Herkese eksi atan hanımefendi sizde buyrun yoruma :)
Bu hatayı yapıyormusunuz?
Herkese eksi atan hanımefendi sizde buyrun yoruma :)

Sanırım insanlar olarak düştüğümüz en büyük yanılgı bu...
Ne kadar çok iyi olursak, ne kadar çok kendimizden taviz verip başkalarını düşünürsek, o kadar itibar elde edeceğimizi düşünüyoruz. Hâlbuki bu dünya kanunu dün de bu günde bu şekildeydi. Yanı hiçbir zaman çok iyilik yapmak çözüm olmadı...
Bizler şunu unutuyoruz; herkes kendine yakışanı yapıyor bu hayatta. Eğer ben iyilik yapıyorsam bunu ilk başta kendim için, kendime olan saygım için yapmalıyım. Bir kişi de benim yaptığım iyiliği kullanmaya çalışıyorsa bu da onun kalitesizliğini gösterir.
Bir de şu var ki bu dünyada iyiler olduğu kadar kötüler de var. Biz iyi olduk diye dünyadaki tüm kötüler bize iyi davranacak diye bir kaide yok. Zaten dediğim gibi dünyanın düzeni bu şekilde ilerlemiyor. O yüzden beklentisiz hayat her zaman daha çok mutluluk vadeder bize.
Cümlelerim biraz karmaşık oldu ama inşallah kendimi ifade edebilmişimdir 🍃
Çok güzel özetlenmiş durumlar. Ellerinize sağlık.
Akrebe merhamet, diğer canlılara zulümdür. Kim neyi hak ediyorsa onu bulmalı.
Estağfurullah 🍃
Kesinlikle öyle. Birisine (bu kendimiz bile olabiliriz) hak ettiği değeri vermemek de kul hakkına girer ve dediğiniz gibi zulümdür.
Aynen öyle, en başta kendimiz kendimize emanetiz.
Hepimizin ortak hatasi :
Allahtan degil insanlardan beklemek.
Bize bunca nimeti veren, bizi yoktan var eden ve her an bizimle beraber olan tek gercek dostumuz Allah’tir (cc) ☝🏻
Insanlar sebeb ile severler, Allahu teala bizi sevdigi icin yaratti.
İnsanlar sebeplerle sever ve mükemmel bir tespit. Sebepler bitince sevgileride biter.
Okurken duraksadım, hakikaten çok güzel bir ders. Çok teşekkür ederim.
Rica ederim 🌹
Eig icin Tesekkür ederim 😍🙈
Rica ederim.
Bu hatayı pek yapmıyorum. Hayatın adil olmadığını biliyorum.
Evet, aslında hayat adil. Biz kendimiz adil değiliz. Herşey dengede, bir alışverişte bile ederinden fazlasını vermiyoruz ama sosyal ilişkilerde kendimize çok haksızlık edebiliyoruz.
Teşekkür ederim yanıtınız için. Biraz daha açarsam, şöyle bakıyorum ki kendi yaptıklarımız açısından adil olmanın bir seçim olduğunu düşünüyorum. Adaletli olmayı seçeriz ya da seçmeyiz. Ama hayat yani yazgımız açısından, başımıza gelen iyi şeylerin ya da kötü şeylerin bunları hak ettiğimiz için olmadığını düşünüyorum. Bir kişi varlıklı bir ailede doğmuşsa, bu iyi biri olduğu ve bunu hak ettiği için değildir, diğerinin de fakir bir ailede dünyaya gelmiş olması kötü biri olduğu için bir ceza değildir. İyi ya da kötü iki açıdan da adaletli bir dünya yok ama bizler insanlar olarak adil olmayı seçebiliriz diye düşünüyorum.
Adalet; herşeyin hakkını vermeye çalışmak demektir. Yani kim veya ne ne kadarını hak ediyorsa o kadarını. Burada biz bize düşen adaleti sağlayabilirsek, en azından kendi dünyamızda adalet olur.
Kişilerin sosyal durumları ile adaletli, huzurlu bir yaşam sürmeleri aynı şey değildir. Bazen aç uyuyup huzurlu olmayı ister insanlar. İşte aradaki o büyük uçurumlar huzurla adaleti sağlar.
Rica ederim.
Evet insanlara ne kadar yeri gelse belli etsem etmesem de içten içe yardımcı olmak istiyorum karşılıksız bir empati kuruyorum ve onlara farkında bile olmadan dert ortağı oluyorum ama kimse bunu benim için yapmıyor ve onlardan ne kadar istemesem de içimde bir yerler istiyor
Cevap
20Cevap
İnsan hata yapmaya müsait bir yapısı var...
İnsan fıtri olarakta, binlerce tercihler yapabilecek kabiliyetlerde yaratılmış...
Ben de çok hatalar yaptım...
Beklentiler içine girdim...
Anlıyorsun ki bunlar birer süreç...
Akıllı olan insan, süreci iyi analiz etmesi ve dersler çıkarması gerekiyor...
Doğrularımdan dolayı, yara alsam da doğrularım değişmez...
Şunu demek istiyorum; yine güveneceğim, yine iyikler yapacağım, yine beklentilerim olacak,... Belki bu sefer daha temkinli, daha dozunda, hayal kırıklıkları yaşamadan, daha bir olgunlukla...
Evet üstadım. Somn cümleniz bir ders tablosu gibi.
Eskiden çok yaptığım bir davranıştı maalesef. Ama sonradan anladım ki iyi olmak yetmiyor. İnsanlar bunu bile suistimal ediyor. Sen sustukça kendilerini haklı görüyorlar. Sen sustukça bin kat daha kötü bir tavırla yaklaşıyolar sana. Bu kötü tavırlara karşı dahi bir bildikleri vardır diye düşünürdüm. Tamamen hata. Sadece insan kendisini yıpratıyor. Ama sonradan akıllandım. İnsanlar nankördür ve herkes her şeyi yapabilir. Kötü gördüğümüz en ufak davranışta dahi tavrımızı ortaya koymalıyız bence ki tepemize çıkmasınlar. İnsanlara taviz vermek, iyiliğe iyilik beklemek en büyük yanlıştır. Yeni hayat felsefem ise: İyiye iyi, kötüye kötü ol.
Mükemmel ve derslik bir hayat felsefesi.
Rica ederim.
Bu hatayı yaptığım zamanlar oldu. Ben iyiysem kimse bana zarar vermeyecek, ben ne kadar iyi olursam o kadar sevilirim,öyle düşündüm, yanıldım. Kişi haddinden fazla iyi olursa itibarsızlaşıyor, iyi niyetinin kurbanı oluyor. Onun için en güzeli herkese layık olduğu kadar değer vermek, en başta kimseye 💯 puan vermemek gerekiyor.. Ne kadar ekmek o kadar köfte misali.. Herkese hak ettiği değeri verirsek kimseye de kendimizi yedirmeyiz ve bizde kendimizi yemeyiz.. İnsanlara hak ettiğinden fazla değer verirsek hem kendi kul hakkımıza gireriz, hemde kendimizi yeriz, yediririz.
Mükemmel bir yorum olmuş. Her kelimesi ders niteliğinde. Teşekkür ederim.
Rica ederim..
Hayır. Çünkü beklentiler insanı her zaman yorar.
Bu ilk aşamada çok acımasız ve ya duygusuz görünüyor izlenimi verse de. Aslında çok daha dürüst, vicdanlı ve adil olduğumu kanıtlar...
Duygular zor dur. Karmaşıktır, ne de olsa...
Yanıtınızı yine yazarın '' İyinin ve kötünün ötesinde '' isimli bir eserinden verelim.
'' Bana yalan söylediğin için değil, sana artık inanmadığım için sarsıldım... ''
İnsan yaptıklarına, kendine dahi inanmak istemez, kimi zaman... Sadece masumluğuna ve de saflığına sığınır. Biraz az düşünerek. Oysa, dünya o kadar kirli bir yer ki...
Öğreniyoruz. Tecrübe ediyoruz. Kimi zaman hızlı, kimi zaman canımız acıya acıya sadece...
Gerçekler ile yaşamaya, ve de neşeli bir atmosfer yaratmaya mecburum.
Çünkü bizlerden, benim olmasa da, benden beklentileri, güvenleri olan minicik dev yürekli insanlar var...
Ellerinize ve yüreğinize sağlık. harika özetlemişsiniz.
Rica eder.
Neşeli ve sağlıklı bir gün dilerim.
Teşekkür ederim, sizede huzurlu ömürler dilerim.
'İyi olduğun için herkesin sana adil davranmasını beklemek' bana göre hata değildir patron. Nietsche'yi eleştirce kapasitem olduğunu düşünmüyorum ama boğa et için saldırmaz zaten. Hadi boğa yerine başka hayvan koyduk diyelim. Saldırmanın sebebi yemek. Tamam bunu anladı avın ne düşündüğü avıcının umurunda olmaz diyorsunuz yani. Ama adalet diyoruz burda bu cümlede iyiysen iyilik beklemiyorsun en azından adalet bekliyrsun. Yani bi zahmet adalet bekliyorsam öyle davranılsın. Belki yanlış düşünüyorum kafam bulanık biliyorsun dostum.
Boğa örneğinde asıl işaret kişisel tehlike altında olmak veya menfaattir. Boğa kendine düşeni yaparken sende kendine düşemni yapacaksın. Canını yakanın canını yakacaksın, iyilik edene iyilikle karşılık vereceksin.
O zaman hep canın yanmaya devam eder toprak.
Bu yapı değil tercihtir. Hayatımızın senaristi biziz, sadece filmin süresi elimizde değil.
Bu durumda canını yakanın senin hayatına ait bir sahada kalmasını engelleyeceksin. BAhçene giren haşerdeen sıkıntı duyuyorsan, onu öldüremiyorsan bile sokağa atacaksın.
O cesaret var ve sadece kullanmak istemiyorsun.
Aynen ve bundan vazgeçmen şart.
Bunu kendin için yap toprak.
Yıllardır vazgeçmemeye çalıştığın doğru :)
Sorun değil toprak.
Rica ederim toprak.
Çocukken evet. Ama gözüm çok uzun zaman önce zaten açıldı. Kimseye güven olmadığını artık biliyorum. Şunu unutma @superpsikolog cum:
İyi niyetli olmak, akıllı olmayı da gerektirir. Sen göz göre göre kötü bir insana merhamet ettiğin için iyilik yapıyorsan, bu seni iyi niyetli yapmaz. Enayi yapar. Dolayısıyla da iyi niyet, kötü niyetli insanlara yardım etmekten geçmez. Geçmemeli. Ha kandırılmış olabilir ve kötü niyetli insan rolünü çok iyi, oscarlık derecede yapmış olabilir. Orası amenna. Ama göz göre göre yaptıysa bu enayiliktir.
Ve toplumda da çok yanlış bir algı var. Herkes "İyi niyetli insanlar, iyi niyetinden kaybeder." falan diyip duruyor ama senin de dediğin gibi, kayıp gibi görünen şey, aslında bir zafer de olabilir. Sonuçta bilinmesi gerekir ki: İyi niyetli insanlar kolay kolay kaybetmez. Kolay kaybedenler, enayilerdir.
Evet çok haklısınız, çok güzel bir yorum olmuş.
Teşekkür ederim.
Rica ederim.
Adil olmayı değil de, benim kadar İyi olmayı beklerdim çoğu zaman.
Lâkin, karşımızdakini kendimiz gibi görmemeyi öğretti insanoğlu. Dolayısıyla artık 0 beklentiyle yaşamaya çalışıyorum.
Ne demiş eskiler,
Evet çok güzel bir söz. Ummayın, beklemeyin, kendiliğinden olur zaten.
Aynen öyle.
Umdukça hayal kırıklığı çok olur.
Çok doğru.
Sevenin çok başkan. Allah daha çok versin..
Amin hepimize versin reis.
Ben istemiyorum kendi adıma. Az ve öz sevenler kafii dir.
Ben iyi bir insansam bile karşı taraftan iyilik beklemiyorum. Ki beklesem büyük hayal kırıklığına uğrarırım. Değer verdiğini sevdiğini söyleyen insanlar bile bizzat karşı tarafı incitebiliyorlar. Onun yerine ne olursa olsun her koşula hazırlıyorum kendimi. Saygısızlık mı yapıyor davranışımı mı hak etmiyor sert tavrımla karşılaşır. Kendimi korumak adına bu gerekli.
Çok haklısınız, çok mantıklı bir yaklaşım.
Bu hatayı yaptımm! ve aldığım yara o kadar derindi ki.. Sanırım hayatım boyunca unutmayıp bir daha tekrarlamamam için derindi☺️ama şimdi ben de değiştim artık dişliyim ve duygusallığıma her yerde yer vermiyorum 😊yani öldürmeyen her şey gerçekten de çok güçlendiriyor ders çıkarabiliyorsan.
Çok mantıklı. Karşımızda olan ne ise ona göre davranmalıyız. Köpeğe kemik, kuzuya ot ve insana saygı.
Adalet kavramının anlamını da biz insanlar koymadık mı , ve dahi zaman içerisinde yozlaştırmadık mı? O sebepten böyle bir bekleyiş içinde olmak bana göre saçma. Ben insanın çevresindeki şeylerin , kişinin olasılık kombinasyonları dan birtanesinin seçilmesi ile olduğuna inanıyorum. Yani aslında açıklaması biraz karışık😅😅
Baya karıştı ama asıl olan yozlaşma. Kısa yol ise herkesin bize doğru attığı adım kadar ona adım atmak.
Yapıyodum kimsenin karşısındakini düşünmediğini anladığımda beklentilerimi azaltmaya başladım. Ne kadar iyi bir insan olursak olalım herkes kendisi nasıl bi insansa öyle davranıyo ve sende haketmediğini düşündüğün davranışları gördükçe sorunun karşındakinin kişiliğiyle ilgili olduğunu ve insanlara karşı beklentiye girmemen gerektiğini anlıyorsun. Hayatın bize vermiş olduğu güzel bi ders.. kimseyi kendimiz gibi görmememiz gerektiği.
Çok doğru, insanlar menfaatlerine göre şekil alırken, bizlerde ona göre kendimizi korumalıyız.
Yapıyorum bazen ama eskisi kadar değil. Ne kadar mükemmel olursam olayım; yine de herkesi memnun edemem, bunun farkındayım. O yüzden beklentilerimi azalttım eskiye nazaran. İyilik yaparken de tamamen içimden geldiği için, beni mutlu ettiği için yapıyorum.
Bu çok güzel bir durum. Böyle devam etmeniz dileklerimle.
Teşekkürler. :)
Rica ederim :)
Bu bir hata değil aslında, bir duruş meselesi ve benim dünyamda hep vâr oldu.
Birine davranırken ardını düşünmem, samimi ve yapıcı olurum.
Biriyle iletişimdeyken daima iyi niyetimi sunar, elimden geleni iyiliği için sarf ederim.
O noktada kıymetimi bilmiyor ise er ya da geç beni kaybedecektir, hak'kıma giriyorsa yine benlik bir durum yok, Allah yok mu? O verir karşılığını elhamdülillah.
Arkadaşınıza hak ettiği kadar değer verin ve hak ettiği değerin üstüne çıkmayın emri var. Ben bunu uyguluyorum.
Kesinlikle doğru, sanırım hak edilenden fazlası, karşıda farkı duyguların belirmesine yok açıyor ve sonuç aşikâr oluyor.
Aynen öyle.
Artık yapmıyorum:) herkes kendi yaptıklarından sorumlu benim yaptığım iyilik beni ilgilendirir, benim seçimim bunu yapmak ben bunu seçtiğim için kimseden belli bir tavır beklemem😊 vejetaryen olsam bir hayvan bana saldırsa kızmazdım kendisini ya da yavrularını korumaya çalıştığı için saldırır çoğu hayvan ama doğanın kanunu bu insan da bir hayvan sonuçta hayvanlar birbirini yer
Aferin asker. Herkes kendi iyliğini ayapar ama layık olmayana iyilik yapmak, insanın kendine kötülük yapması demektir.
Albayımdan güzel şeyler öğrendim 😊 büyüdükçe o ayrımı da yaparım daha gencim
Hangimiz sevmedik çılgınlar gibi
Hangimiz bir vefasız için yol gözlemedik diyen müslüm gürses gayet güzel cevaplamış bence...
Hangimiz yapmadık...
Evet çok haklısınız. Müslüm babaya saygılar.
https://www.youtube.com/watch?v=IRIMVXyAvw0
Böyle bir beklenti içerisine hiçbir zaman girmedim. İnsanların hepsinin adil olmasını beklemek zaten hayal kırıklığı yaratır. Beklentisiz olmak en güzeli. Ummaki üzülmeyesin. Lakin Allahdan beklemeyi ihmal etmemek lazım zira o Âdil-i mutlaktır.
Aynen çok haklısınız.
Eyvallah
Doğru bir söz bence. Genelde kendine yapılmasını istemediği şeyi başkasına yapmamaya dikkat eden insanlar bu hatayı daha çok yapar ama bu söz tek taraflı olmamalıydı bence. Ne yaptıysa insanlardan onu bekler insan, iyiliğide kötülüğüde.
Hak veriyorum. Bu sebeple karşımızdaki ne ise o olmalıyız.
Hata degil de bile bile yaptigim oluyor.
Herkesin bize adil olmasini bekleyeceksek hic evden cikmamamiz ayrica ortamlarda sessizce bir kösede beklememiz gerekir.
Aksine, kimimn değeri ne kadar ise ona göre davranmalıyız. Bu, kötü olanı iyiye teşvik eder. Çünkü kötü kaldıkça dışlanacaktır.
Haklilik payiniz var. Diger taraftan bize gore kötüyü her zaman her yerde dışlamak onu daha da kötü yapabiliriz. En iyisi biraz biraz bundan diyelim. d
Bu konuda aklı yanlarınız var ve size şu şekilde hak veririm. Eğer kötü kişiler, sadece kenilerine zarar veriyorlarsa onlara kol kanat gerilip hayata kazandırılabilir, ama bu çevresine ise ve bu konuda haklı olduğunu düşünüyor ise ondan uzak kalmak elzemdir.
Haklisiniz.
İştirakınız, yorumlarınızdan aldığım dersler ve değerli katkılarınız için çok teşekkür ederim.
Asıl ben tesekkur ederim.🙂
Estağfurullah, rica ederim :)
Ah Nietzsche nasıl hayranım sana bir insanın her sözü mu harika olur yahu... Çok doğru akıllı olmak lazim
Akıl varda onu kullanmak önemli.
İyiler sonunda mutlaka kazanir klisesine zaten inanmiyorum. Bu hayatta iyiler daima kaybeder. Nieztche dogru bir tespit yapmis.
İyilik, iyi olana ve iyiliğin kadrini kıymetini bilene yapılır. Aynen size katılıyorum.
Bence iyi bir insan olmak mükemmel olmaktan iyidir
Iyilik bir yaşama biçimi yaptığım iyi bir hareketi ne kimseden onay beklerim nede alkislamasini istediğim için yaparım vicdanıma alakali
Evet, doğru bir bakış açısı.
Açıkçası insana göre davranış en doğrusu, iyi birine iyi olurum, kötü birine kötü olurum. Her zaman iyi olmanın bir anlamı yok, en azından anlamı olduğu çağı çoktan geçtik.
Çok haklısınız, keşke bu kadar haklı olmasaydınız.
Artık hata yapmıyorum 7 ay oldu 😂hata yapmayı bırakalı herkesi kendim gibi sanıyordum çok yanılmışım öğrendim ama geç oldu hiç kimse adil değil ama ilahi adalet var
Evet, bazen gözlerimizi kapattığımız şeyleri görmemiz için hayat biizi tekmeliyor.
Evet hayat biži tekmeliyor
Akıllanınca biz tekmeleyeceğiz 😂
Ben akıllandım sen düşün 😂😂
Bende çabalıyorum, başaracağım :)
😂😂😂😂👏👏bugunlerde benden çok alkış geliyor başırıcaksın
Doğru yolda olduğum yönünde inancım artıyor 😂
Katılmıyorum ben onun o sözüne. Ben iyiyim. Kimse de karışmıyor. Niye iyi davranan kişilere kötü davransınlar ki
Öldürülenler, evine veya parasına hırlsızlık yapılanlar, taciz edilenler vs. Maalesef kötülerin görevi iyileri ezmektir.
Hmm o bakımdan. Tabi. Hayvan gibi dusunemedikleri icin yapiyorlar
Bu hatayı galiba aşırı fazla yapıyorum. İnsanlara verdiğim değeri aynı şekilde bekliyorum ve çoğunlukla sizinde dediğiniz durum oluyor :(
Bu durumdan dönmek yine sizin elinizde.
Herşeyin fazlası zarardır. Fazla saygı, fazla sevgi, fazla öfke, fazla necfret ve fazla iyi niyet. Aklınıza gelen herşeyin başına fazla koyun ve bilinki hepsi zarardır.
Kimse kimseye adil davranmiyor zaten, kimsede bunu beklemiyor.
Bazi cumleleri boş konusmus gibi geliyor.
Adalet güce dayalı hale geldiği için günümüzde herkes kedni adaletinin peşine düşüyor. Bize düşen, kötüden kendimizi korumak.
Genel olarak bakarsak bana kötü davranan da yok ki. Kötü davranan olunca da anında karşılık veriyorum. 🤷🏻♀️
En doğal ve güzel olan tavır bu.
Önceden yapıyordum ama uzun süredir yapmıyorum.
Kimse iyi ve adil degil beklentiye girmek insanı yıpratır
Çok mantıklı.
Adillik beklemiyorum kimseden kendim adilmiyim ona dikkat ediyorum
Herkes kendini dzüeltse zaten geriye sorun kalmayacak.
Nietzsche diyor ki; “İyi olduğun için herkesin sana adil davranmasını beklemek, vejetaryen olduğun için, boğanın sana saldırmayacağını düşünmeye benzer.” bu sööze bayıldım izninle kullanmak isterim.
Öte yandan, kime göre, ne kadar iyiyim bilmiyorum ama konteyner ler içerisinden ekmek toplayan insanların kötü olamayacağını, bilen bir toplumdayız. Kimse onlara adil değil🙂
Bu hatayı herkes yapıyordur insanlar çok düşünmezler
Düşünmeyen insanlar çok ağlarlar. Ağlamak istemiyorsak düşünmek zorundayız.
Genel konuştum siz düşünürsünüz ben düşünürüm ama genel insanların çoğu derin düşünmez ve ağlarlar evet neden bunlar benim başıma geliyor neden iyi olan benim neden kötülükler hep beni bulur diye bunu anlatmak istedim.
Haklısınız, bende aynen katıldım bu tespitinize. Çok değerli bir katkı oldu, teşekkür ederim.
Herkesin değil de, iyilik yaptığından darbe yemek koyuyor insana.
Burada çok şei sorguluyoruz ve bu sorgulamalar ağır oluyor. İyiliğe kötülükle karşılık verenlerin yükü bu sebeple çok ağır olacak.
Kötü davranışta (tabi haklıysam özellikle) tepkimi koyuyorum
Çok doğru bir yaklaşım.
Hayatın kendisi değişken.
Hal böyle olunca bütün insanların kendi gibi olmasını beklenemez.
Harika bir bakış açısı, çok teşekkür ederim.
yani açıkcası
ben bu hatayı yapmıyorum bir ara bu hataya düştüm ama
sonra öyle olmadığını anlayınca gardımı asla indirmedim
eski sevgilim bu yazıyla birlikte manuş baba nın yan yana şarkısıyla paylaşım yapmış ne demek istediğini anlayamadım :( şarkı da dön gel böyle ayrılık olmaz diyor ama bu yazıyla alakasını çözemedim
Sizin kafanızı karıştırmak için uğraşıyor. Giden biri hic bir zaman kalıcı olarak dönmez, biten şeyler ikinci defa daha çabuk ve daha kırıcı olarak biter.
Tavsiyem, onu tamamen hayatınızdan silmeniz.
PEKİ BU SÖZLE ANLAMI NEDİR BUNUN BANA BUNU AÇIKLAR MISINIZ LÜTFEN? BEN AYRILDIM BUARADA ONU ÜZENDE BENDİM. İYİLİKLE ALAKALI BEN BİRŞEY PAYLAŞTIM. BEN SANA COK İYİYDİM AMA SEN BUNU SONRA ANLAYACAKSIN AMA BEN orada OLMAYACAĞIM DEDİM VE BUNU PAYLAŞTI BU ŞARKIYLA. NE DEMEK İSTEDİ EN AZINDAN BUNU ANLAMAK İSTİYORUM. :(
Bu şarkıyla sizin hala onu takip ettiğinizi bildiği için kafanızı karıştımak istedi. Sizin geri dönme ihtimalinin onun öç alabilme fırsatı demek.
doğru bi söz, ben beklemiyorum. hayat da insanlar da adil değil
Maaelsef, çok haklısınız.
Eskiden evet ama zamanla insanlardan beklentileri daha aza indirgeyince daha mutlu olduğumu anladım
Evet, çok doğru bir düşünce.
Adam haklı. Böyle bi beklenti olmamalı. Ve hatta hak etmeyene karşı iyi de olmamalı
Mükemmel, aynen nokta atışı oldu.
Ya ben biraz gerizekalıyım yapıyorum böyle hataları çokça
Gerizekalılık değil bu, aşırı sevgi sorunu. Herkesi çok sevince ve kimse kırılmasın isteyince üzülen ve kırılan siz oluyorsunuz. Bu kötülüğü kendinize yapmayı bırakın, madem bu kadar sevginiz var birazda kendinizi sevin.
Herkes kendisine yakışanı yapar
Bize yakışan ise 1 liralık şeye 1000 lira vermemek.
Evet fazlasıyla yapıyorummm
Fazlasıyla kendi elinizle kendi canınızı yakıyorsunuz demek.
Olsun, bugünden sonrasına bakacaksınız. Size gösterilen kadar saygı, sevgi yardım, dostluk ve arkadaşlığın ne azını nede fazlasını asla vermeyin.
Aslında bakkalndan çikolata alırken ederinden fazla isterse almıyoruz, ama söz konusu kendi hayatımızı harcamak ise acımasızca harcıyoruz. Bu sebeple kendinizi değerleyin.
Hep yapıyorum bu hatayı yine ders almıyorum 😒
Ders almak için çabalayın, çünkü bazı düşüşler öncekilerden daha kötü olabilir.
Güzel sözmüş. Hepimiz bu modda gezmiyor muyuz?
Evet hepimizin zaten bu modda olması şart.
Evet bazen herkesi kendim gib zannediyorum
Maalesef genel bir hata bu.
Bu hatayınyapmayı bırakalı yıllar oldu...
Tebrikler, harika bir adım atmışsınız.
Soru mükemmel yemin ediyorum tam beni tarif etmiş abi ya sen nasıl bir kralsın ya
Kimseye iyi yaklaşmiyorum, en iyisi sanırım.
Bu sizi mutlu ediyorsa en iyisi bencede bu.
Evet yapıyoruz ne yazıkki.
Bu hatadan dönmeliyiz dostum.
Hayır yapmıyorum.
Tebrik ederim.
Evet hemde çok sık.
Bu size çok zarar verir, peki nasıl taşıyorsunuz bu yükü?
Ne yaparsam Allah rızasını gözettiğim için yine sonunda rabbime havale ediyorum. Birine iyilik yaparken zaten karşılık beklemem ve sonuç olarak haksızlıklara maruz kalırım. Lâkin yine de ben buyum. Zaten merhametim olmasa ben olmazdım. 1 kişi 10 kez de beni itse ben yine 11. Kez elimi uzatıyor olurum.
Bu ise kendinize kötülük etmeniz demek. Gerçekten büyük bir özveri.
Evet doğru
Teşekkür ederim.
Peki siz bu hatayı az veya çok yaparmısınız?
Genel de yapmıyorum çünkü insanlara napsan yaranamiyorsun bin tane doğrum olsa birtane yanlısı ariyorlar insanlar memnuniyetsizdir oyuzden sevmesinler hiç gerek yok derim hep
Çok mantıklı bir yaklaşım.
Evet, yapıyorum.😔
Bu davranış, bir süre sonra sizin tüm geçmişinizi pişmanlıklar ve gözyaşları ile doldurur. Hiç kimse kendi hayatını böyle harcamamalı.
Çok yapıyorum hemde
Bu hatadan acilen dönmeniz lazım.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?