Günümüzde, saygınlık ve itibar kaynağı olarak görülen şey iyi bir eğitim, iyi bir iş, iyi bir eş, gelişmiş bir vicdan ve adalet duygusu, empati yeteneği, merhamet ve hoşgörü, tevazu, sözünde durma, kararlılık, tok gözlülük vb. meziyet, sahiplik ve tercihlerin, toplumsal normlar dahilinde sentezini yapabilme 🙌🏻
Bakın bir insanı tanımak istiyorsanız onunla kavga edene kadar bekleyin aksi takdirde herkes harikadır zaten ama kavgada ne olduğunu anlarsınız, o yüzden kaliteli insan kavgada size hakaret etmeyendir siz ateşken su olandır 😊👍hayatıma sadece öylr insanları alıyorum zaten
Hayata karşı bir duruşu olan , çıkarı icin şekilden şekile girmeyen , empati yapabilen ve yerine göre nasıl davranacağını bilen biri... sanırım böyle biri de yok hayatta...
Mesela başına gelen küçücük bir olayı büyütüp herkese onu anlatıp dünyadaki en ağır şeyleri ben yasıyorum diyip soylenmesi yerine kendisi çözüm yolu bulup kendi işini kendisi halletmesi gibii...
Kişilik & Karakter konusunda 10,9b cevap paylaştı.
-Mütevaziliği -İlerici düşünmesi -Sarkastik mizah anlayışına sahip olması -Kibarlığı ilke edinmesi -Yersiz açıklamalardan kaçınması -Topluma kusursuz bir biçimde uyum sağlarken, aynı zamanda göze çarpmayı başarabilmesi -Prensip yerine, mantığı benimsemesi
Saçmalama istersen sıradan abaza üyelerden değilim sitede tanınır saygılı sevilen bir üyeyim sen yanlış anladın muhtemelen karşı cins ile sadece flört amacında konuşabiliyorsun ya da konuşmaları öyle anlıyorsun
Saygılı, güzel ve etkileyici konuşan temiz görünümlü çoğu konu da bilgili olabildiğini farkettiren insan benim icin kalitelidir. Eğitimi kisas alırdım önceden fakat sözde eğitimli insanlari tanidikca cogunun egolarından daha öteye gecemeyen insanlar oldugunu anladim.
Bana göre kaliteli insan, duruşu olan karakteri sağlam. Sozunun eri, nerde nasıl davranması gerektiğini bilen, nerde durması gerektigini de bilen, sınırları olan, cıvık olmayan, kendini her açıdan geliştirmiş, lâfının nereye gideceğini bilip ona göre konuşan güvenilir ve insani vasıfları olan dürüst insan örneğidir. Kendini belli eder ve sayısı fazla yoktur.
Kaliteli insan genelde en saçma anlarda yine de kendini koruyabilendir kötü şeyler yaşarsın veya seninle ilgili bi çok şey bilir ama dışarıya tek kelime etmez, kaliteli insandır. Biri gelir başka birinin dedikodusunu yapar veya sikayetlenir, kaliteli insan onu bu konuda uyarır ve aralarını düzeltmeye çalışır kendi çıkarına ters düşse dahi, ne olursa olsun doğruyu netce dile getirir zordan kaçmaz kendiyle övünmez
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Her zman baskalarınin dedikleriyle hareket etmeyen biraz umursamaz ama deger verdiği insanların görüşlerine fikirlerine saygılı ve dinleyen umursayan, sevdiğini belli eden ama her duygusunu dışarı kolay kolay vurmayankötü gününde destek olan kendini geliştirmeye adamış her alanda bi bildiğinin olması bilmeye öğrenmeye meraklı kimsenin onu kolay kolay üzmemesi, kendini insanlara kanıtlamaya havalı göstermeye çalışmayan, hayatinda ona zarar veren insanları kolay çıkarabilen (aşık olduğum kişiyi anlattım🥲🥲)
Oturmasını kalkmasını bilen nerde ne konuşması nasıl olunması gerektiğini bilen çıkarları için şekilden şekile girmeyen her şeyden önce böyle şeyleri kendine ne olursa olsun yakıştırmayan belli bir duruşu olan insan bence
İnsanları öyleymiş böyleymiş diye ayrıştırmayı sevmem ama genelde sohbetim ve kafa yapımın uyduğu, davranışlarını beğendiğim insanları bir tık önde tutarım.
Özü sözü bir bilgi sahibi olduğu konularda konuşcak vs vs
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Tarihi geçmeyen insan yani dünde ihtiyac duyulan bugunde ihtiyac duyulan yarin da ihtiyac duyacağimiz insanlar. Bu dunyanin boyle insanlara ihtiyaci var
İlişkilerinde sevgilsiini hayatının merkezine koymayan, eğitimine ve kişisel bakımına önem veren. Arkadaşlarıyla sevgilisi arasındaki çizgiyi iyi belirleyen hepsine iyi vakit ayıran ve öz bakımı yüksek saygılı olan insan. Saygı en önemlisi
Dusunce ve goruslerini net bir bicimde dile getiren en once de saygisi olan merhametli insan gercekten kalitelidir sadece kendisini dusunmektense empati yapabilen
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Açığını bildiği halde bi dargınlık olduğunda seni o açıkla vurmuyorsa kalitelidir