+1 yılTurkiye gibi birey veya vatandaş gibi kavramların oturmadığı ülkelerde kişinin sürüden farklı herhangi bir davranışı nedense bir tehdit olarak algılanır. Neye tehdit ve neden, tam cevabı olmayan sorular ama…
Sanki farklı bir davranış ‘su bulandırır’ ya da ‘çıkıntılık’ olarak algılanır, ‘icat çıkarma’ diye de kestirilip atılır, her ne kadar mantıklı hiçbir sebebi olmasa da..
Bir başka açı da, buradaki insanlar için kendi zayıflığını gizlemekten korkmamak, o zayıflıkla barışık olunduğu yönünde değil, aksine kişinin kendine hakim olamadığı için dışavurduğu şekliyle yorumlanır. Bu yüzden ‘ağır takılmayan’ kişi ‘zevzek’ ‘çocuk’ vs olmakla suçlanır, halbuki bir zayıflıkla barışık olup kendiyle problemi olmayan insan ancak kendiyle dalga geçebilir ki bu da büyük cesaret gerektiren bir durum olmasına rağmen yine Türkiye de kişinin utanarak yaptığı varsayılır.
Başka bir ülkedeyse gereksiz ağır takılmanın yol açtığı kasıntı hal hemen göze samimiyetsizlik olarak çarpar, hiç de etkileyici sayılmaz, aksine kişinin henüz iç dünyasıyla barış içinde olmadığı yönünde algılanır.
Vallahi kıçıyla güler millet kasıntı takılan yetişkin insana.. Hayat poz kesmek için fazla kısa ve zor… Ama bizde tam tersi malesef. Tabi yerseniz… yemezseniz de bir dolu denyonun lafına maruz kalınacağına emin olabilirsiniz ama o kadar da dert değil, deneyip görmeniz dileğiyle…10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 375 cevap paylaştı.
+1 yıl"Karşındaki insanın özgürlüğünü etkilemediğin sürece istediğini yapmakta özgürsün "kimse kimsenin hayatına karışmamalı herkes üzüntüsüyle sevinciyle kendi hayatından sorumlu miletimizce benimsenen kalıplaşmış algı yüzünden herkes robot gibi aynı yaşasın istiyolar bu yüzden farklı davranışlar garipsenir
22 Yorumla- +1 yıl
Teşekürler
İçinden geldiği gibi davranmak çocukça değil kişinin kendi hür iradesidir bir kişiliktir, ancak insanların istediği gibi davranmaksa bir yapmacıklıktır bana göre öyle, kimseyi mnun etmek zorunda değilsiniz, içinizden nasıl geliyorsa öyle davranış sergileyin, ancak saygınızı kaybetmeyiniz yeterli.
10 Yorumla
- Kişilik & Karakter konusunda 6b cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü artık sadece çocuklar içinden geldiği gibi davranabiliyor. İnsanlar büyümekle bazı kalıpların içine hapsolmayı birbirine karıştırıyor. Bence çocukça algılanıp algılanmadığını umursamayan insan zaten içinden geldiği gibi yaşıyordur.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
54Cevap
+1 yılGeçen yaz iki yaşıt kuzenim ve onların bücürleri ile yani kardeşleri ile kapının önünde oturuyorduk. Küçükler el oyunu falan oynayalım dedi ben de atladım tabi. Şu 5 in katlarında "bom" dediğimiz oyun varya hani, onu oynadık. E çocuklar olunca kahkahalar da ister istemez oluyor ama rahatsız edici değildi yani yanımızdakiler rahatlıkla duyarda uzağımızda olanların duyması pek mümkün değil. Her neyse, kuzenimin bizden biraz uzakta sevgilisi varmış. Ben onların da dışarıda olduğunu bilmiyordum. İşte çocuklaşma falan dedi, rezil ediyorsun beni dedi 😅 sonra bana fark ettirmeden içeri geçmiş 😂 sırf ben oyun oynadım diye utanıp içeri geçmiş..
Yani demem o ki insanlar cool olma çabası içerisinde olduğu sürece bizler çocuk kalacağız gözlerinde.28 Yorumla- +1 yıl
Doğallık sevmiyorsa o sevgiliden hayır gelmez aga🤣 salla gitsin deseydin kuzenine
- +1 yıl
@Mutsuzluktabirşey sevgilerine zerre inanmıyordum kalkıp da ne diye akıl vereyim. Yani tamam yalan olmasın ara ara salla dediğim olmuştur ama.. Eeehh boşver beaaa😂
- +1 yıl
E boşverdik zaten yukardada belirttiğim gibi🤣🤣🤣 valla artık kimse tınımda deel heçte ne yapıyorlarsa yapsınlar
- +1 yıl
@Mutsuzluktabirşey yürü beeeee, arkandayız evelAllah 😉😂
- +1 yıl
Takıl koluma birlikte tınlamayalım güzellik insanlar bizim gibileri haketmiyor🙄🙄🙄😆😆😆🥳🥳açtım bas müziği dans ederek ev topluyom insanları takasım yok halbüki sabah ağlayarak uyandım😆😆😆😆😆 deli değilimde neyim ben🤣🤣🤣🤣
- +1 yıl
@Mutsuzluktabirşey hayırdır ağlamalar falan . Nolüyür
- +1 yıl
Boşver kız diyorum ya takmıyorum diye sen bana dua et olurmu hep bemde sana edeyim 🧡🧡🧡🧡
- +1 yıl
@Mutsuzluktabirşey bak şimdi ben kendi sorunlarım için boşver diyebilirim ama sizler diyemezsiniz bana, kendi sorunlarınız için boşver.. Tehdit... Anlat istersen özelde, istersen daha sonra. Dualar her daim 😉🌺
+1 yılUff ne bileyim insanlar neden böyle algılıyor insanları çocuk gibi görüyor hiç anlamıyorum.
şahsi olarak bende yaşıyorum böyle durumları ama ben böyleyim değişmem yani birileri için. sonra ya bence samimi olduğumuzdan dolayı böyle algılanıyor yani dıştaki bir insan deli muamelesi de yapabilir böyle düşünenleri gördüm çünkü. herkes olgun olmak zorunda değil bence , saçma geliyor bana böyle davranış sergileyen insanlar yani aptalca geliyor çünkü etrafındaki insanlar oldukça samimiyetsiz ben böyle düşünüyorum açıkçası :)10 Yorumlaİçinden geldiği gibi davranmayı başarabilen yani saf, masum, çocuk kalan çok az insan var. Genel olarak insanlar çocuk yanlarını içlerine gömdükleri ve içindeki çocuklardan kocaman bir mezar oluşturup, sert sahte maskelerle sokaklarda gezdikleri için, kendi içlerine hapsettikleri çocuk yanları bizdekileri görünce çığlık atıyor. Ve kendi içlerindeki çekişmeyi bize öfkelenerek yansıtıyorlar. O imrenmeyi, o özlemi...
20 Yorumla
+1 yılÇünkü içinden geldiği gibi davranınca biraz tutarsız algılanıyor ki haklılar bence mesela canım bazen çok istediğim bir şeyde bile biri bir laf ediyor anında vazgeçiyorum ya da hiç sevmediğim bir şeyi o an denemek istiyorum bunu genelde çocuklar yapar😂 yetişkinler rutin ilerler neleri sevip sevmedikleri, neleri deneyip denemeyeceği tahmin edilebilirdir fazla risk almazlar
20 Yorumla
+1 yılİçindeki çocuğu geçmişteki yersiz acılardan öldürdükleri için. Her insanın bir tarafında çocuk vardır. Fakat bu çocuk tarafını öldüren kimse hayattan tat alamaz artık onun için hayat boş gelir. Yani ölüden farkı yoktur. Boştur kimseye birşey veremez alamaz. Boştur.
20 Yorumla
+1 yılBence hiçte çocukca değil, ben de içimden geldiği gibi davranıyorum, herkeste beni samimi buluyor çocukça değil. Niye başkası gibi davranayım ya da kasıntı davranmak zorunda kalayım ki. Toplumun standartlarını aşınca herkes seni garip bulur, aslında içinden geldiği gibi davranmak en iyisidir. Boşver sen o tarz insanları🙂🙂
10 Yorumla
+1 yılher hareketin yeri ve zamanı vardır. o yüzden her yerde içimizden geldiği gibi davranamayız. hastanede bağırarak şarkı söylemek mesela normal mi onca hasta var, ağrıları yetmiyor bide bizim sesimizi dinlemek zorunda. çünkü içimden böyle davranmak geldi.
10 Yorumla
+1 yılİnsan içindeki çocuğu öldürmemeli veya büyütmemeli
O çocuk öldüğünde yaşam sevincimiz yok olur
O çocuk öldüğünde depresyona gireriz
İnsan o çocukla mutlu olur, o çocukla yaşama sevinci ile yaşar
Başkalarının ne dediğini çok takmamak gerek, çünkü onlar yaşamayacak bizim hayatımızı.
Öyle bir zamandayız ki insanlar başkalarının mutlu olmasını bile istemiyor, başarılı olmasını istemiyor.
O yüzden o insanlara inat o çocuk ne büyüyecek ne de ölecek10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılKendileri, çoğunluğu maskeli yaşıyor da ondan. Neyin ne olduğunu biliyorlar aslında. Sabah maskesini takıp işe öyle gidiyor herkes. Dışarda maske, işte maske, markette maske, cafede maske. Doğal biri de sırıtıyor haliyle. Doğallığa o kadar uzağız ki, çocukça geliyor o samimiyet.
"Dürüst insan daima çocuk kalır."20 Yorumla
+1 yılBuna karşı çıkanlar bastırılmış insanlar oluyor genelde. Herkes içinden geldiği gibi davranmalı lakin davranışlarına da ahlaki açıdan dikkat etmeli. Kalp kırmamalı ve nezaketli olmalı. Bunlara dikkat ettikten sonra içinden geldiği gibi davranmak insanların birbirini daha iyi tanımasını kolaylaştırır diye düşünüyorum.
10 YorumlaOlduğumuz gibi ince naif mimiklerle düşüncelerden salıncak yapıp sallanmak kadar güzel duygudur içinden geldiği gibi konuşmak karşı tarafın eksikliği olduğu için anlamam der geçer
yargısız infaz yapan tiplemede çoktur siz siz olun gölgeden izleyen değil gölgenizi takip edenlerden olun
-VESSELAM-10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 21,7b cevap paylaştı.
u +1 yılİnsanların neyi nasıl algıladığı ne zamandan beri önemli, herkes kendi davranışlarına hal ve hareketlerine baksın. Kim nasıl mutluysa öyle davransın. Bu yaşıma kadar, hatta hala bile “sen ne zaman büyüyeceksin kızım” cümlesini duyuyorum 🤷♀️ Büyümek isteyen kim?
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 9,9b cevap paylaştı. İçinden geldiği davranmak yaşamak adına en keyifli durum. En güzeli , en keyiflisi, mutluluk verici. Ben başkası beğenecek diye onun gibi davranırsam nasıl kendim gibi olabilirim? onun istediği gibi biri olurum, mutsuz olurum:-( tam tersine içinden geldiği gibi davranmalı insan. Herkesin beni sevecek diye bir durumu olmaz. Sevmeyebilirler, beğenmeyebilirler ama saygı duymalarını beklerim. Çünkü, ben de beklentisiz sevgi dolu, içten, samimi davranıyorum.
10 Yorumla
+1 yılToplum algısı yanlış düşünür ve içinden geldiğin gibi davranmaya bilakis tepeden bakarak yaklaşır ben bunu söyleyebilirim son bir ekleme yapmak istiyorum. İcinden gibi davranmak en güzel hak ve istek olabilir fakat bunlara toplum önyargılı yaklaşır bu yüzden çokta bu konuda fazla ısrarcı olmamak lazim
10 Yorumla
+1 yılNasıl davranırsak davranalım birilerine 'bişeymiş' gibi görünürüz zaten. Çok hareketli misin, çocukça. Durgun musun, ruh gibi. Çalışkan mısın, inek.. Belki de sadece yerinde davranmanız gerek o kadar yoksa kim ne derse desin :)
30 Yorumla
+1 yılBir bilsem sebebini çocuk gibi neşeliyim bende belki yaşatmadıkları çocukluğumu yaşıyorum anlamıyorlar🙄🙄🙄 umrumda deel heç baane ben zıplarım da oynarım da gülerim de ağlarım da takmıyom kçmnknrı🙄🙄🙄herkes
30 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAslında her insan içinden geldiği gibi davranmak tabikide ister ama. Ama bazan insanların isteğine gem vuruyorlar. Örneğin giyim kuşama karışıyorlar eleştiriyorlar olmadı saldırıya geçiyorlar. Heleki içinde bulunduğumuz bu zamanda her türlü haltı yiyen yobazlar iyice zıvanadan çıktı genç kızlara kafayı takmışlar ahlak bekçisi kesilip ağıza alınmıyacak laflar ediyorlar.
10 Yorumla
+1 yılEğer karşındakini veya çevrendekileri kirmiyorsa içinden geldiği gibi davranmaktan daha güzel bir şey yok...
13 Yorumla- +1 yıl
İnsanların istediği gibi davranirsak kendimiz olmaktan çıkmaz mıyız?
- +1 yıl
Mesela ben son birkaç yıldır o kadar sıkılıp bunaliyorum ki çırılçıplak soyunup koşmak istiyorum caddelerde içimden bunu yapmak geliyor ama bu ahlaka çok sığmayan bir durum öyle değil mi...
Çünkü insanlar dar kalıplarla yaşıyor. Kuralmış gibi herkes belli kalıplarda davranıyor, yaşıyor. Tüm kalıplara karşıyım içinden geldiği gibi özgürce yaşa 🕺🏻
30 Yorumlaİçinden geldiği gibi yapmak her insanın yapabileceği bir şey değil bu yüzden az kişi doğal davranıyor ve insanlar da o topluluğa kötü bir sıfat bularak kendilerini normal olarak kabul ettirmeye çalışıyor bence tamamen böyle
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılkısı kendıne ozgu karakter yapısı ve hal tavrı vardır ve kısıyı ozgun yapar ama bunu her ortamda ya da farklı durum ve ortamlarda yapıldıgında karsı tarafların anlaması degısebılır.
temkınlı olmakta fayda var.10 Yorumla
+1 yılÇünkü Türkiye de yaşıyoruz şimdi diyeceksin ne alaka cok alakası var cahil ve aptal bir topluluk içerisinde yiz bu yüzden her başka yaptığımız şey onlara ters geliyor ve tabi onların istediği ise istekleri ve robot gibi olmamız
10 YorumlaNefes alıp ağızından sözcükler çıkan her insan mükemmel eleştirmen olduğu için yaptığın her şeye bir b*k buluyorlar. Ondan dolayı insanlar ne diyormuş ne yapıyormuş umursamamak lazım alayının *k deyip geçiyorum
10 YorumlaHayır insanların istediği gibi davranırsan taklitçi değil kukla olursun. Elbette insanların kendi içinden geldiği gibi davranması gerekir. Varsın çocukça olsun, varsın salakça. İnsan bilmeli ne zaman olgun ve çocukca davranacağını. Her şeyin fazlası zarardır demişler, hep resmiyet olmaz insanın içindeki çocuğu kaybetmemesi lazım bence. Kaybettiyse eğer, saygı duyarım..
20 Yorumla
+1 yılİnsanlar sahte çünkü yapmacık gülüşler ya da kendinden çok uzak tavırlar var insanlar kendi olunca yadirganmaktan ya da dislanmaktan korkuyor bence bütün mesele bu
20 Yorumla
+1 yılBence bu biraz degısken bir durum ya çünkü bazıları içimden geldiği gibi dıyor ama cok yapmacık oluyor yani bunu anlayabılıyorsunuz o yüzden ben herzaman içimden geldiği gibi davranamıyorum maalesef bulunduğum ortama insana güvenim cok önemli bu konuda
10 YorumlaTaklitler aslını yüceltir.
Sen sensin, ben ben.
Niye çocukça olsun
Ha davranma şekilleri var.
Kimisi ağırabi gibi, kimisi sert, kimisi yumuşak, kimisi çocukça, kimisi şöyle böyle10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 4b cevap paylaştı. Çocukca değil içindeki çocuk ölmemiştir. Ben bile şu yaşımda bazen çocuķca şeyler yapıyorum. Ama ben buyum ve mutluyum. Valla kimseninde ne dediği hiç umrumda değil.
10 Yorumla
+1 yılDoğallık her zaman daha önplandadır. Taklit eden kişiler, taklitçiliği över de ondan. Çocukça bulma sebepleri, çocukken düşündüklerimizi süzmeden direkt söylediğimiz için olabilir
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBazı insanlar içinde ki çocuk ruhu görmezden gelip üstüne yetmezmiş gibi bir de şımarık yüzsüz duruma sokarlar bu sebeple yerine göre davranmak daha iyidir
10 Yorumla
+1 yılGoreceli bir kavram. Ama su da bir gercek ki, toplumun cogunlugu daha baskin, otoriter ve Alfa mizacli insanlara daha cok saygi duyuyor. Malesef gercek bu.
10 Yorumla
+1 yılKatılmlyorum içinden geldiği gibi davrananlara karşılık bir davranış bulamadıkları için bahaneden başka birşey değil. Ben henüz içinden geldiği gibi davranan birini bulamadım.
10 Yorumla
+1 yılBen içimden geldigi gibi davranınca annem hep şey derdi çocuk gibisin ben hala içimden geldiği gibi davranıyorum onların istediği gibi davranırsam taklitçi oluruz bence
21 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
+1 yılİçinden geldiği gibi davranmak çocukça değildir. Yerine göre davranamamak çocukçadır.
30 Yorumla
+1 yılinsanlar farklı bir karaktere sahip gibi davranmaya çok alışık olduğundan içten ve samimi davrananlara b*k atıyor
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı. yerine göre davranış gerekir gülünecek yerde ağlarsan ya da ağlanacak yerde gülersen ciddi bir sorun vardır
10 YorumlaBenim bir sözüm var bu konu hakkında
Kişi kişi ile konuşurken aynanın karşısına gibi konuşmalı diye.. bence bu çoğu soruya cevap olacaktır10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 304 cevap paylaştı. Başka insanların ne düşündüğü pek umurumda olmaz. İçimden ne geliyorsa rahatsızlık vermediği sürece yaparım
10 YorumlaÜnlü ve paralı biri isen içinden geldiği gibi davranabilirsin.Çünkü paran var yoksa adın deli olur dengesiz olur
10 Yorumla
+1 yılBende içimden geldiği gibi davranırım. Millet neder düşüncem yok. Önemli olan (ben nederim) ben memnun isem iş bitmiştir. 🤘😎🦀
10 YorumlaÇocukça davranmanın bir sakıncası yok elbette lakin karşındaki insanlar mutsuz keyifsiz sıkıntıdayken çok antipatik olur
10 Yorumla
+1 yılÇocukça olmayı bırak...
kalplerimizi ortadan kırıyorlar
Paramparça etmeyi çok iyi biliyorlar...10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 401 cevap paylaştı.
+1 yılSen olduğun gibi ol ve öyle davran kimin ne düşündüğünü de çok takma boş ver takarsan çok daha rahatsız olursun.
10 Yorumla
+1 yılİçinden ne geldiğine de bağlı tabi :) çocukca da olabilir bence sıkıntı yok. Bende bazen arkadaslarımın çocuklarıyla parkta oynuyom
10 Yorumla
+1 yılSalla gitsin istediğim gibi davranırim kimseyle rahatsızlık verecek bişi yapmadiysam herşeyde özgürüm
10 Yorumla
+1 yılHerkesin kafa yapısı farklı herkes farklı algılıyor
20 YorumlaBen içimden geldiği gibi davranırım kimin ne düşündüğü beni ilgilendirmez
10 Yorumla
+1 yılÖyle mi oluyor. Kontrolsüz olduğundan mi. Her aklına geleni dediğinden ve kırıcı olduğundandır
10 Yorumla
+1 yılBen bunları takmıyorum böyle insanlara acıyorum çocukluklarını yaşayamamışlar yazık
10 Yorumla
+1 yılİçimizdeki irade hala çocuksa böyle algilanabiliyor bu insanların suçu değil yani
10 Yorumlaİçinden nasıl geliyorsa öyle davran gerçekçi olmak her zaman iyidir
10 Yorumla
+1 yılElalemin ne düşündüğü elalem olduğu sürece önemli değil
10 Yorumla
+1 yılKim demis onu? Kim dediyse cok bilmis kendine baksin önce. :(
10 Yorumla
+1 yılOoo içimden geldiği gibi davranırsam Dünyayı yıkarım cndjcn
10 Yorumla
+1 yılHerkesin dediğine aldanma neysen o ol sen başkaları için sakın değişme aldırış etme onlara sen
10 Yorumla
+1 yılKimin ne dediğinin ne önemi var ki kendinle ters düşme olduğun gibi davran.
10 YorumlaÇünkü çocuklar öyle düşünüyor içinden geldiği gibi davran herzaman
10 Yorumla
+1 yılİstedigin gibi davranmaktan ziyade yerine gore davransan?
10 Yorumla
+1 yılçok sığ bir görüş olduğu kanaatindeyim. bence tam tersi asıl karakterini ve kişiliğini ortaya koyuyor. insanlar olmadığı birisi gibi yaşayamaz yaşamamalı yoksa sonuçları çok sıkıntılı olabiliyor.
BKZ: ben seni böyle tanımadım. SONUÇ; boşanma10 Yorumla
+1 yılToplumların belli standartları vardır ve buna uymayan insanları düşman gibi görürler
10 Yorumla- Devamını Gör (50)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat