Misal ben durum ve olaylar sonucunda insanlardan çabuk soğuya biliyorum. Tabi bu hep böyle değildi. Özellikle son bir kaç senedir böyle bu durum. Peki siz de kolay soğuyabilir mısınız?

Hayatımdaki sıradan insanlar geçerli değildir... önemli, yer edinmiş hayatımın bir parçası olan insanlara karşı son derece sabırlıyımdır. Son zamanlarda bunun adını da değiştirdim aslında... sabır değil tavizmiş. son çizgiye gelincede soğurmuşum kimsede beni durduramazmış... zararın neresinden dönersende karmış...🦀
Çabuk soğumam , belki iyi belki değil ama empati yeteneğime hep güvendim.
Mamafih , şöyle bir durum da söz konusu oluyor, bir insana ilk anda ısınamadıysa insan , sonradan ısınmak çok zor oluyor.
En olumsuz yönde bile olumlu taraf ararım. Bir nevi Polyanna ama beşeri münasebetlerin en önemli kriteri bana göre.
Zira kimse kusursuz değildir , kimse de bizim paylaştığımız değer yargılarını paylaşmak zorunda değildir.
En önemli olanlar hariç veya evrensel diyebileceklerimiz.
Hayatimin parcasi olan insanlardan bi kac hareketi ya da sözleri disinda sogumam cabuk. Ornegin igrenc bir kufur cikmissa agzindan aninda buz keserim. Bide burdan kadinlara seslenmek istiyorum eslerinin ya da sevgililerinin yatakta nasil olduklarini anlatmasinlar lutfen. Eger tanidigim biri bunu yaparsa (kim oldugu hic onemli degil. Arkadasim ya da bi akrabam olabilir) acayip igreniyorum. Adamin bi sucu yok aslinda ama ben adamdan nefret ediyorum.
İki yüzlülükte sınır tanımayıp, dünyanın en gururlu, en iyi insanı gibi davranan tipleri tanımak yeterli bir sebep benim için.
Cevap
20Cevap
Bazıları için evet ama değer verdiğim biriyse çabuk soğumam. Çünkü soğuduğum zaman ısınmam tekrardan çok zor.
İnsanlardan soğuma hızım beni bile şaşırtıyor. Kafamdaki "yanlış" kriterine uyan en ufacık hareketlerinden bile, o görünmez duvarlarım örülüyor hemen.
Buna bir an yeter bazen. Soğuma konusunda.
Çünkü her insanın bir yüzü yoktur.
Kimi bir gün sonra, kiminin 1 yıl sonra görürsünüz o kareyi.
İnsan ufak hatalar da yapabilir. Elbette kimi yanlışların telafisi olamaz. Ancak samimiyet ve değer önemlidir.
Kolay insan silmem.
Herkes gibi benim de olmazsa olmazlarım var. Ve silmeme adına, o sınırların dışında ilişkilerimi tutmaya özen gösteriyorum. Zaten o sınırların içine dahil olabileni de çıkarmaya hiç niyetim yok...
Ben birinden soğuyorsam o kişiyi taktir etmek isterim. Kim bilir neler yaptıda bir anda soğudum diye. Kolay vazgeçişlerim vardır.🤷♀️
Belli başlı konular var orada bir hata ya da sevmediğim bir hareket görürsem evet çabuk soğurum. Onun dışında ha deyince birden soğuyan insan değilim.
Fazla insalcilim sanırım, kimseyi öyle tek hatasında silmisligim yok.
Hayatıma dahil olması için belki bir süre zaman gerek kişinin, fakat çıkması, buz gibi soğumam, çok basit değil benim için. Anlamlandirdiysam o kişiyi, affediciyim.
Sogusam ne olacak? Uzun bir süre nötr kalırım. Bir fırsat jokeri hazırda bekler. Fakat o diyaloğun eceli gelmişse artık daha fazla makineye bağlı tutmam. Kalp öldüyse zorlamam ve sogumakla da ugrasmam. Direkt gömerim. Yoluma giderim.🙂
Hayır gerçekten değer verdiğim kişi ise kolay kolay soğumam fakat yaptığı şey ikiyüzlülük, ihanet veya çok önemli bir konuda yalan ise bir kerede silerim
Tekrara düştüğüm bir soru😂
İnsanlara kolay ısınmam yani sıcak kanlı gıbı görünüyorum ama değilim😂
Dolayısı ile zaten ısınamıyorken ısındığım azıcık ınsandan da hemencecik soguyamam😂😂
Soğunacak insan var soğunmayacak insan var. Sevdiğim insanlardan soğumam kolay kolay, kiroyorsa bile Savaşırım kopmamak için, ama soğudumsa bir daha dönüşü olmaz..
Ben ışık hızıyla soğuyabilirim bir insandan. Bu iyi birşey değil. “Kimse vazgeçilmez değildir” ideolojisiyle ucuz işci çalıştıran işletmeci gibi takılıyorum. Biri gidiyor biri geliyor.
Evet özellikle kendisiyle çelişen yaptıklarıyla söyledikleri uyuşmayan ve başklarına rahatlıkla yalan söyleyebildiğini gözlemlediğim iki yüzlü olan insanlardan anında soğurum..
Evet ben de senin gibiyim. Önceleri çok vefakar biriydim ama artık bir insanın tek yanlışını görmek bile soğumama neden olabiliyor. Böylece bir nevi savunma refleksi geliştirdim.
Evet son zamanlar tahammül sınırlarımız azaldığı için "amann buna mı kafa yorucam." deyip arkamızı dönüyoruz.
İnsanlara fazla katlanamadığımız için de hızla soğuyoruz.
İnsanlar kendinden soğutmak için elinden geleni yaparsa, kolay kolay soğmam ama soğursam bir daha da ısınmam o insana karşı.
Şahsen bazen bir anda buz kestiğim oluyor. Ya sadece bir lafı bile soğutabiliyor. Hassas olduğum konu çokluğundan herhalde.
Ani soğuyabiliyorim önce alttan alıyorum, empati ön plana çıkıyor ya, sonra izliyorum bakıyorum ki abartmaya başlıyor hemen Black list
Kolay kolay sogumuyorum. hic birimiz 4 4luk degiliz. Fakat birike birike buz kesiyor ve uzaklasiyorum.
Az tanıdığım insanlardan başta soğuyabilirim. Ama bir kişiyi tanıdıktan sonra artık ona ısınmışsam, kolay kolay soğumam.
Bende çok çabuk soğurum.
1 kelime bile yeterli oluyor bazen.
Uzaklaşmaya yer arıyormuşum gibi oluyor.
Aşık olduğum kadından 5 saniye içinde soğuyabilirim. Keskin virajlarda uyarırım, devam ederse ilişki anında biter ve geriye bakmam.
Bu karşımdakine bağlı sanırım kendimi en son suçlayacağım mevzu bu olsa gerek. Soğutandan soğurum, soğuktu, soğutuyorlar...
Çok tutarsız yanlarını görürsem, yalanda varsa işin içinde buz dağı gibi olabilirim anında ve bir dahada ısınma olmaz o kişiye karşı.
Ağzı ile kuş tutsalar sevemediğim insanlar var benim...
Birde canıma da okusalar sevmekten vazgeçemediklerim...💙
çok çabuk soğurum yeter ki soğuyacağım bir sebep versin
Çabuk sogumam zaten genelde çabuk sevmem oyuzdende cok arkadasım yoktur. Olanda gercek dostlarımdır
Deger verdiğim birinin bi yapay cümlesi değerini sorgulatir
Gelişen olay örgüsü ve karakter yapısına göre evet.
Zaten herkese karşı çabuk soğuyorum. İnsanlar çok değişik. Yaptığı tek hata da soğurum.
Bazı hareketler soğumayı bırak, buz kesmeme sebep olur.. Keyifli günler.. 🤘
Ben soğuyorum açıkçası ve bir daha istesem de sevemiyorum
Bir hareketine bakar
Sonra güneş dahi ısıtamaz aramizi...
Bende çok çabuk soğurum ve kolay kolay da ısınamam bir daha
Soğumak değil de sıkılırım bazen içime kapanırım 😁
Cahil ve kültürsüzse ve herseyi bildiğini sanıyorsa evet
Güven kırıcı şeyler olursa jet hızıyla hayatımdan çıkartırım.
Evet çok kolay. soğuduktan sonra aşırı rahatlıyorum
Tutarsızlık ve yalan gibi kötü özelliklerini görürsem çok çabuk soğuyabiliyorum.
Eğer sohbet sırasında konuştukları beni rahatsız ettiyse soğurum elbet
Işık hızında soğuyorum. İnsanlara çok tahammül edemiyorum.
Böyle şıp şıp şıp diye
Soğuyorum. Eğer güvenirsem , inanırsam bazı seyleri sorun etmem eger guven olusmamissa icim soguyuveriyor.
Artık insanlara tahammülüm kalmadı.. Yaptıkları saçma sapan işlerden dolayı insanları çok çabuk siliyorum..
Eğer bende çok değeri olan biriyse birçok şeyi tolere edebilirim. Hemen soğumam, çünkü soğuduktan sonra asla eskisi gibi olamam.
Evet misal şu son bir senedir herkesten soğmaya başladım
Eskiden bende böyle degildim artık tahammülsüzşeştim her şeye her an soguyabiliyorum
Beklemediğim bir muamele gördüğüm an anında soğurum.
Asla soğmam çabuk lakin benden çabuk soğarlar sebebi ise belli ben soğmadığım için.
Çabucak soğur silerim
Evet, bu huyumu değiştirebilsem keşke.
Çabuk vazgeçerim, çabuk soğurum, çabuk unuturum
Evet var bende de öyle bir şey :)
Cok değer vermediysem evet
Çevremde insan yok soğuyacağım.
Tanışma esnasında kişiden kişiye değişiklik gösteriyor
Hiç ısınamadım ki soğuyayım
Evet kolay kolay da ısınmam 🙈
Zor ısınır çabuk soğurum.
Hiç ısınmam ki soğuyayım
Evet milisaniyede hem de