Haklı olduğunuzu bildiğiniz halde karşınızdakini kırmamak ya da tartışmayı uzatmamak adına özür diler misiniz?

Hayır haklı olduğumu bildiğim bir konuda asla özür dilemem, kimse bunu benden bekleyemez, haklıyım ve özür diliyorum bu çok saçma ve kendime saygısızlık olurdu, hatalı olursam ancak özür dilerim, hatamı da mantıklı olarak bana açıklaması gerekir, yoksa daha çok bekler bekleyen özürü.
Haklı oşduğum halde birinden özür diliyorsam o kişiye son sözümdür. İletişimi kesme şeklimdir. İletişimi bitirmek için yaparım. Onun haricinde haklı olduğum davada kimse özür diletemez. İçten olmayan bir şeyi söylemem🤷♀️
Eğer haklıysam asla özür dilemem. Tamam haklısın der konuyu kaparım ama karşımdaki hala haklıymış gibi kırmaya devam ediyorsa tavrımı ondan uzaklaşarak belli ederim. Bazı şeyler yoluna girmiyorsa iletişimimi keserim.
Çok değer verdiğim biri bakış açısından ayrılamıyor ise, o an üzülmesin diye belki..
Ama başka şekilde asla, yedirmem sonuna kadar tartışırım.. O manipülasyon oyunlarına da pabuç bırakmam sakin sakin, tek tek.. Domino taşlarını yıkar gibi.. 😄
Cevap
24Cevap
Hayır bunu yapmam, olay çok uç noktalara gelse dahi eğer karşı taraf haksızsa bir şekilde hatasını telafi etmeli, etmiyorsa da kendi bilir…
Haklıysam kesinlikle özür dilemem. Hakkımı kimsenin gasp etmesine izin vermem.
Haklıysam asla özür dilemem bu sefer ben kırılıp üzüleceğim ama.
Hayır dilemem hakkımı savunurum konusur anlatirim anlamiyorsa tartışma uzayacaksa konuşmayı bitirim.
Daha sakin olduğumuzda tekrar konuşmayı denerim.
Karşımdaki insan buna değecek bir dostsa evet... Ama şunu da bilmek gerek eğer bir tartışma varsa iki tarafın da haklı ve haksız olduğu yönleri mutlaka vardır...
Bunu çok yapıyorum. Nedeni ise ağzımın tadının kaçmasını istemediğimden çünkü kızıp laf söyleyip kendimi savunduğum zaman kübra sen susuyorsun konuştun mu taramalıya bağlıyorsun, biraz susmayı dene, olgunlaşa vs, vs... O yüzden sessiz kalıyorum ya ds özür diliyorum (içinde volkanlar da mı patlamıyor diye sorsanız) o an ağızlarına sıçasım var ama ağzımın tadını kaçırmalarındansa içimde yaşamayı kabulleniyorum.
YAptığım zamanlar oldu konu uzamasın diye
o an özür ortamı sakinleştirir sonra oturulup konuşulur tekrar
Yeter ki istenmeyen noktalara gelmesin durum
Olur mu öyle şey? Haklıyım ve özür dileyeceğim. Neden karşıda ki kim ki? Hayatta haklıyken, haksız duruma düşüp özür dilemem. O diliyorsa diler, dilemiyorsa engeller geçerim.
Karşımdaki insanı kaybetmek istemiyorsam, konu da çok kötü birşey değilse, özür dilerim haklı haksız aramam
Hayır, yapmam. Bu konuda gurur meselesi mi yapıyorum yoksa adalet konusunda çok mu hassasım bilmiyorum; ama haklı iken özür dilemem🙊😅
En ufak bir hatam varsa özür dilemeye imtina etmem ama haklı olmama rağmen asla özür dilemem. Zira bu eziklik olur.
Aslaaa!!!
Hem haklı olacağım hem özür dileyeceğim yaşarken benden böyle bi davranış kimse beklememeli bana ters..
Hayır, bu beni karşımdakinin gözünde küçültür, ben de kendime yakıştırmam. Kocaman, özgüvenli bir kadınım, gerektğinde hakkımı elbette savunmalıyım
Hayır, özür dilemem. Bu karşıdaki kişinin egosunu tatmin eder ve her haksız olduğunda üste çıkmaya çalışır. Bu da benim en gıcık olduğum durumdur.
Kolay kolay özür dilemem, eğer gerçekten hakksızsam ve bu durumu sonradan farkettiysem ozaman dilerim
eskiden evet artık hayır, hatta karşı taraf haklıyken bile bi şekilde suçlu çıkarıyorum
ne de olsa bu devirdekiler kibarlıktan mütevazilikten anlamıyor
Hayır ilişkide baskın taraf olduğum için özür dilemem heleki haklıysam asla
Dilerdim ama artık dilemiyorum. Herkese verdiği kadarını aldırıyorum
Tartışma uzamasın diye yaparım. Tartışma ne kadar uzar ise, o kadar gelirler.
Sevdiğim biriyse özür dilerim. Tabi o özürle şişmeyecek karakterde birinden özür dilerim
Hayır bu manrikli değil, hatalı olan geri adım atar...
Hayır dilemem. İyi hem yanlış yapsın hem özür dileyip pof poflayalım.
Asla hakliyken ozur dilemem
Erdemlik degil aptallik olur
Sadece kız kardeşim için öyle bir lüks tanırım. Diğer insanlara haksız olsam bile özür dilemiyorum😀
Asla dilemem yakınlık derecesi ne olursa olsun, o açığı verince devamı çok kötü gelir.
Haksızsam bile özür dilemem.
Afedersin der geçerim.
Özür dilemek düzeltmez ki, pişmansam bir daha aynı hatayı yapmamaya özen gösteririm.
Yoksa yap yap özür dile, ne kolay öyle.
Ben 51 yaşındayım 15 yaşında ki oglumdan özür diledim... hemde beni hayatinda istememesine rağmen.. annesiyle ayrıyız da... sırf benimle iletişimini koparmasin diye özür diledim...
Kırmamak için değilde bana daha fazla sorun yaratmasin diye özür dilemistim
Evet dileyebilirim. <3
Hayır, haklıysam özür dilemem. Ama karşımdaki kişiye olan sevgime göre değişiklik gösterebilir. 👻
Hayır haklı olduğum halde tartışan eşek hoş laftan ne anlar
Çok diledim ve her seferinde daha kötü davrandılar çünkü egolarını arşa çıkardık bazılarının
Beni mücadele içinde bırakınca dilerim az önce olduğu gibi
Dilerim diledimde. Sırf uzamasin diye evlilikte bu önemli
Özür dilemek erdemliktir haksız olduğum sürece özür dilemekten cekinmem
Kesinllikle dilerim cunku ozur dilemek aklini kullana bilen insanlara ozgu dur der freud
Haklıysam özür dilemem
Haklıyken neden özür dileyeyim ki enayi miyiz
Hayır haklıysam özür dilemem.
Dilerim diledimde dileyeceğimde
dilemem tepesine çıkarlar öyle insanın
dilemem annem ve babam haricin de
Evet bunu sık sık yapmak zorunda kalıyorum
Haksız olsam da özür dilemem
ben asla özür dilemem
Mecbursam evet dilerim
Hakliyken özür dilemem, zor.
Diledimde keske yapmasaydim
Hayır dilemem.
Diliyorum, aptalın tekiyim.
Karşımda ki kişiye bağlı.
Bunu annem hariç kimseye yapmam.
Ya babana
@LuckyDevil11 o da hak etmiyo
Bence bir daha dusun anne hakki 3 tur baba hakki 1 dir evlat uzerinde baba beddua ederse aninda tutar
Sana mı kaldı günahım sevabım, sana ne
İstediğimş yaparım sana ne defol git
Tabiki istedigini yapmak da ozgur sun hanimefendi demokratik bir ulke de yasiyorsunuz siz fakat ben sana bu kadar ters tepki gosterticek bir sey soylmedim kendi kendinize yukseldiniz hemen peki neden cunku sucluluk duygusu hissteniz bir bilemem ama insanlari terslerken ya da bir sey soylerken dusunmelisiniz biraz da olsa 🤫🤫🤫
Dilemem yok öyle dünyeaah
Değer verdiğim kişi ise evet
Sevgilime karşı olabilir 😀
nadir kişilere yapabilirim.
Senden özür diliyorum haklı olduğun için değil beni anlayacak kapasitede olmadığın icin
Öpücükle sustururum😝
Boyle kişiler vardır ama 1-2 tane
Eğer haklıysam özür dilemem özür diletirim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?