Öncelik olarak mutlaka saygılı ve samimi olmasını beklerim. Yapmacık davranmaya başlaması veya kendini üstün görmesi beni ondan soğutur. Dinlemeyi bilmesi gerekiyor ben konuşurken konuşmamın bitmesini bekliyor gibi davranması veya söylediklerime karşın hiç bir şey demeden kendi kafasındakileri söylemesini de saygısızlık olarak algılarım. Benim için sanal veya real fark etmediğinden ötürü bunlar iki yerde de geçerlidir. Ortam sanal olsa da kişiler gerçek. Duygusal birisiyim ve alınganlık gösteririm bunları bilerek yaklaşması gerekir. Herkesten her şeyi beklediğim için çok fazla güvenmeme gerek yoktur yakın arkadaşım olması için. Bu ve bunun gibi durumları sağlaya bilirse o kişi için elimden geleni yapmaya özen gösteririm. Genelde bir gelene 3 gidiyorum.
Hmm Çok Güzel soru Bu 👍🏻😊 💖 Benim Arkadaşım Olacak kişide Temiz Kalpli Merhametl Anlayışlı Sıcak Biri Olacak Niyetinde Şeref Yoksunluğu Olmayacak ki Öyle olduğunu anlarsam Karşımdaki kişinin O kişiyle arkadaş Olmam Muhabetimi Keserim Uzak olurum yani ona Ne hali varsa görsün derim benim Pislik kişilerle İşim olmaz Benim istediğim aradığım insanda Merhamet Kalbi güzellikler iyilik ile doli olacak
Kurduğumuz, geliştirdiğimiz ilişkiye ortak bir inancın ve samimiyetin olması gerekiyor. Kimseyi kendisinin dahi inanmadığı değerlere ikna edemeyiz çünkü. Karşılıklı ilgi, sevgi ve dostluğa duyduğumuz kalıcı güveni birlikte sürdürmek için emek ve çaba harcamaya, zaman ayırmaya karşılıklı istekli olmak gerekiyor. Ayrıca iki tarafın da birbirine karşı saygılı, düşünceli, öğretici, seviyeli anlayışlı davranması, eksik kusur kabullenebilmesi de şart.
Ortak bir mizaca sahip olmak, benzer düşünce yapılarıyla olaylara bakmak, karşılıklı hobi, zevk ve aktivitelerin niteliğini ve çeşitliliğini arttırmaktan mutluluk duymakta önemli.
Kısaca en yakın arkadaş, yanında en çok kendimiz gibi olabildiğimiz insandır. Doğru ve yanlışların olmadığı, nasıl hissettigimizin önem ve değer kazandığı kişidir. Muhtemelen de hayatı bu denli dolu ve kaliteli yaşadığımız kişiyle bağlarımızı güçlendireceğiz.
Her şeyden önce samimi olacak. Dürüst olacak, Güvenilir bir insan olacak, Çevreyi, doğayı ve insanları seviyor olacak, Az çok bir dünya görüşünü benimseyecek, Çakal, uyanık, içten pazarlıklı olmayacak, Sonra olarak. Almanya bizi kıskanıyor demeyecek.
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Kimseyi eleştirmeyecek ve aşağılamayacak. Yalan ve dedikodu ile işimiz olmayacak. Ne hissediyorsa aynen öyle söyleyecek. İmalı konuşmayacak ve sözlerimde ima aramayacak. Kimse adına niyet okuyarak tahminde bulunmayacak. Siyasi veya dini konularda herkese saygı duyacak. Sır tutacak ve düşmanının bile sırrını ifşa etmeyecek.