Psikoloğa gidin
Cimrilik sizce bir hastalık mıdır?
Psikoloğa gidin

Cimrilik bir kaybetme korkusu hastalığıdır. Paramı, malımı kaybederim korkusu ile başlayan bu süreç daha sonra kişinin bu parayı veya malı kendisi için bile kullanamaz ve her an çalınacak korkusuyla yaşaması haline gelir. İnsanın tüm hayatını yok edebilecek ciddi bir hastalıktır.
Cimrilik istenmeyen bir hastalıktır. Tasarruflu olmak ve tutumlu olmak ne kadar güzelse, cimrilik o kadar kötü ve istenmeyen bir şeydir, evet hastalıktır. İsraf etmek har vurup harman savurmak kadar kötüdür cimrilik. Cimrilik eli sıkışıktır. Eli dar olana cimri derler.

Orta yol her zaman en iyisidir. Her şeyin aşırısı kötüdür. Cimrilik ve israf aşırı bir hareket olarak toplum geneli tarafından hiç denilmez ve yadırganır. 😎
Helal olsun 💪🏻
Aslında cimrilik de tıpkı diğer kavramlar gibi görecelidir ben hatta kişiden kişiye değişir. Mesela çok sevmediğin/tanımadığın bir insan borç para istedi, bir de çok sevdiğin, adeta kardeşim dediğin kişi. Hangisine para verirsin? Bence cevap ikinci seçenek yani dostun olur. Bu da seni birinci kişiyken göre cimri, dostuna görürse cömert yapar.
~Yani hep dediğim gibi bakış açısıyla alakalı🌸
Eniştem tam bir pinti birkaç mn. Eurosu var yazlık almıyor evleri eski. eski arabaya biniyor tavuk yiyiyor sürekli kırmızı et almaz. yazında arabada klima açmıyor otelede gitmez gezmez. Makarna 50 kurus düşük diye 3 km yürüdüğünü bilirim. okuyan bile sinir olacaktır eminim.
Cevap
37Cevap
Cimri kişi bir paylaşımda bulunacağı zaman kendisinden sanki bir parça kopuyormuşçasına rahatsız olur ve bir kayıp yaşayacağını düşünür. Toplumumuzda cimrilik ekonomik olarak algılansa da cimriliğin farklı boyutları da vardır. Duygusal cimrilik, sosyal cimrilik ve psikopatik cimrilik gibi. Psikopatik cimrilik en tehlikeli olandır. Çünkü burada cimri kişilik yapısının yanısıra zalimlik de vardır. Ekonomik güç edinmek için psikolojik baskılar ve şiddet uygulanabilir. Örneğin psikopatik cimrilik özelliklerine sahip bir iş adamı, çalışanlarının hakkını vermez, onları sömürebildiği kadar kullanır. Vergi gibi devlete ait ödemelerini yapmaktan kaçınır, vergi kaçırmak için her usule başvurur. Eline fırsat geçtiğinde yolsuzluk yapmaktan kaçınmaz. Bu nedenle psikopatik ve sosyopatik cimriler, olağanüstü ekonomik kazançlar elde edebilirler. Köleliğin temelinde de sosyopatik cimrilik vardır. Yani kısacası evet hastalıktır 🙂🙂
Süper özetlemişşin 😁😁😁
Aslında hastalık değildir ama altında yatan bir hastalığın sonucu olabilir diye düşünüyorum. Cimriliği de derecelendirebilmek gerekir. Kimine göre normal bir hareket çok cömert birisine göre cimrilik olabilir. Bu sebeple cimriliğin bir hastalık olduğunu düşünmediğim için tedavi edilebilir olduğunu da düşünmüyorum. Belki törpülenebilir ama kişilik özelliğidir.
Kime göre cimri ama? Eğer tutumlu birini cimri görüyorlarsa başka. Herkes aynı şeye para harcamaz Millet gezmeye para harcar. Ben kitaba gezmıyorum diye cimri değilim.
Evet çok doğru haklısın
Hastalik boyutundaysa evet.
Asli seytanin vesvesesine kanmaktir.
Seytan insani fakirlikle korkutur.
Evet Ya 🙁
Cimrilgn türleri var para da cimrilik kıtlık bilinci belirtisidir sevgi de cimrilik en acınası olanı budur bilgi de cimrilik bildigini kendine saklar
Hepsi de cimrilik
Evet bence hastalık gibi birşey. Bazen çevremde görüyorum ufacık bir harcama için insanların içi gidiyor
😂
Evet cimrilik bir ruh hastalığıdır ancak bunu çoğu cimri kabul etmez... Kimse giderken bir şey götürmüyor
İşte hep para hırsı abi
Bir program vardı cümleleri konu alan evli bir çift su israf olmasın diye şampuanı ve suyu ortak kullanıyorlardı dusa beraber girip
😂
cebinde akrep olanların gözünü toprak doyursun diye gömülürken gözlere toprak atılır.. hastalık evet, dünyaya bağlanma hastalığı
Doğru konuştun
her zaman 😌😌
Kendine bile cimriyse ve abartılıyorsa hastalık olabilir tabi tanısını ben koyamam. 🤷♀️
😄
Tutumlu olan insan ne kadar cimri bide bu var, ama bazıları aşırı cimridir.
Evet
Evet hemde çaresi olmayan tıpbın bile çözüm bulamadığı bir hastalık 😄
Psikolog var 😄
Aaaa 🤣
İnsanlar tutumlu olmakla cimri olmayı ayırt edemiyor, cimri insanlardan hiç haz etmiyorum.
Kralll
Maalesef adı olmayan hastalıktır bu , nice insan biliyorum yaa , 1 TL için sıyıracak aklını.
Çok doğru
Teşekkür ederim. Dilerim bu hastalıktan kurtulurlar
Amin
Amin
Neye cimri olduğuna bağlı 3 ün 5 in hesabını yapıyorsa hastadır Gandalf kardeşşşşşşş
Yaaa 😁
Direkt hastalık bence. Tutumlu olmak normaldir, haktır. Ama cimrilik işin sıkıntılı boyutudur.
😄 çok doğru
Herşeyin aşırısı ruhsal ya da fiziksel hastalık demektir.
Fikir sahibi olmaya mal sahibi olmaktan fazla ihtiyaç duyacağımız gün, gerçek zenginliğin sırrını bulacağız!
-Peyami Safa-
Her şeyin azı karar çoğu zarardır. Tutumlulukla cimrilik arasındaki ince çizgiyi kaçırabiliyor insanlar.
cimrilik hastalığında ötesinde karakter bozukluğudur
acil tedavi edilmesi gerekir
bir çok dinde yasaklanmış bir durumdur
Tutumlu olmakla cimrilik arasında dağlar kadar fark var. Cimriliğin azı çoğu olmâz, her şekilde yakışıksız bir hareket.
Bence de hastalık. Benim de, cimri denecek kadar aşırı tutumlu halim var. Yeme içmede 25 TL'nin üzerini aşamıyorum.
Hastalık mı değil mi bilemem ama hiç sevmiyorum cimrileri.
Çok kötü bir karakter hastalığı, Allah'tan cimri değilim.
Pintilik ile combo yaparsa bir birey üstünde, incelemelik vaka olur...
Freudyan psikologlara göre cimrilik çocukluktaki anal dönemden kaynaklanan bir obsessiyon
Üçün beşin hesabını yapmadım yeterki bir yüz gülsün hepsi bu 😑
Cimrilik deliliktir😏
Aaa
Şu aaa diyince beynimin arkasında sürekli "aaa üst kısımları yine temizlenmemiş" sesi yankılanıyor yapmayın😅
Aaaa
Tam unutuyorum diyorum yine🤦♀️
Aaaa 🤣 tamam sustum
Çok cimriysen hastalıktır
Adam haklı
Kafayı yemişliktir
Haklısın 😄
Tasarruflu olmak güzeldir 😂😂😂
Seni gidi cimri 😂
Şaka 😁
Olumsuz bir karakter özelliği.
Cimrilik hastalıktır, tutumluluk mükemmeldir
Abartılırsa evet hastalıktır
yaşanmamışlıktır cimrilik
Hayır. Bir kişilik türüdür.
Ayy evet yaa! Hastalıktır tabiki. Harcamıcaksan niye kazandın?
Kesinlikle
Haklısın 😄 hehe
😅
Abartısı hastalık
Haklısın
Hastalıktır
👍🏻
Elinin oraya gitmemesidir 🥶
Doğru 😄
7 büyük günahtan biridir :) Yani evet hastalıktır.
evet hastalık gibi birşey
Sorundur ama hastalık değildir
Evet cimri olmak hastalıktır.
cimriliğin boyutuna göre değişir
Evet hastalıktır
Evet, kesinlikle.
Evet öyledir
evet hastalık
aşırı ise evet
Bazılarında evettt
Alışkanlık
Olabilir