Aynı yerden, aynı şekilde üzüldüğümüz, kırıldığımız şeyleri tekrar tekrar yaşamak. Böyle durumlarda ; kabul et duygularını, alman gereken dersleri farket, seçimini yap ve devam et...
Bazen size de oluyor mu "bu kaçıncı kez başıma geliyor" dediğiniz bir olay?
”Bu neden benim başıma sürekli geliyor?” diyorsanız, Bir Şaman öğretisi şöyle der: “Ders, siz öğrenene kadar devam eder..." Bu sözü bilmeme rağmen ister istemez bazen aynı hatalara düşebiliyorum. 💆♂️
Bir dizideki replik geldi aklıma: "Bir kere aldatılırsan, hata karşı tarafındır ama eğer 2. kere aldatılırsan hata senindir." Buradaki aldatma sevgili olarak değil aslında, 2. kere aldatılırsan hata senindir. Çünkü bir kere daha güvenmişsindir. O yüzden bir kere darbe yediğiniz yerden tekrardan darbe yiyorsanız gerekli dersi almamışsınız demektir.
İnsanlar bu darbeleri ala ala sonra bu darbelerden dersler çıkarta öıkarta büyüyor ve değişiyor. Hayat bir nevi insanı zaten eğitiyor.
Elbette insan hep onun korkusunu yaşıyor içten içe. Aldatılma karşılık görmeme yalan şiddet… birine güveniyorsun, seviyorsun kendini açıyorsun dost sevgili fark etmez ve seni kırmaması, üzmemesi için dua ediyorsun. Bazen üzüyorlar bazen de şanslıysan bu sefer olmadı diyebiliyorsun
Biseyi kaciriyorsun hep, daha once ogrendigin duygularini herkes e ayni yansitiyorsun ya da ogrendiklerinden farkli diye ayni uyguluyorsun. Bir sey yanlis ise onu dogru diye yapmakta insani yorar.
spiritüalitede üzüntüde mutlulukta (neşe hariç) aynı derecede bireyi yükseltir. Bunlar diğer insanlarla yaşadığımız basit karmik dersler de olablir, ağır kontratlarda. Hayat boyu farklı şekillerde devam eder. Sebebi ise dünyada olmaktır.
Ders alıyorum elbette ama bazen bazı konular uzun zaman çözüme ulaşmayıp kısır döngüye takılıyor işte böyle zamanlarda yılıyorum ama pes etme şansım olmuyor
Bana daha çok şey oluyor, şey işte hani biriyle selamlaşırsın ama selamlaşacağını rüyanda görmüşsündür ya da daha önce selamlaştığını sanırsın arada böyle şeyler hissediyorum.
Ben de şey olmuştu gün boyunca yaşanan şeyleri rüyamda görmüştüm öncesinde günün bir kısmında fark ettim bunu kalan kısmında rüyada yaptığımın tam tersi kararlar almıştım