Ya öyle birisine rastlamıştım ben askerdeyken. Çocuk sigaraya başlama anısını anlatacak, resmen doğumundan başladı. Yaşadığı coğrafya, aile bağları falan. Herhalde anlatması 2 saat sürmüştür. Çocuğun sigaraya nasıl başladığı konusu hariç hakkında bütün her şeyi öğrendik. Bazıları böyle çok uzatınca gerçekten sıkılıyorsun hele o kola dokunanlar tam bir kavga etme konusu haline geliyorlar.
Elbette. Fakat kimi zaman dinlemek zorundayım. İkili arkadaş diyaloglarım ile iş ilişkilerim arasında ciddi farklar var... Arkadaş diyaloglarımda dahi bir zaman lar çekip gitmeyi tercih ederken, artık uzaklara dalıp gidiyorum. Bedenim neden orda kaldı derseniz. Bir insanın asla bir yüzü olmadığını öğrendiğim için belki de... Şüphesiz iyi yönleri de oldukça fazla diyerek, gülümseyerek uzaklara dalıp gidiyorum... İnsanları biz değiştiremeyiz. Onları olduğu gibi kabul edebiliriz. Veya ilişkileri, iletişimleri sonlandırabiliriz... İnsan değişir mi? Elbette, ancak bunu gerçekten farkında olarak istemesi gerekli. İnsan beyni, yeni bilgiye her zaman karşıdır. Biraz zorlanır kısaca... İradeli ve istekli olma şart... Bu farkındalığı kimi zaman tesadüf denen şeyler, kimi zaman bir kadın, veya bir erkek, veya yaşanılan acı olaylar sağlamak ta...
Neşeli bir gün diliyorum...
. . . # by Neşeliadam '' Hayat, ciddiye almak için çok kısa... ''
Genelde kadınlarda karşılaştığımız bir durum. Dostlarım, eski sevdalarim, annem dahil yani 😄 bazen gerçekten bayip sinir ediyorlar. Bir ayakkabı elbise aldığını anlatacak 30 dk da anlatilir mi ya? O durtmeden zaten nefret ediyorum. Hiç belli ki şu an beni dinlemek istemiyor demiyor ya dürtüp dürtüp anlatıyorlar 😩
Detaya Girilecek Bir Sohbetse Sıkılmam Ama Detay Gerektirmeyipte Karşıdaki Detaya Girerse Belli Bir Yerden Sonra Sıkar Mesela Bende Günlük Hayatımda Bazı Konularda Detaya Girmeyi Seven Birisiyim Çünkü Karşıdakiler Detaya Girmezsem Anladıklarını Zannedecekler Ama Anlamıyacaklar Ondan Dolayı Karşıdaki İnsanin Tam Anlaması İçin Özellikle Detaylara Girdiğim Oluyor Çünkü Her İnsanın Anlama Kapasiteside Bir Değil
açıkçası çok detaya giren kişiler genel olarak sıkıcı oluyor ve bunun neticesinde de, sırf bu çok fazla detaya giren kişi yüzünden diğer insanlarla olan iletişimleriniz daha sağlıksız, daha monoton, daha soğuk, daha çekilmez ve daha katlanılamaz bir hale bürünebiliyor; işte tam da bu yüzden detaylara fazla girmek ve insanları bu detaylarda resmen boğmak, gereğinden uzun konuşup susmak bilmemek, lafı uzatmak, oradan girip buradan çıkmak, durmaksızın çene çalmak, tek kelime veya cümleyle anlatacağın şey için yüzlerce kelime ve cümle kullanmak insanları kesinlikle sıkacaktır. dediğim gibi, bir insan çok detaya girip çok konuşuyorsa o insandan anında sıkılırım.
evet anlatacağı şeyi direk anlatmak yerine detay da detay ee yeter arkadaş sonuca gel dedim en son geçenler de diyeceğin iki kelime ulan
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yemin ediyorum size kafayı sıyırıcaktım. Böyle bir yapısı olan eşiniz olduğunu düşünün hele hele tartışmalarınızı düşünün. Abi adam 5 saat konuşurdu böyleeeeeee beynim o sırada astral seyahatlere çıkar çıkar geri gelirdi bi bakardım hala karşımda hala konuşuyor. Allah kurtardı demekki.
En İyi Cevaplar