Fotoğraf harika bu arada. Mücadele varsa her şey mümkündür bana göre. Mümkün olmayan şeyler insanların içindedir. Pozitif bakıp, güzel düşündükten sonra olmayacak şey yoktur bu hayatta. Yeter ki inansın insan.
İmkansızlığın eşiği her insanda farklı olduğu için, “herşey mümkündür” aslında, her kişide mümkün olmadığını düşündüğü şeyin denemeden gerçekte mümkün olup olmadığına ikna olamayacağını çağırıştırır. Herşey mümkündür birazda ilahi güce inanan bir cümledir. Allah herşeye kadirdir. Fakat bu bizimde herşeyi istediğimiz gibi başarabileceğimiz anlamına gelmez. Başarının yolları bulunabilir, insan uzun zaman hayal diye adlandırdığı şeyi gerçekleştirebilir, bugün bile bazı köylerden şehire okumaya gitmek bir çok çocuk için mucize sayılabilir. Ama zamanı geri alamayız, yaşadıklarımızı unutamayız, geleceği göremeyiz, ölüleri diriltemeyiz örneğin. Demek ki, herşey mümkün değilmiş.
Değildir. Hiç değildir. Kendimizi kandırmacadan başka bir şey değildir. Ama yine de bu umut verici cümleyi teselli acli kurmaktan cekinmeyiz... Bunun böyle olmayacağını bilsek de üzülüp kendisini yıpratan insanlara bu teselliyi verir, hayatta her şey mümkün deriz.
Hayatta her şey mümkündür. Temelinde istemek vardır. Sadece yeterli midir? Mutlaka değildir. İstikrarlıda olmalıdır insan. İstikrarınıza saygılı da olabiliyorsanız mümkün olmayacak hiç bir şey yoktur hayatta.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Eğer yürekten inanılıp yapılıyorsa herşey mümkündür bana göre. İnanmak yolun yarısıdır demişler. İnandığım herşeye bitmiş gözüyle bakarım hep. Önemli olan ilk adımı atmak.
istiyorsan eğer kalpten olacağına inanıyorsan bunun için çabalıyorsan.. bunu elde etmek için gerçekten hazırsan.. bütün zorluklara göğüs gerecek kadar azimliysen.. en sonunda her şey mümkündür.. ya da hiçbir şey mümkün değildir..
İnsanoğlunun da gücünün ve aklının yetmeyeceği yerler vardır.. Elbette ki çaba göstermek gerekir ama oluru olan şeyler için.. Yani gerçekçi hayaller kurmak ve peşinden koşmak gerekir bana göre.. Mesela ne kadar çabalarsak çabalayalım eğer zamanında doğru seçimler yapmadıysak ya da sahip olduğumuz yaşam standartlarımız elverişli değilse " ben astronot olucam" diyemeyiz. Yani elde etmek istenen olgunun ne olduğu çok önemli.. Keyifli geceler..
Hayatta her şey mümkün olsaydı insanlar "elbet bir gün o günler de gelecek" umuduyla yeşerir, çiçek açardı. Fakat mümkün olmadığı gerçeğini bildiğimiz için bunun sadece umut aşılama maksadıyla söylendiğinin bilincindeyiz.
Keşke mümkün olsaydı ama avutsun bahaneler diyorum.
Avutsun bahaneler Avutsunlar beni avutabilirseler onlar Pek sanmam, hiç sanmam Elimi çektim altından taşın, kurtuldu ezilen parmaklarım Ama canım… diyorum.
Hayatta her sey bir sekilde mumkundur o da tum sevdiklerinden vazgecip il degistirerek ulke degistirerek. Insan kimseye bagli degilken ve gelismis ozgur bir ulkedeyken tum hayallerini gerceklestirebilir ama hayalleri insanlarla ilgiliyse mesela kafa yapisi uyan sinirsiz anlayisli romantik asil cekici es, ya da harika guvenilir yakin arkadas grubu: bunlar agzinla kus ta tutsan mumkun olmayabilir. Her sey mumkundur karsidaki insanlarin iradesi devreye girene kadar.
Hayatta her şey mümkün, ama hayal ettiklerimizden öte, hayal edemeyeceğimiz şeylerin başimiza gelmesi bunu bize gosteriyor, Toplumun bu durumunu gunumuzden 20 yil once kim bilebilirdi
Çok uçuk şeyleri saymazsak, istedikten ve çaba gösterdikten sonra her şey mümkün bence. Bazen internette görüyorum; Açık lise bitirip 50 yaşından sonra doktor olanlar falan var. 😀
Kişilik & Karakter konusunda 13,6b cevap paylaştı.
Kimileri için hiçbir şey mümkün değildir. Bu dünyanın kuralı farklıdır. Herkese net gerçekçi olmak gerekir. Bunlar seni ilerletir. Umut tacirliği yapmamak gerek.
Hersey mumkundur ornekleri vardir yusuf peygamber kuyuya atildi kole oldu satildi sabretti sonra misira sultan oldu dua sabir bu dunyadami tek silahimiz