Merhaba! Evet konumuz kadınlar. Ama bu kez kadınlardaki kriterimiz nefes alması, hoş olması, çekiciliği, seksiliği v. s değil. Bunlar bir kadında olabilecek özellikler. Fakat, bunlar bir kadının kaliteli olduğunu gösterir mi? Bence hayır.
Çekicilik, seksilik, hoş bir fiziğe-yüze sahip olmak güzel şeylerdir. Kalite önemlidir. Hayatın her alanında hem de. Özellikle yeni çağda bu çok sık rastlanmayan fakat keyif veren bir şey.
Neyse konuyu dağıtmayalım. İçgüdüsel hoşlanmayı bir kenara bırakırsak, bir kadının (özellikle çağımız kadınının) kaliteli olduğunu gösteren detaylardan örnek verecek olursanız, hangi özellikler bir kadını kaliteli olduğunu gösterir? Kaliteli kadın tiryakilik yapar. Öyleyse anlatın bakalım kimdir kaliteli kadın?
Hangi özellikler bir kadını kaliteli olduğunu gösterir?
Dış görünüşün zerre kadar önemli olmadığını öğrendim zamanında; güzel diye tabir edebileceğimiz pek çok insan dahil oldu hayatıma. Fakat karakterlerindeki o çatlaklar, vicdana dayalı eksikler, zihniyetlerinin negatif yönleri ne yazık ki o güzel olguları görmene engel oluyor. Oturup iki sohbet edemeyeceğim, güvenemeyeceğim bir insanın güzelliğini ne yapabilirim ki ben; anlık mutlulukların kalıcı ne gibi etkisi olacak bana. Kaliteli insan, sadık insandır; kötülük düşünmez, gayelerinde pek çok insanın beklentilerini süslemek yer almaz. Arkadaş veya sevgili, fark etmez; durum bundan ibaret..
Kişilik & Karakter konusunda 13,7b cevap paylaştı.
Ben şu özelliklere sahip kadına kalitelidir derim. Bana göre güzel bir dış görünüş ve bakımlı pürüzsüz bir ten, çekici güzel giyim, oldukça açıksözlü ve dürüst, sözlerinin arkasında duran ve tutarlı, kendi ayakları üzerinde durabilen, erkek peşinde olmayan, akıllı, mantıklı düşünen ve davranan, şehvetli, tutkulu, fantezilere sahip kadın benim için kaliteli kadındır.
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Kendine karşı öz güvvenli duruşu Hakettiği saygıyı beklemesi Kişiye göre samimi veya resmi durabilmesi Zekasının ve aklının kalbini yönetebilmesi Kendinden emin olması Saygısını ve davranışlarını koruyabilmesi.
Kaliteli kadının ilk önce edepli olması gerekir. Utanma duygusu olmalı. Açgözlü olmak bir kadını basitleştirir. Abartı kıskanç olmak saygınlığını azaltır. Kaliteli kadın birazda kavga ederken belli olur