Hayır, çok da saçma bişey bence. Bu kadar da haset olmamak lazım. Birinin başarısını kıskanmak yerine daha çok çalışıp en az onun kadar ya da ondan daha başarılı olmak için uğraşmamız gerekir. Mutluluk ise gelip geçici, daha sonsuz mutluluk bulunamadı. Kaldı ki seni mutlu eden şey beni mutlu etmeyebilir herkesin beklentileri farklı, çok da uzatmadan Allah herkese iyilik, mutluluk ve başarılar versin😊
Hayır neden kıskanıyım? Bende o kısım yok sanırım. Başkasının mutlu olması beni mutlu eder, üzmez ki. Kendi başarımmış gibi destek olurum mutluluğunu paylaşıp onun adına sevinirim.
Birisi sosyal medyaya mutluluk fotoğrafları atıyorsa zaten mutlu değildir. İnsan, gerçekten mutlu olduğu zamanlarda bunu başkalarına göstermeye çalışmaz. Onların sahte hayatları da kusura bakma ama ilgimi çekmiyor.
Bu hayatta herkes kendi bacağından asılır. Onun mutluluğu ona benim mutluluğum bana Beni sadece kendi hayatım ilgilendiriyor Başkalarının mutluluğu ya da başarısını taktir etmesinide bilirim. Başarılı , kültürlü insanlar her zaman çoğalmasını istediğim insan türleri.
Hayır kimsenin başarısını mutluluğunu kıskanmam, hatta daha çok mutlu olurum "Allah daha çok versin" derim ve onu kutlar tebrik ederim, ancak torpille başarılı olmuşsa da bunu başarı olarakta görmem acizlik olarak görürüm, ve kutlamam onun mutluluğuna da asla ortak olmam.
Mutluluk kıskanılacak bir şey değildir, bir çok nedenle mutlu olabilirsin, örneğin bir şey aldığında, bir amaca ulaştığında, tatmin olduğunda... Ama neşe öyle değildir, saftır var olduğu için vardır. Başkalarını kıskanmak düşük enerji seviyesidir. İlerletmez ve sana hizmet etmez.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Hayır aksine onların mutluluğundan mutluluk duyarım. Ama birisinin başına bir iş geldiğini, üzüldüğünü görünce bende üzülürüm. Hatta geçen YouTube'da rastladığım bit videoda bir adam burun ameliyatı oluyordu. Her evresinin fotoğrafını da koymuştu. Ona o kadar üzülmüşüm ki aynı gün benimde burnuma aynıları oldu. Hatta gün içinde nefes alamadığım dahi olmuştu.
Hayır kıskanmam ama bazı kişilerin çok ama çok iyi şartlarda yaşarken bazı kişilerin de çok kötü durumlarda yaşamak zorunda olması beni üzüyor çünkü bu dengesizlik çok ama çok kötü
Hayir aksine sevinirim vay be masallah derim onun yerinde ben olsam hic yapamazdim mesela mikrofunu alip 100 binlerce kisinin önünde konusmak yapamazdim yani o yüzde herseyde daha cok basarili olmasini isterim.
Hayır kıskanmam sadece umarım bendr de olur diye dua ederim kıskançlık VS duygularla zaman harcayacağıma Allah onun da benim de birimi bin etsin derim hem daha yüz güldüren bişey hem de daha iyi hissettiren
Lafa gelince herkes kıskanmam der ama kıskançlık insanın özünde olan bir duygu o yüzden kim olursa olsun herkes az da olsa mutlaka kıskanır ama önemli olan bunun derecesidir. :)
Evet açık açık diyorum bir ara çok kıskanıyordum ama sonra düşündüm ki çabalayan herkes o başarıyı yakalar. Evet o 1-0 önde olabilir ama ona yetisemeyecegin anlamına gelmiyor bu
O biraz da kişinin mutluluğunu, başarısını nasıl kazandığına bağlı. Bugün otostop geçerken bmw'si ile önümden benimle aynı yaşlarda yanında sevgilisi olan bi çocuk gördüm. O yaşlarda kendi yetenekleri sayesinde o bmwye sahip olmadığına eminim. Onun mutluluğunu kıskandım mesela.(tabii sırf bmwye sahip olduğum için sevgilim olmasını istemem ama bmw'min olmasını isterim.)
Kıskandırmaz zaten kıskanan insanda kendi hayatının sahibi olmaz bence çünkü o bunu yapmış aman ben daha iyisini yapayım derken bi bakmışsınki hayatın başkalarının yaptıklarının daha iyisini yapmakla geçmiş
Neden herkesin hayatı bu kadar yolunda diye sorgularım gercekten mi mutlular derim acikcasi sosyal medyadaki herkes dertsiz ben de dertsiz duruyorum ama içimdeki dertleri bir Allah bilir bir de ben
Gıpta ederim. Özenmek, gıpte etmek, imrenmek bir şeye sahip olma isteği ile sınırlandırılırken; kıskanmak ve haset, istenilene sahip olana düşmancıl duygular beslemeye itebilir.