Buna benim şahsi cevabım nankörlük olurdu sanırım. Çünkü insanın, çevresindeki güzellikleri görmesine engel olan, iletişimini sekteye uğratan, karakterinin zayıf olduğunu gösteren, şükretmesine ve teşekkür etmesine olanak vermeyen en kötü huylardan birisi...Sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Nedenleri ile açıklar mısınız? 🍃
Sizce bir insanda olmaması gereken en kötü huy nedir?
Kibir, tüm kötü huyların en başında geliyor benim nezdimde. Ne kalp kırmaktan çekinir ne de yeri geldiğinde haksız olduğunu düşünebilir. Kibirli bir insan kendini diğer insanları kıracak ve incitecek derecede önemli görür. Özellikle kendi zekasının, becerilerinin, bilgisinin başkalarından kıyaslanmayacak kadar üstün olduğunu ima eder, buna inanır. kendini dev aynasında görür. Tevazu ve vicdan kalbi güzelleştiren olgular, ben hep buna inanırım.
Günümüzde vicdan, tüm bu kötü olguların temelini oluşturuyor aslında. Art niyetli düşünmek, kötülük yapmaktan çekinmemek, duyguları hiçe saymak, nankörlük, iftira ve dahası; her birinin özünde bu var. Hadi her biri bir yere kadar da, insan kullanmayı alışkanlık haline getirenler sanıyorlar ki hayat bu kadar basit, bu kadar istekleri doğrultusunda sunulacak onlara. Herkes, her yaptığından sorumlu oluyor günü geldiğinde; daimi kalanlar da böylelerini yaşantılarına dahil etmeyenler oluyor.
Bir insanda insanlar ne yaparsa yapsın samimiyet ve iyi kalplilik eksik olmamalı bence. Geriye kalan bütün insanlar umrumda değil. Bu çeşit biri varsa ki bu kişi melektir, tek bir kişi tanıdım şimdiye kadar. O da annemin amcasının eşiydi. Hayatımda o kadar iyi bir insana bir daha rastlayabileceğimi sanmıyorum. En kötü bir sürü özellik sayabilirim nasıl olsa. Karşılaştırmak pek doğru olmaz.
Hem vicdansız hem de merhametsiz olmaması gerekir. Eğer bu iki olguya sahipse insan her türlü uzak durmalı yakınına bile yaklaşmamalı. Çünkü böyle bir insan kötü bir insandır. Hem çevresine hem de kendisine zarar verebilecek niteliklere sahiptir.
İkiyüzlü, arabozucu, karıştırıcı yani kısacası münafıklık...
En kötüsü diyebilirim...
Sen onu iyi zannedersin, güvenirsin. Hatta ona mahremini paylaşırsın. O ise yüzüne gülüp güven verirken, arkadan sinsice, kalleşçe, düşmanca senin kuyunu kazar ve sana zarar vermek için elinden gelen tüm gayreti gösterir. Sen düşene kadar da buna devam eder...
Allah (C. C.) böylesi insanlardan muhafaza buyursun...
nankörlük yanında ben birde saygısızlığı ekliyorum ama kendisine saygı duymaması kendisine saygı duymayan insanın çok ezik bir karakteri var diye düşünüyorum
Fesat düsünceli insanlardan her sey beklenir. Sürekli yanlis anlar herkese iftira atar durur sucluyken sucsuz olur kendi sucsuzu suclu yapar. Allah korusun böyle insanlardan.
Birde nankör dedigin gibi cimri de buna giriyor sanki
İkiyüzlü insanlardan gördüğüm zararı hiç kimseden görmedim. Bazen her insan saygısızlık edebilir, kendince küçük yalanlar söyleyebilir ama bir insanın yüzüne gülüp ardından kuyusunu kazmak bu hem planlı yapılan birsey hemde affedilmeyecek birsey
Riyakârlik en kötüsü. Bu tür insanlardan her türlü zarar gelir. İkinciside Allah korkusu olmaması belki de ilk sırada bu ikinci sırada riyakârlik yer alır. Ben bu ikisine bakarım Allah korkusun bu tür insanlardan.