Herkese iyi hafta sonları, biliyorsunuz zor bir çağda yaşıyoruz. Bulunduğumuz coğrafya bazen gelecek kaygısı bile yaratabiliyor. Peki siz her şeye rağmen gelece pozitif bakabiliyor musunuz? Yoksa negatiflik mi hakim?

Yani kimse kusura bakmasın ama zırlayarak ömür geçmez. Pozitif düşünüyorum şartlara uyum sağlıyorum sağlayamazsam kendime yeni şartlar yaratmaya çalışıyorum kendi halimdeyim.
Şartlardan önce insanlar beni rahatsız ediyor açıkçası sürekli birşeyler den şikayet eden insanlar, fanatik siyasetçigiller, yobazlar.
Bence bu ülkede yaşanmayacaksa en büyük sebebi ülkenin %90 ının yobaz olması, bilinçsiz olması, 21. Yüzyılda saygı nedir bilmemeleri ama herkesten saygı beklemeleri. Eğer insanlar böyle olmasaydı zaten ortalıkta sürekli bir kaos olmazdı.
Neticede tüm canlılar çok eski yıllarda da aynı döngü içerisinde yaşadı ve gittiler. Toplum değil birey olarak bakmak daha selametli bir de. Herkesin kaderi kendine özgü. Fakat yeis bir hırsız gibi ömürden çalıyor. Ne olursa olsun ümit canlı tutulmalı.
Hayatımda negatife ve negatif kişilere yer yok. Her zaman pozitifim ve çevremdekileri de böyle görmek istiyorum.
Teşekkür ederim 🙏
Evet bakabiliyorum, benim hayatımda olumsuz hicbir şeye yer yok.😊
Cevap
28Cevap
Bakmaya çalışıyorum ama zaman zaman pek başarılı olamıyorum açıkçası.
Eskiden güzel güneşli günler göreceğim derdim ama eskiden işte.
gelecek oda ne tayyib başımızda durduğu sürece gelecek falan yok birde peygamber muamelesi yapmaları deli ediyo beni bırakın mualefet doyursun demesi onun vataan haini olduğunun en büyük açığıdır ve atatürke ayyaş demesi
Geleceğe tam anlamıyla pozitif bakabildiğim söylenemez. Geleceği düşünürken içinde bulduğum durum gereği birçok negatif olasılığı da hesaba katıyorum. Bunun yerine anı yaşamaya çalışarak mutlu olmam daha mümkün.
Adalet yok, ekonomi çökmüş, katarliya tip fakültesi sınavsız Türk gencine paralı ve sınavli, zamanında rock n Coke, barisarock, zeytinli, efesblues festivalleri varken bugün 12den sonra mekanlarda bile müzik yasak. Polyannacilik oynamayın. Arabistan olmuyoruz beter oluyoruz. Ben havayolu şirketinde çalışıyorum araplar bizden zenginler emin olun. Ama siz bilirsiniz.
Oğluma endeksli gelecek umutlarım. Acikcasi şu an çok umutlu değilim katedilmesi gereken yollar var. Bunun yanında maddi geçim zorlaşıyor. Durum pek parlak değil yani.
Degisiyor ya. Icinde bulundugum oda ne kadar karanlik olsada kapi deliginden suzulen isiga tutunmaya calisiyoruz. O isikta yasama istegi durum az bir sey vahim.
Geleceğe pozitif bakmayan insan doğru seçimler ve doğru adımlar atamaz. Ben pozitif bakıyorum geleceğe. Yanlış adımlar attığımı düşünmüyorum
Umudum her zaman var ama kaygı bozukluğum pozitif düşüncemin önüne geçebiliyor zaman zaman. Yine de bakmaya çalışıyorum.
Evet
Her zaman öyle baktım.
Herşeyi Olumluya çevirecek sabır ve dirayete sahip olduğuma hep inandım.
Negatif olduğum zamanlar olmadı hiç desem yeridir bu yaşıma kadar. Daima pozitif bakmaya çalışırım.
Bazen yaratmiyo ya bende o gelecek kaygisink her an her yerde yaşıyorum
Negatifliği asla kabul etmemek negatiflik doğurur. Doğal olmalı hepsini kabul etmeli.
Hiç pozitif bakamıyorum. Şu anki hükümet devam ettiği sürece gelecekten hiç umudum olmayacak.
Negatif baktığım an ben ben olmaktan çıkarım. Negatiflik doğamda yok.
Evet her zaman her şeye pozitif bakarım gelecek de dahil.
Negatiflikte dünyaa markasıyımdırr😂
Ama o kadar çok gülüyorumm kii çakmıyorsunuz😂😂😂
Herşeye pozitifim ve negatif insanlarla muhatap olmayarak sağlığımı koruyorum
Güneşlenmek kadar , aylanmayi da seviyorum. Hayat muhteşem
Bakmaya çalışıyorum ama günü düşününce pozitiflikten düşüyorum.
Evet bakabiliyorum.. Öyle olmasa insan yaşayamazdı zaten.. Keyifli günler..
Ne kadar pozitif bakmaya çalışırsan çalış. Negatifligin önüne geçmiyor.
sadece athenanın her şey güzel olacak şarkısını dinleyince pozitifleşiyorum
Evet, her ne olursa olsun düşüncelerim pozitif yönde..
Ben pozitif veya negatif bir şeye bakmam. Gerçekçi olmak lazım.
Oldum olası sinir olurum hep karamsar insanlara. Sanki evren kainat herkes düşmanmış kendisine diye davrananlara. Umut hayal hayatı sevmek olmazsa nasıl yaşanır yahu.
Aynen 😉👍
Ben ne kendi adıma ne de ülke adına bir gelecek görmüyorum
Her zaman zaten tek dayanağım gelecek
evt bu düşünceleri beynimizde oluşturuyoruz , düşünüp moral bozmak da istemiyoruz
şu dönemde pollyanna olsa o bile kaybeder pozitifliğini. hayat enerjimizi günbegün sömüren birçok etken varken pozitif kalmak imkansız.
Türkiye de yaşıyorum nasıl pozitif bakabilirim ki Bütün gerçekler ortada. Ekonomik sıkıntılar , işsizlik , adaletin olmayışı , cahil insanlar vb.
Geleceğe değil bugünü bile pozitif yaşarım hep negatif hayatımda olamaz
Pozitif bakmaya çalışıyorum lakin hayat her noktadan bir arıza çıkartıyor
Artık bakıyorum. Hep negatif düşünmek iyi hissettirmiyor.
Hayatım şu an bir kaç stres dışında çok iyi, kesinlikle bakıyorum
Geleceğe bakamıyorum ülkenin hali hiç iyiye gitmiyo tecavüzcüsü falan. Allah yardımcınız olsun
Yarın karar vericem buna
Olmayan şeye poztif bakamam
Hayır bakamıyorum önümü bile göremiyorum
Ben nedense bakamıyorum
Arada yapıyorum öyle salaklıklar
Kesinlikle hayır boş olarak bakıyorum
Ortada gelecek mi kaldı Allah aşkına yaaa
Bilmem sınav umutlarımı yine çöktürdü 😅
Çıkmayan candan umut kesilmezmiş
Babamdan kalan mirası hatırladıkça, evet
gerçekçi olalım hayır.
Geleceğe pozitif bakmak için bir sebebim var ♥
azcık bakıyorum :D
Bakamıyorum sürekli ateş içerisindeyim
Endiseliyim
Pek de bakamıyorum
evet bakabiliyorum
Türkiye de yaşıyoruz
Bakıyorum ama bir konu beni endişelendiriyor.
Yes inşallah
Bakamıyorum oldukça karamsarım
Umutluyum gelecekten
Bakacağız nasipse
Sevdiğim olunca evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?