Tesettüre büründüğümde (13 yaş) bulunduğum ülke gereği babam hiç rıza göstermemişti, elbette tesettüre girmemi istiyordu ama o yaşta değil. Bu radikal kararı alacak olgunlukta elbette ki değildim ama geçen 11 yıllık süreçte attığım adımın tek bir anından pişmanlık duymadım. Gerçek tesettüre aşık gençlerimizin çoğalması dileğiyle 🤲🏼
Nisa﴾115﴿ Yolun doğrusu kendine apaçık belli olduktan sonra Resûlullah’a karşı çıkan ve müminlerin yolundan başkasını izleyen kimseyi saptığı yönde bırakırız ve onu cehenneme atarız. Orası varılacak ne kötü bir yerdir!
Zuhruf﴾36﴿ Allah’ın mesajını görmezden gelen kimseye bir şeytan tahsis ederiz; artık bu onun arkadaşıdır. ﴾37﴿ Kendilerini doğru yolda zannederken bu şeytanlar onları yoldan saptırıp dururlar. ﴾38﴿ Sonunda o kişi bize gelince -şeytana hitaben- “Keşke seninle aramız doğu ile batı kadar uzak olsaydı!” der. Ne kötü arkadaş!
Aile zoruyla örtünüp sonrasında örtüsünü çıkaran, çalışmak veya okumak için örtüsünü çıkaran ve bundan pişman olan, açıkken örtünen fakat kendine yakıştırmadığı için örtüsünü çıkaran tanıdıklarım olmuştu 👀 ne zor yazı oldu l a baya giyim ve kafa yapısı olarak hiç alakası yokken en güzel şekilde örtünen ve bundan memnun olan tanıdıklarım da oldu. Aslında kimsenin üstüne vazife değil, herkesin kendi kararı fakat kadınlar bu konuda çok sıkıntı çekiyo her şekilde bi yadırgama mevcut nalet insanlar
Muhafazakar olan ama İslami yasmayan bir aileden geliyordum. Çevremde tek bir kapali bile yoktu. Ergenlik yıllarımda dini sorgulamaya başladım sonra aslında yaşadığım şeyin din olmadığını aslında hiç musluman olmadığımı öğrendim. Sonra dinimi öğrendim ve okuldan çıktım peçe takmaya başladım. Ailem tepki gösterdi ama destekçim annem vardı çünkü oda benle değişti sonra hayatım tamamen elhamdülillah İslam'a uygun oldu.
Cevreme ozenip 1 ay kadar ortunmustim aşırı zorlandığım bir dönemdi sonra açıldım. Ama bu sefer eksik birseyler vardı yaz tatilinde kuran kursuna gittim tesettür konusunda bilgi edindim 3 ayin ardından tekrar ortundum (12 yasindaydim).. Urfanin sıcağı ve çevremdeki kişilerin tekrar acilirsin sözleri tam bir isgenceydi ama huzurluydum sonrasında daha çok araştırdim arastirdikca ogrendikce huzurumda sevgimdr arttı. şu an kim ne derse desin hava be kadar sıcak olursa bir isgence değil huzur benim bir parç * gibi..
Etrafımda bir arkadaşım vardı çok küçük yaşta isteği dışında hatta bilinçsiz bir dönemde türbana sokulmuş üniversitede tercihini açılmaktan yana kullandı. GAyet de keyfi yerinde. Çünkü istediği şekilde yaşıyor. Önemli olan bu seçim ne olursa olsun huzurlu olmak, istediğini yaşıyor olmak
Kendi tercihi elbette kişinin. Benim sinir olduğum evlendikten sonra kapalıyken acilan, ya da açıkken kapanan parazitler. Ortuenmek için koca gerekmiyor arkadaşlar. Allah'tan korkmayın kuldan korkan insanlardan nefret ederim ve benim gözümde hepsi kişiliksiz.
"Ümmetimin hepsi affa mazhar olacaktır, günahı alenî işleyenler hariç. Kişinin geceleyin işlediği kötü bir ameli Allah örtmüştür. Ama, sabah olunca o: 'Ey falan, bu gece ben şu şu işleri yaptım!' der. Böylece o, geceleyin Allah kendini örtmüş olduğu halde, sabahleyin, üzerindeki Allah'ın örtüsünü açar. İşte bu, günahı alenî işlemenin bir çeşididir." [Buharî, Edeb 60; Müslim, Zühd 52, (2990).]
İstemediğin bi görüntüyle yaşamak zorunda hissediyosun kendini hani dinle hiç bir alakası yok bunun ben şimdiki tesettürlüler gibi de kapanmadım Tam olsun istemiştim hiç pantolon bile giymedim ama sonra çok sıkıldım hiç birşeyi yakıştıramadım kendime zaten sonra fark ettim ki ben İslam içinde kapanmamışım heves ettim bi hevesle kapandım pişman oldum açılmam biraz zor oldu ailemden dolayı kapanırken açılacaksan kapanma kapanırsan açılamazsın demişlerdi çünkü ama açıldım kendimi çok iyi hissediyorum şimdi 3 yıl oldu açılalı