Ben her zaman geleceğe odaklıyım. Unutmaktan veya susturmaktan ziyade güzel hatırlamanın yolu, yaşadığınız her şeyin size ait olduğunu bilmektir. En güzel yaşanmışlıklardan en tatsız anlara, en komik anlarınızdan, sonradan inanamayacağınız saçmalamalarınıza, çılgınlıklarınıza. Sizi siz yapan, yaşanmışlıklardan elde edinilen tecrübeler değil mi zaten. Unutmaya çalışmayın, güzel hatırlayın. .
Geçmiş, bizim dökümümüzdür. Ve peşimizi bırakmaz. Yüzleşmeli, kabul etmeli, veya çözüme mutlaka kavuşturmalıyız. Ve elbette ki önemlidir. Değerlidir. Bir insanı yazdıkları ile değil, tam anlamı ile yaşadıkları, yaşayabilecekleri gerçeklikleri ile ancak tanıyabilirsiniz... Çünkü o an her şey yapılabilir, veya yapılamaz. En değerlisi ne geçmiş ne de gelecektir. Yaşanılan tam da bu an dır... Yaşanılan tam da o an a sahip çıkabilecek ve korkmayacak, vazgeçmeyecek insanlar bulunmalı. Değer katılmalı, ve de sevgi büyütülmeli... Ve gelecek ancak, cesaretini toplayıp yaşamaktan korkmayan, bilgili insanların sayesinde orjinalleşecektir...
Geçmişe takılı kalıp yaşayanlar an'dan keyif alamazlar. Andan keyif alamayan geleceğine de yön veremez.
Geçmişteki gelen, geçen, yiten , biten icin üzülüp durmak bize ancak stres, kaygı, endişe olarak geri dönüp zarar verir. Zamanı geri alamayacagimiza , yaşantıları degistiremeyecegimize göre buna gerek yok.
Andan tat alıp gelecek güzel gunlerin umut ışığında tadını çıkaralım 🌸🤗
Geçmişimi susturan biri değilim. İnsan geçmişini bilmez işe gelecekte yürümez. Çünkü geçmiş bizlerin aynasıdır. Geçmişim iyi ya da kötü olsa bile susturmam beni ben yapan geçmişimi. O yüzden geleceği konuşturan tarafım
Geçmişimde çok takılı kaldım, ama hep zarar ve hüsranla sonuçlandı. Geleceğin hayalini de kuramıyorum açıkcası. Ne yaptığım iş ne kazandığım para, artık pek bir önemi yok gibi. Bıhtıhk ya bıhtıhk yaa diyen dayı modundayım. Gelişi güzel, ne varsa yaşa işte modu 🤷♂️😅
Geçmişte yaptıklarımı ve gelecekte yapacaklarımı fazla düşünüyorum, şu anın içinde olmakta zorlanıyorum. Yine de daha çok gelecek odaklıyım. Mutlaka ileriye dönük bir idealim olmalı ve o hedefe doğru yol almalıyım.
Geçmişini susturmak isteyenlerden değilim, attıgım her adımı doğrusu ve yanlısıyla seviyorum. O zamanlardaki kişi şu an oldugum noktaya varmama yardımcı oldu. Ve evet , kesinlikle gelecegini ercih eden taraf olurdum.
Geçmişe takılı kalırsan geleceğini biçimlendiremezsin, eskisini bırakmadan yenisi gelmez. Ruhen yüksek isen seçim şansı sunulur. Denir ki; ya sen bırakırsın geçmişini ya da biz zorla alırız.
Geçmişinden utananlar geçmişini susturmak ister benim öyle bir derdim yok yasadiklarimdan hiç bir zman pişman olmadım ne yaptıysam hata da olsa da ben yaptım bununla yuzlesebilirim.