Kendime yalan söyledim
Yalnızım bunu ben istedim
Paramparça tüm aynalar
İçinde kan revan birisi var...
Yalnızım bunu ben istedim
Paramparça tüm aynalar
İçinde kan revan birisi var...
Hayatın her alanında dürüst olduğum gibi kendime karşı da dürüst davranıyorum. Hiçbir konuda kendimi kandırmıyorum. Çünkü mantık insanıyım. Ben kendime yalan söylesem de buna zaten beynim "kandırma kendini" diye karşı çıkacak. O sebeple gerek duymuyorum.
Kendimi kandıracak olmam zaten bana da bir şey kazandırmaz. ancak gerçekleri örtbas ederek yalandan bir hayat yaşamamı, hayatı kaçırmamı ve kaçmak istediğin gerçeklerin oluşturabileceği olumsuzluklara karşı önlem almamı engeller.
Kendimi kandıramıyorum o yüzden çözümü yalan aramakla değil daha anlamlı ve mantık yüklü sözlerle geçirmeye çalışıyorum. Bu konu da genellikle daha iyi günlerin olabileceğine dair oluyor. İşin artık o noktasına geldim zaten 5 10 ay içerisinde iyiye mi evrilecek yoksa kötü olacak belirleşecek gibi...
Hiç bir şeyin beni üzemeyeceği konusunda yalan söylüyorum en çok. Kendimi çok seviyorum ama bir o kadar da kendimi üzüyorum bir insan kendi kendini üzer mi? Üzer...
Ayy en sevdiğim şarkıyı atmışsın
Cevap
17Cevap
Sende bir gün emekli olacaksın, atlayacaksın arabana gecelere akıcaksın medan diye yalanlar söylerim.
İnsan en büyük yalanı kendine söylermiş ve buna kendini kaptırır. Bende uzun bir süre önce kendime bir yalan söyledim ve buna herkesten önce kendimi inandırdım ama en büyük zararı görende tek kemdim oldum. Ve o günden tövbe ettim kendime her hangi birşeyde yalan söylememeye, herşeye gerçek tarafından yaklaşıyorum artık ne nasıl varsa öyle bakıyorum.
Çeşitlilik gösteren cümleler vardır duruma göre fakat en çok kullandığım “Bir gün her şey güzel olacak”.
Hıhım olur. 😒
sanırım..
kendime en çok yalan söylediğim konu
bir gün her şeyin güzel olacağı
olduğu filan yok daha kötüye gidiyor
Kendimi kandırmam apaçık her şeyi görebiliyorum.
Ya da sevmiyorum ondan sanırım kendime yalan söylemeyi
Yaşadığım beni inciten değiştiremeyeceğim konular hakkında yaşanmış bitmiş şeyler hakkında düşünmeme eder biri diyorum çünkü geri dönüp düşündüğüm zaman işin içinden çıkamıyorum kendime yapılmış hakaretleri hazmedemiyorum yokmuş gibi davranmaya çalışıyorum çünkü olmuş olan olay değişmeyecek kendini yıpratmaktan başka bir işe yaramayacak o yüzden en güzeli düşünmemek ve yokmuş gibi davranmak sanki unutmuşum gibi sanki hiç yokmuş gibi
Ben gerçekleştiremeyeceğim yalanı pek söylemem. Kendime de aşırı dürüst ve eleştirelim.
Yapamayacağımı bildiğim bir şeyi onu yapabileceğime dair inandırmak için kendime çok yalan söyledim.
Aslında bu daha çok kandırmaya giriyor ve bir inanın kendine yalan söylemesi pek mümkün değil, daha çok kandırması mümkün.
“Yok onlar öyle demek istememiştir, sen yanlış anlıyorsun” derim. Ama tam da o şekildir ve ben de aramı bozmak istemediğim için kendime telkinlerde bulunuyorumdur
İşten izin almak için söylediğim yalana o kadar çok inanırım ki işten gercekte ne için izin aldığımı unuturum 😂
Kendime karşı bazen acımasız da olsam çok dürüstüm. Hayatımda zor da olsa gerçekleri kabullenip önüme bakmayı tercih ederim
Kendime asla fakat insanlara... Gerçeği arada ağzımdan kaçırıyorum, o kadar.
Kendime yalan söylemem. Bu kendini kandırmaktır ve bir işe yaramaz.
İyi olacaksın aynanın karşında her zaman bunu söyledim
Yalan söylemeni gerektirecek birşey mi var
Aynanın karşısına geçip "bu gün daha zayıf görğnüyorsun" deiye diye 120 kilo oldum.
İnsan kendisine yalan söyleyemez kendisini kandırır ancak.
Düşündüm ama bulamadım çünkü kendime başkasına ve bana yalan söylenmesinden nefret ediyorum
Kendim hakkımda kendime yalan söyledim. Örnek vermek gerekirse yakınlarımın bana çok zarar verdiği vericeğini biliyodum kanıtları bile vardı, beynim uzaklaş derken ben kendime yalan söyleyerek yok ya yapmaz diyodum. Ama yapıcağını da biliyodum.. En sade örnek
Yemek yedikten sonra "diyete başlıyorum bir daha böyle ağır şeyler yemeyeceğim "
Yapamam, yapmamam lazım, yapmayacağım.
Bunların hepsi yalan.
Yüzleşmeyi seviyorum gerçekleride. Böylece yalana gerek kalmıyor
kimseyi takmıyorum umurumda bile değil sen sadece söyler geçersin ben ise güler geçerim... hayatımda kendime söylediğim en büyük yalan ve hâlâ devam ediyor ne yazık ki...
İnsan kendine yalan söyleyemez muhattap zaten kendisidir. herkesi kandıran bunu başaran biri dahi olsa konu kendisine gelince kendini kandıramaz.
Beynimin kalbime söyle diye direttiği bir çok şeyi iletmiyorum.
Elçiye zeval olur mu?
Güçlü gibi gözükürüm ama aslında çok duygusalimdir.
Ailem konusunda kendime çok yalan söyledim.
dolar kuru dusecek.
8.78 .
Yalan sevmem , konuşanıda gömerim
İnsanlık ölmedi diyorum.
Bu sefer olacak derim ama olmaz.
Saf biri olmadığıma dair
Daha iyileri gelecek..
bu sarkiyi elektroya calmak cok iyi
İyiyim
Mutluyum yalanını
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?