Şans oyunları oynayan ve yüzü gülen hiç kimse olmamıştır bence..
Siz bu konu da ne düşünüyorsunuz?
Şans oyunları oynuyor musunuz?

Şans oyunlarının haram olduğunu bildiğim için çok şükür ki öyle şeylerle uğraşmıyorum. Ailemin de pek işi olmaz çok şükür ki...
Rabbim şeytan sözüne uydurmasın🍃
Şansa inanmadığım için oyununa da inanmam.
Hatırlıyorum küçükken babam piyango bileti alırdı. Çıkmasın diye dua ederdim.
Dinim de "haram" olarak nitelendirdiği için, buz gibi soğuk olduğum konulardandır...
"Ey iman edenler, içki, kumar, putlar ve fal okları ancak şeytanın işlerinden birer pisliktir. Onun için siz bunlardan kaçının ki muradınıza eresiniz."
Maide Suresi
Teşekkürler @pullman
Hayır oynamam. Haydan gelen huya gider demişler. Emek vermediğim hiçbir şeyi sahiplenmem, benim olarak görmem :)
İşte bu dur.. Haramın ve emeksiz kazanılan bir şeyin zaten tadı da olmaz, bereketi de :)
Burada küçük bir düzeltme yapmak isterim müsaadenle..
Burada 'Hay' ve 'Hü' Allah anlamına gelmektedir. Yani Allah'tan gelen Allah'tan gider şeklinde tabir edilir... Haydan gelen huya gider halk arasında 'Kolay ve emeksiz kazanılan pek çok şeyin kıymeti bilinmeden yeniden Allah'a döner' biçiminde ifade edilmektedir.
Doğrusu soru açıklamasını yazarken benim de aklıma bu tabir gelmişti :D
Senin amacını biliyorum ve inanıyorum sana :) Asla yanlış da düşünmedim, sanırım ben yanlış cümle kurdum uyku mahmurluğu. Hakkını helal et.
Düzeltme değil "bu güzel söz hakkında küçük bir hatırlatma" şeklince yorum yapmalıydım sanırım :)
Kusurum affola..
Büyüklerimizin yetişme çağında kullandığı tabir bilirsin, aslında maksadını aşmayan yerinde de bi tabir. Anlamak isteyen için tabii ki.. Emeğin, helalin kıymetini belirtmek adına yüreklendirmek için kullanıldığına inanıyorum. Ben de o niyetle kullandım işte :)
Kusur yok rica ederim 🌺😊
Eskiden her hafta kazı kazan oynardım. Bu aralar 2-3 ayda bir çılgın sayısal loto oynuyorum; ama nedense sokak kısıtlamaları nedeniyle ilk kez 4 aya uzadı. İki hafta peş peşe köye gidiyorum. Önümüzdeki hafta sonu uzun bir aradan sonra yeniden oynamayı düşünüyorum.
Cevap
2Cevap
Dondurmadan bedava çıkmayan bana 622 milyonda bir olasılığü olan bir paranın bana çıkma ihtimali :))))
Aşırı güldüm yaaaBen Arabistandan gelecek mirasımı bekliyorum 😂
Hahahahahhaha :))))) çok para çoook dubaiye bile tasınırım belki.
(Antalyadan çıkamadı)
Ben de hic sans oyunlari oynamayan taraftayim. Bana dondurmadan bedava bile cikmaz, nerde kaldi trilyonlar😂😂
Yok ya işim olmuyor pek 😄 Kendimi kupon yaparken düşündüm bi an ahshs keyifli akşamlar..
Kumarla haram parayla işim olmaz
İşte bu.. Abisinin kardeşi 🤗👏👏
Tabiki😎😅
50 tl kazanmıstım bir ara. Bir arada 1milyar kazanmıştım
hayır sadece her ay yatırım yapıyorum
Sadece iddaa oynuyorum😂
Umutlarımızı elimizden aldılar oynamıyoruz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?