Beni hayal kırıklığına uğratacak ufacık da olsa bir yanlışı olmadıysa ve olmayacağını düşünüyorsam o kişiye güvenmekte güçlük çekmem. İnsan; arkasından kuyusunu kazmayan, kendisine karşı hep dürüst olan insanlara güvenmek ister...
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Vicdani olan insan. İyiliği başkasi beni görsün diye değilde kendi için başkalari mutlu olsun diye yapan insan. Bence kişinin kendine yapabileceği en güzel iyilik iyi ve adil olmaktır. Çünkü insan fitrati gereği midir artik bilemiyorum ama iyi olan da iyi hissedebiliyor.
Böyle insan iyi. günde değil köyü günde belli olur. Mesela kavga ya da kırgınlık anında öğrendiği özel şeyleri iletişim kesildi diye sağa sola anlatmayıp hala sır tutmasını biliyorsa o kişi güvenilirdir
Konuştuklarımız iki kişinin arasında kalıyorsa, arkamı dönebiliyorsam ve arkamı döndüğümde iş çevirmiyorsa, başarılarımı veya mutluluğumu kıskanmıyorsa benim için o güvenilir insandır.
Benimle yarışmayan, kıskanmayan, ikili oynamayan, satmayan, kullanmayan, laf sokmadan insan gibi konuşabilen ve yalan söylemeyen insandır güvenilir insan...
Arkanı döndüğünde seni vurmayan, Bir yola çıktığında yalnız bırakmayan, Değer veren insan, Yanında olmasan bile yanındaymış gibi seni düşünerek hareket eden insan
Bence güvenilir insan pekte tanımlanabilecek bir şey değil çünkü öyle bir yokluk var ki güvene karşı herkes farklı bir teori geliştirmiş benimkisi de güvene dair şöyle bir teori çok kişi tani azini sev hiçbirine guvenme gibi
Güvenin iman kelimesiyle ilgisi olduğunu düşünüyorum. İman etmek beden gözüyle görmeden inanmak anlamına gelir. Bu sebeple güvenmek için bir insana Kalp gözünüzle bakmak kafiidir. 😊
Güzel soru. Kimse kimseye güvenmez bu devirde. Güven zamanla gösteriyor kendini... Şüpheyle de yaşanmaz. Karşında olan kişiyle dost olsun, sevgili veya kardeşin dâhi karakterine göre aranda "güven" çizgisini koyacaksın. Zaman o çizgiyi siler veya o çizgiye artık gerekte kalmicak
İki kişinin arasında konuşulanı iki kişinin arasında bırakan, kavga anında kırıp incitmeyen, yalan söylemeyen, sözünde duran... Vee bu devirde bulunması çok zor olan...
İnsanlar; zaman içerisinde değişebildiği için "güvenilir" tanımını kullanmak bana göre pek mantıklı değil ama tertemiz vicdan sahibi insanlar, bu konuda umut verici olabilir
Güvenilir insan fikrimce : Senin iyi ve kötü yanlarını bilen , sır saklayabilen , gerektiği yerde seni frenleyebilecek ya da gazlayabilecek niteliklere sahib bir insandır.
Güvenilir insanı sen uçurumun kıyısından düşecekken elini bırakmayan, seni sımsıkı tutan, hayata bağlayan insan olarak betimleyebiliriz. Bulunması zor bulursan da kaybetmemen gereken kişi🙂