tekrar hayatınızı mahf etmeyin
Cevap
16Cevap
Bence eder. Ama bazı ihanet dışında hiç olmıycak bir şekilde karşı taraf kırılıyorsa o zaman etmez. Karşı taraf sırf kendi çıkarları doğrultusunda kırıp bunun üstüne basa basa tekrarlıyorsa ilk şansı bile haketmez.
Ben saglam bi samiyet ve ciddi bir pismanlik la gelen her kisi ( hic biseyi disarida birakmadan) ikinci bir sansi hakettigine inaniyorum. Allahin bile bize binlerce sans verdigi yerde, ben kendimde bunu hadsizlik olarak goruyorum. Dedigim gibi ciddi bir pismanlik olmali ve ben bunu hissetmeliyim. Tek bir sans daha vermek bana hic bisi kaybettirmez. Belkide kazandirir belli mi olur.
Etmemeliler bu şansı. Bunu bile bile şans veririz. Zaafımıza yenik düşer ikinci bir şans veririz. Biri size ikinci bir şans vermiyorsa hayatında hiç yer edinmemişsiniz demektir.🤷♀️
Bazı durunlarda ikinci bir şans verilebilir. Çok büyük bir hata değilse, karşımızdaki kişi pişman olmuşsa ve bir daha yapmamak üzere çaba gösteriyorsa, ikinci bir şansı hak eder bence. Ama telafisi olmayan bazı durumlarda ikinci şansı vermek, sadece onun gözünde bizim değerimizi azaltır.
Bana göre insan her şansı hak ediyor, düşünün ki dünya kadar günah işliyoruz pişman oluyor Allah'a el açıp tövbe edince günahımız samimi bir şekilde tövbe edince affedilir iken bizi yaratan bize nimetler veren Allah affediyor iken biz neden affetmek istemiyoruz anlamıyorum ki, bizi yaratan Allahü Teâlâdan daha mı büyük biriyiz.
Kimse ikinci şansı hak etmez.. Yedi senelik ilişkime ikinici şansı vermemiş insanım ikinci şansı mı?
Hak eder bende zamaninda bir hata yaptim bence buyuk bi hata ama seneler oldu hala aklima geldikce çok utanırım karşimdaki insan affetmişti hatta ustume gelip surekli hatirlatmadi bile Allah razi olsun karsidaki kisinin tavrı çok onemli o hatamla beni yerin dibine soksaydı belki Şu an hic pisman olmazdim
Hep insanlara sayısız şans verdim, özellikle seviyorsam. Ama ne yazık ki tekrar şans verince ne de olsa affeder kafasıyla hata yapmaktan korkmuyor insanlar. Bundan sonra herkesi ilk hatasında siliyorum, pamuk gibi oldum
Kendim kimseden ikinci şansı istemem ve kimseye ikinci şansı vermem.
Çevremde gördüklerim, duyduklarım ve yaşananlar, ikinci hakkı alanların daha kötü şekilde bu şansı verenleri yok ettigini öğretti bana.
İhanet, aldatma ve daha ağır (kadına, çocuğa, hayvanlara yönelik cinsel istismar, saldırı, şiddet) suçlar dışında herkes ikinci bir şansı hak eder. Buna inanıyorum. Bazı pişmanlıklar o insanın karakterinin yeniden yaratılmasını ve inşasını sağlıyor.
İyi niyetten ve tecrübesizlikten kaynaklanan hatalar ihanet ve aldatma içermezler. Samimi pişmanlıklar ikinci bir şansı bence kesinlikle hakeder. Çünkü bunlar üçüncü şansı asla talep etmek zorunda bırakmazlar kendilerini🙂
Selamlar.
Tamamen yaptığı hatayı bağlı telafisi olan küçük hataysa hak eder ama telafisi olmayan büyük bir hata yapmışsa ikinci şansı hak ettiğini düşünmüyorum...
İkinci şansı verdiklerim bu zamana kadar bunu değerlendiremediği için insanların ikinci şansı hakkettiklerine zerre inancım yok
Bence hakederler. Ben hiç kötümser ve bencil olamıyorum valla ben ikinci şansı da veririm üçüncü şansı da
birisi benden ikinci bir şans istiyorsa hak etmez gercekten kötü bir şey yapmıştır.. ufak tefek seyleri gormem affederim direkt
Eğer o kişiyi içten seviyor isem ikinci bir şansı veririm.
Eder. Insanız. belki öyle ders aldık ki bir daha ne yaşasak hata yapmayız. O yüzden sans verilir.
kesinlikle hatta bence ucuncu sans da verilmeli duruma göre
bir kere hata yapan, her zaman yapar diye düsünüyorum, hayir ikinci sans diye birsey yok.
Bir kere yapan, bir daha yapar. İkinci şansı versem bile tekrar yapacağını bilirim.
Bir hatada silerim genelde 1000 de bir belki affederim
Tamamen ne yaptığıyla alakalı bi durum ve ikinci şansı hak etmek gerekiyor
pismanligina ve verecegi soze ikna olursam veririm. teorik olarak en azindan 😃
Affedilmeyecek şeyler yapmadıysa ikinci şans olabilir
ikinci şansı hak edecek insan birincinin canına okur mu..
bence yok, herkesin tek şansı var hayatımda..
Hak edene verilir ikinci şans. ciğeri beş para etmez birine şans verilmez.
Hayır birdaha aynı veya benzeri hatayi yapmasına müsaade etmek olur bu
Hak etmezler çünkü birinci zaten verilmiş bir toleranstir
İhanet asla ama başka şeyler ise konunun ne olduğuna bağlı
çoğu insan hak etmez hatta kimse hak etmez ikinci şansı kime hangi anlamda ikinci şansı verirsen ver yine b*klar batırır her şeyi o yüzden kimseye ikinci şansı vermeyin
evet bence hakeder bencil olmamak lazım kimse kusursuz değildir ve her insan hata yapar kabul edelim artık şunu
Peki öldüğümüzde ikinci defa dirilme şansımız var mı? Maalesef bu ne kadar imkansızsa ikinci şansı vermekte benim için o kadar imkansız Bir durum
Hayır hak etmez çünkü insanlar en fZla bir ay değişir iki ya da ama asla huylu huyundan vazgeçmez
bir hata yapan insan ikincisini de yapar üçüncüsünü de o yüzden artık ikinci şans yok bende kimseye
Evet ederler fakat 3. Olmaz.
Eder ama üçüncüyü asla
Etmez her şey hep başa sarar💃💃
Evet hak eder bir suçu islediysen tevbesi var
Etmez tepene çıkarlar
Hatasını tekrarlamayağının garantisi var mı?
Yapılan ihanete ve ortam şartlarına bağlı bence
Hayır, her insan ikinci bir şansı hak etmez.
Bazilari eder cok cok az bir kismi
Birkaç kereyi dahi hak gördüklerim oldu.
Ben vermem diyorum ama hep enayi gibi veririm
Evet, hak eder. Ama boyutu önemli bunun.
Etmez bence boşuna veriliyor o 2. Şanslar
Bir kez yapan sürekli yapar.. bence haketmezler.
Edebilirveyaetmeyebilirbenbilmemkeyfimbilir
Herkes ikinci bir şansı hak eder.
genelde hak etmiyorlar
Hayır etmez hataya tahammül edemem
Elbette... Ama 3. olmaz.
Yaptığı şeye göre değişir
Hayır insanlar nankördür
eder
Duruma göre değişir
Her zaman değil
Bence hayır birinciyi yapan ikinciyi de yapar
Sans versen nolcak yine kullanir