Patavatsız demek dobra olmak mıdır?
Yoksa aslında ikisi birbirine zıt mıdır?

Hayır ikisi çok farklı şeyler. Dobralık ve patavatsızlık arasında ince bir çizgi vardır. Her laf her yerde söylenmez. Bazı şeyler uygun olmayan yerlerde söylendiğinde patavatsızlık gibi görünür.
Birbirinden çok uzak terimler. Genelde insanlar patavatsız olmayı dobra olmak zannedip haddi olmayan her konuda bir fikir beyan ediyorlar ama dobralık gerektiği yerde gerektiği şekilde açık sözlü olabilmek demek
Hayır tabiki, açıksözlülük ile patavatsızlık arasında ince bir çizgi vardır ve bunu bilip gözetenler açıksözlü olur. Her şeyi olduğu gibi ölçüp tartmadan konuş sonra da ben dobrayım de yok öyle şey😅
Ricalar..
Bana göre dobra olmak , usulüne uygun bir şekilde gerçekleri olduğu gibi söylemektir.
Patavatsızlık ise olmayacak anda laf çarpıtıp insanları kırmaktır.
Cevap
7Cevap
düşünmeden konuşana patavatsız derler
ama dorbalık doğru yerde doğru zamanda doğru şeyleri söyleyebilmektir bence..
Hayir değil... benim dobraligimi patavatsizlikla karıştıran insanlara patavatsizligin ne olduğunu öğretiyorum...
Dobraligimi kaldiramiyorlar daha, patavatsizligim intihar sebebi bunu anlıyorlar...
😂😂
Patavatsızlık, söylemene hiç gerek olmayan şeyleri boş yere konuşup karşındakinde olumsuz duygular uyandırmandır. Dobralık ise, lafını esirgemeden ve çekinmeden gerçekleri konuşmaktır.
Adaletli, merhametli, pozitif, yapıcı, samimi, net söyleyen, dobralıkdır. Bütün bu özellikleri bir arada bulunması lazım dobra olması için.
Her doğru her yerde söylenmez diye birşey var. Dobralık, patavatsızlık insanlara iyi bişeymiş gibi sunulması esas kötü olan.
Dobralik doğruları usulüne göre dürüst olarak ofade etmektir. patavatsizlik ise zamansız yere ukalalik yapmaktir.
Patavatsızlık ve dobralik farklıdır
Hayır patavatsızlık ayrı dobra ayrı aynı şey değil
Ben patavatsızım. Herkes patavatsız der.
Patavatsız olup da ben dobrayım derler.
Aynen ya patavatsızlar ve yalancılar ben çok dobrayım derler bi de bunla övünürler 😂
Keisnlikle hayır
farklılar bence
çözemedik gitti
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?