Şu hayatta en korktuğum şeylerdendir âh almak... Birinin kalbinde kapanmaz yaralar açmak, hayatını olumsuz yönde etkilemek, sebepsiz yere üzmek ve ahirette bu durumun hesabını verememek insan olarak beni hep düşündürüyor. O yüzden mümkün mertebe dikkat etmeye çalışıyorum, birisinin gönlünün hüznü olmamaya🍃Peki sizler âh almaktan korkar mısınız? Davranışlarınıza bundan sebep dikkat eder misiniz?
Korkuyorum. En korktuğum şeylerden birisidir birini üzmek gönül kırmak ağlatmak.. çünkü bunların hesabını vermek çok zordur. O yüzden her zaman insanların gönüllerini hoş tutmaya dikkat ederim eğer farketmeden kötü bir davranışta bulunmuşsam helallik isterim. Yoksa vicdan azabı çekerim içim rahat olmaz.
Korkuyorum evet. Hayat'ın kendi içinde çok güzel bir dengeyi koruduğuna, ve Allah'ın âdil olduğuna inanıyorum. Çoğu kez şahit oldum çünkü. Her insan yaşattığının karşılığını mutlaka görüyor bunun adı; İster "ah almak", ister "bedel ödemek" ister "edenin bulması" olsun, fark etmez. Her şeyin karşılığı var. Burada veya öteki hayatta. Bu sebepten birinin ahını almaktan veya kalbini kırmaktan çok ama çok çekinirim.
Çok korkuyorum, kırılsam bile kötü söz söyleyip birinde yara olup kalp kırıklığının sebebi ben olmak istemem. Çünkü bu çok zalimce ve ağır bir şey bana göre. Kırılmayı seçerim kırmak yerine...
Çok korktuğum durumlardan biridir bu yüzden bana kaba davranan insanları bile kirmamak için çaba gösterdiğim çok oluyor.. Aldiysamda Rabbim afettsin aminn
Kimseye yalan söylemediğim için, kimseyi kandırmadığım için, kimseyi yarı yolda bırakmadığım için, hırsızlık, arsızlık yapmadığım için ah almaktan korkmuyorum. Bunlara rağmen ah eden varsa da Allah katında bir önemi yok zaten, isteyen edebilir.
Korkarım. Şimdiye dek başımı yastığa koyarken hep için rahat uyudum. Kimseye bir zararım dokunmadı. Dokunacak diye hep ödüm kopar. İnşallah bundan sonra da böyle bir yaşam sürerim.