Bazen olaylar ve durumlar karşısında insan unutup yoluna devam etmek ister. Başına gelen ne olursa olsun affedici olur. Peki sizin hangi yönünüz daha kuvvetli?
İntikam mı? Affetmek mi?

Bu zamana kadar intikam peşinde hiç olmadım, bununla uğraşmam da. Birisine karşı bir şeyler bitmişse eğer bu intikamda olsa herhangi bir çaba gerektiren hiç bir şeyde bulunmam. Yoluma bakmaya çalışırım, bu da hemen mümkün olmuyor benim için. Biraz zaman gerek, sonrasında bir şeyler düzeliyor içimde ve etkisinden kurtulduğum an hayatıma bir şekilde kaldığım yerden devam ederim.
Affedici yanım daha ağır basıyor. Başta içimden bir bedel ödetme isteği geçse de sonunda affetmeyi seçiyorum ve hiçbir zaman intikam duygusuyla harekete geçmiyorum. Birinden nefret etmek bile ona bir değer vermek oluyor. Sevginin zıddı nefret değil, hissizliktir derler. O kişiye karşı bir şey hissetmiyorsunuz ve o artık yok hükmünde olup tamamen unutuyorsunuz. Bu gerçekten en asil davranış bence de.
İntikam mıdır bilmiyorum ama, bana büyük yük gibi geliyor. Zaten bunca sıkıntı, dert, hayret verici şey varken kendime neden başka bir şekilde eziyet edeyim ki diyorum. Zaten hayat bir başkasının kinini taşımak için o kadar da uzun değil.
Kimse kimseyi tam anlamıyla unutmaz hatta unutamaz. Ayrıca intikam almak diyorsanız hala unutamadığınız ve duygu beslediğinizin kanıtıdır. İntikam almaya gerek yok kendiniz için yaşayın, kendinizi her zaman ön planda tutun.
Cevap
9Cevap
Affetmek falan hikaye kardeşim.
Bu yaşlarıma kadar affedici oldum ; affettiklerim bir daha aynı yerden kanattı..
Intikam kardeşim.. intikam en klası.. ister unutarak ister yaparak ama intikam yarar insanlara..
Denedik gördük.. Neymiş tatlı tatlı s... n abicim..
Bir insanı affetmeden unutamazsınız.👒
Ben kin nefret intikam hırs gibi duygulara sahip olmadığım için şanslı hissediyorum kendimi affetmemi sağlıyor.🤷♀️
Selam, ben affetmeden kalbin ve zihnin o kişilerden arındırılabileceğine inanıyorum. Hakkımızdan vazgeçmeden başarabiliriz bence bunu🙂
Bana göre insanın yaradılış gereği unutmak gibi bir eylemi % 100 yerine getirmesi söz konusu olamaz.. Ayrıca başıma gelen şeyleri aska unutmak istemem ki her an olumlu ya da olumsuz etkileri beni diri tutabilsin.. Benim en etkili savunma mekanizmam görmezden gelmektir, yok saymaktır.. İnsanı hiçleştiren, değersiz hissettiren bir histir ki unutulmayı tercih eder kesinlikle karşı taraf.. :) Keyifli günler..
İntikam sadece zaman ve enerji kaybıdır. İyi ya da kötü yaşananları bir kenara bırakıp taptaze bir ruh haliyle yola devam etmek en güzeli.
Unutmak, kötü bir aniyi, kötü bir insani, kötü ne varsa unutmak kendine yapilan en buyuk iyiliktir. İntikam çaba ister sirf karşidakine de ayni şeyi yasatmak için. Ama bu esnada kişi kendi de yorulur ama fark etmez. Unutmak bir intikamdan ziyade iyiliktir, ama kendine ama kendi iyiliğine...
Öyle ergen tribi gibi yalandan değil gerçek anlamda bir unutmaktan bahsediyorsak bu bir intikam olmaz. Çünkü intikam denince benim aklıma, kendisinden intikam alınanın aleyhine bir şey yaptıktan sonra onun son halinden haberdar olmak geliyor. Aksi, yani unutmak, birilerini cezalandırmak veya birilerine mesaj vermek için intihar etmek gibidir. İntihar ettiğinde, sen öldükten sonra olanı biteni hiçbir zaman bilemeyeceksin ki sahip olduğumuz dünya bilinci ile. Film orada kopacak ve ötesi olmayacak.
Ben intikam insanı değilim geçip şunu yapayım bunu yapayım canı yansın demem, kendi alanıma Bi çekilirim Bi güç toplarım bakım yaparım kendime iyi gelir yola devam ederim, unutmak en asil intikam olur kesinlikle :)
İntikam almanın kendisi bir asillik değildir bence.
Hoş bulmadım ama eyvallah
Ben bana yapılanları kesinlikle unutmuyorum daha doğrusu unutamıyorum yediremiyorum çünkü o yüzden o kişiyle bir daha asla görüşmem ve konuşmam ama affetmem de intikam da almam sadece unutmam ve geçmişimde yerini alır.
İntikam alacaksam karşındaki canını vermesi gerekir. Neden başımı yakayım ki? Affetmem yapılan en küçük bir sözü bile unutmam. Allaha havale ederim, ilahi adalet işini görecektir elbet 🙏
Hayır, en asil intikam affetmektir. Unutursan kaybedersin. O hatandan çıkardığın dersleri, sana kattıklarını...
~ama unutmak da güzel bir intikam olabilir 📙
Bana yapılan hiçbir şeyi unutmam sadece öfkem geçer. Yoluma devam ederim ama tek başıma. Uğraşmam intikamla, beni kaybetmiş kendine yapabileceği en büyük kötülüğü yapmış zaten bana gerek yok.
Ne intikam ne affetmek. Ben bir kere kızdım mı bir daha gelsin yalvarsın o kişi yinede barışmam. Umusamam bir daha muhatap da olmam. Yapılanı asla unutmam
İntikamımızı biz unutsak bile ilahi adalet alıyor... En lüks avukat ilahi adalete havale etmek bence. Artık beni üzenlere YOK muamelesi çekiyorum. Tek bi kişiye odaklandım;kendime❤️
Unutmak ve Allah'a havale etmek en güzel intikamdır.. İyi yaşamak, mutlu olmak, yoluna bakmak en güzel intikam..
Simdi unutarak intikam aldigini dusunen arkadaslari uzmek istemem de tavsan daga kusmus dağ bu kimdi ya demis 😂
Evet olabilir ama ben pek intikamcı biri değilim. Çok aşırı derecede gururum kırılır, damarıma basılırsa o zaman yaparım bir şeyler.
İntikam almak bir insana değer vermek demektir. Bana karşı bir saygısızlık yapan insanı unutmayı, önemsememeyi tercih ederim.
He çok büyük intikam yaa sizce aldatan ya da terk eden biri unutup unutmadiginizi ne kadar takar kişinin kendi ruh sağlığı açısından iyi sadece
Intikam zayıf insanların işi bana göre. Ben affedip önüme bakmayı tercih ediyorum ama yapılanları da unutmuyorum
Affederim kendime yük olmasın diyee aması karşı taraf için değill🤗
Evet, unutulmak, vazgeçilen olmak veya hesaba alınmamak en büyük cezadır.
Genel olarak insanlara öfkem bi süre sonra geçer onun için affedip yoluma bakarım buda karşımdaki insanı genelde çileden çıkartır hele ki karşı cins ise baya koyuyor kendilerine.
Kimse kimseyi unutamaz.
İntikam hissi bile unutmadığını gösterir insanın.
Valla zamana mekana bide duruma göre değişir ne yapacağım belli olmaz
En asil intikam unutmak ders çıkarmak ve ondan sonra, onlaykenden daha güzel bir hayat yaşamaktır
Seni unutanı sende unutacaksın hiç yaşanmamış gibi.
İntikam isteniyorsa esaret devam ediyor demektir. Affetmek olgunluk, unutmak akıllıca.
Affetmek, çizgini bozmamak ve başarılı olmak en güzel intikamdır.
Unutabilme gücüne sahip olmayı o kadar çok isterdim ki ama maalesef ne yaparsam yapayım asla unutamıyorum bu da kendimi yememe sebep oluyor , psikolojim bozuluyor 🤦🏻♀️
Kin ve nefret biriktirecek kadar ne boş vaktim var ne de uğraşacak gücüm. O yüzden affediyorum ve bir daha hiç görüşmemeye özen gösteriyorum. Kısacası affet, uzak dur.
Ne kadar asil olsa da ben unutup hiçbir şey olmamış gibi yapamıyorum. Bu yüzden unutup devam etmek bana göre değil
Aslında daha cok intikamcıyım, fakat kisisine göre degisiyor. Deger mi degmez mi?
En asil intikam sessizliktir
Evet çünkü bazen hiç hak etmiyorlar
Kimse kimseyi unutmaz unuttuğunu zanneder.
En asil davranıştır unutmak
Hayır ya ona unutamayacağı ders vermeliyim
Yokmus gibi davranirim ama elime duserse affetmem
intikam almam ama affetmem de
hic boyle bi durumda kalmadigim icin bilemiuorum
Evet öyle beni reddeden kızlara bunu yaptım
Asil mi, evet; karşındakinin umurunda mı, hayır.
ve hayatından çıkarmak..
evet.
Kesinlikle
Tabiki
Kesinlikle olabilir.
Kesinlikle öyle.
Evet olabilir
En iyisi önemsememek
Olabilir kesinlikle
Tabiki Olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?