Bazen en ufak şeylerden bile büyük kavgalar çıkartabiliyoruz. Sizde bir bardak suda fırtına koparttığınız oluyor mu?

Büyük sorunlar karşısında sessiz kalıp sakin olmaya çalıştıkça içimde biriktirdiğim karmaşık duygular, sonra en küçük sıkıntıda birden ortaya çıkabiliyor. Bir bardak suda kopan bir fırtına gibi görünse de aslında zamanında ifade edemediğim hislerin ve düşüncelerin dışa vurumu oluyor.
Sakin başlıyorum ben. Karsimdaki müstahak seviyesine yükselene dek sabrederim. Olay bir an önce kapansın diye sessizliğe sığınırım. Yine mi olmadı? Hukuken savunmak mümkün değilse ilahi adaleti bekleyen fırtına öncesi sukunetimde asıl işlerime bakarım. Muhataplarin çoğu kendilerini o firtinalarda liyakatsiz mühim hissetmek amacıyla saldırıyor zaten. Tesekkurler.🙂
Hakkım yenmiyorsa, ortada sınırımı geçen ciddi bir şey yoksa beklerim. Kavga etmek bile artık zaman kaybı olarak geliyor ama şu da bir gerçek : bazı insanlar tepenize çıksa da rahatsız etmez ama bazılarının kaşık tutuşundan, bir bakışından bile öyle sinir olursunuz ki. Biraz da kim olduğuna bağlı.
Aşırı sakin bir insanım. Bir bardak değil bir kova su lazım tahammülümün dolması için.
Ama üzerime fazla gelinirse de ne bardağı ne de suyu gözüm görmez.
Cevap
11Cevap
Çok sabrettiysem öncekileri biriktirdiysem evet. değil bir bardak , bir damla bile yeterli o fırtınamı koparpaya☻
Genelde huyum değildir ama belli başlı konular bunu tetikleyebiliyor.
Aklımda o olsun yeter ki su damlasına ihtiyaç yok. Her şeyi yapabilirim.
Fırtına kopartacak olayım yeterki, susuz bile yapabilirim bu işi😀
Bir bardak su mu😅 Bi kaşık su bile yeter bazen bana dengesizliğin nirvanasını yaşıyorum da😏
Benim babam Köroğluydu da😒
Aslında koparıyorum. Özellikle el şakalarında ve ortamdaki laf sokmalarda.. Karşı tarafa basit geliyor ama bana göre çok büyük bir mesele. O fırtınada boğuyorum o kişiyi.
Sabırlı birisiyim, çabuk öfkelenmem. Sakinligimi uzun süre korurum. Ama bu huyum suistimal edilip sabrımla oynanırsa iste o zaman bir bardak suda fırtına değil,
Bir kaşık suda kasırga olurum.
Olayların akışına bağlı. Kopacak olan fırtına işime gelecekse yapabilirim. Yok değil bir şeyleri kaybetmeme sebep olacaksa durumu toparlayıp tatlıya bağlayan olurum.😄
Karşımdaki insana verdiğim değere göre değişir.
Eğer çok değer vermiş ve ağır darbe almışsam onu da yıkarım.
Eğer umursamamışsam zaten bekleyeceğim bişey olduğu için hiç kilimi kıpırdatmam.
Hayır bu karşımdakine haksızlık olur. Tabi bana göre büyük bir şey ona göre küçük de olabilir. Sonuç olarak karşımdakinin huyunu biliyorsam ona göre hareket etmek en doğrusu
Ben aşırı sabırlıyım bir yere kadar durup en alakasiz seye koparirim o fırtınayı bunami sinirlendin sen? Hayir birikti ksjejsj
Merhaba,
Aslında her konuda sorun çıkaran bir insan değilim sadece haksızlık ve ikiyüzlülük karşısında sessiz kalamıyorum
Detaycı bir yapım var. O yüzden hep küçük şeylerle mutlu olurum. Ya da tam tersi ufak şeyler için çıldırırım muhakkak 😊
Ona niyet ettkiten sonra durmam mümkün olmuyor.. Sular bulanıyorsa ya topyekün çamura batılacak ya çıkılacak.. Keyifli günler..
Nadiren oluyor. Öyle bir yükseliyorumki çevrem korkuyor bu durumumdan.
Sabrımı zorlamışlarsa fırtına ne kilime kıyameti koparırım
Evet yaa. Sadece fırtına çıkarmakla yetinmiyorum. Kendimi de yıpratıyorum. 😏 kötü bir duygu 🤦🏻♀️
Elbette en iyi yaptığım şeylerden biri 😏 bazen elimde olmuyor maalesef
Yokk çokk beklerimm o kadar çok beklerm kiii😂😂
En sonundaa fiççhuuuuuu💃💃😂😂
Hıhımmm en sevdiğim..
Kaosla besleniyorum bn 💁🏻♀️
Hassas ve sinir olduğum konular ve davranışlarda, evet
Hayır, sabırlı ve sakin biriyim. Fırtına koparmam için baya bi uğruşalıması lazım. 😄
Alay ve hakarete tahammülüm yok. Şaka bile olsa sinirlenirim.
O kadar dengesizim ki ben olmayan suda tsunami bile yaratırım
O bi bardak suyla evde çıkan krizi görsen oturur kahkaha atarsın🤣🤣bem değilim ama okişi
Hayr o bardaklar yıgılır damacana olur ondan sonra gelsin fırtınalar tsunamiler deprem erozyon
Bazen oluyor. Bardak zaten dolu, damlayana yazık oluyor. 😃
Kopartmam. Bardak taşana kadar beklerim. Taştımı işler çok pis karışır.
Ruh halime bağlı. Bir canavara dönüşebilirim hiç belli olmaz.
Hayır ama damarıma basarsa o bardağı g. tüne sokarım
yapıyorum bazen. ya birikmişler patlıyor ya da başkasına olan sinirimi başkasından alıyorum. ama o noktaya gelene kadar da dişim sıkmışımdır çok.
Yok, su soğuk ise bu güzel içerim
Sevgilimle aynı müzikleri indirdiğimiz için çalıyorsun dedim diye çok büyük kavga etmiştim ki çalıyor yani
Hayir neden koparayim anlasabilmek konusmak uyusmak varken
Çoook. Öfke krizi problemim var arkadaşımın ağzına tabanca sokup ağlatmıştım 2ay bana yaklaşmadı zarzor gönlünü aldım artık paxil ilacı kullanıyorum frenlemeye çalışıyorum öfkemi kinimi
Bi bardak suda boğarım 😌
Hayır
Hayır koparmam. Sakince karşılarım olanları.
Hayır hiç bana göre değil
Hayır sakin bir yapım var
Bu aralar çok yapıyorum bunu :/
Biriktirdiysem bazrn oluyor
Bardağı musluk altında bırakmışlarsa kopartirim
Hayır sakin ve sabırlı bir kişiliğim var ama öfke ânımda yanımdaki insan yandı 😆
Hayır tabiki.
Sabirliyimdir
Hemde çok.😅
Hayır koparmam.
Biraz sabırsızım sadece
Hayır
Arada yaparım öylr şeyler 😁
Hayır
evet😅😅😽
Bazen
Evet
hayır