'Koca evrende sadece bir toz tanesi olmak' size neler hissettiriyor? Bu sözü birçok yerde okuruz. Bu söz size neler hissettiriyor, ya da buna katılıyor musunuz? Yoksa 'Dünya benim etrafımda dönüyor' diyenlerden misiniz?
'Koca evrende sadece bir toz tanesi olmak' size neler hissettiriyor?
İnsanoğlu olarak sürekli böbürlenip duruyoruz. Onu ben yaptım bunu ben yaptım diye. Koca evrende ne kadar ufak olduğumuzu görsek aslında bu kadar gurur ve kibir abideleri de olmayacağız. Belki bu kadar kalp kırmayacağız.
Aslında hepimiz önemliyiz. Yani evrende bu kadar küçük olmak kendimizi önemli hissetmeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Sadece büyük görmemiz gerektiği anlamına geliyor. İkisi arasında da dağlar kadar fark var. Kur'an-ı Kerim'de bile Allah kendisinden bahsederken "biz" ifadesini kullanıyor ki yaratan kendisi olmasına rağmen ama yarattıkları biz insanlar koca evrende bir kum tanesiyken ben dediğimiz egomuzdan ve gururumuzdan sıyrılamıyoruz.
Bana gayet normal hissettiriyor ama bazı insanlar bu durumunun farkına bile varmıyor. Ben olmak dünyaya göğüs germek, ben olmak böyle bir şey, ben büyük bir insanım modunda olan birer toz tanecikleri insanlar var.
Benim dünyam benim etrafımda dönüyor. Evren içinde evrenim. Toz tanesine benzetilsek bile, olmazsa olmaz olan toz tanesi olduğumuzu düşünüyorum. Yaratanın yaratıcı özelliği ile yarattığı özelleriz)) insan ruhunu hiç küçümseyemem.