”Bu neden bizim başıma sürekli geliyor?” diyorsanız, Bir Şaman öğretisi şöyle der: “Ders, siz öğrenene kadar devam eder..."
Geçmişte yaşanan olaylardan hatalarımızı anlayıp ona göre davranmadığımız taktirde aynı hatayı tekrar tekrar yapmaya devam ederiz. Geçmişin olumsuzlukları düşünüyorsak ders çıkarmak adına nerede yanlış yaptığımızı bulmak adına düşünmek gerekir. Gelecek için yaşamımızı daha güzel hale getirmek için hayattan ve yapılan ders almak önemlidir. Hayatı sürekli olumsuzlardan ibaret olarak görmek bizleri fazlasıyla yıpratır.
Çünkü tarih tekerrürden ibarettir. Dünyanın milyonlarca yıllık geçmişi olduğu düşünülünce kendi hayatımızdaki geçmiş sahildeki kumdan bile küçük kalır. Toplumların öğrenmesi bile yavaşken bir insanın öğrenme hızı da bir o kadar küçüktür. Bir hayatta ne öğrenebiliriz ki geçmişte öğrenip yaptıklarımızı değiştirebilelim? Bu sebeple, geçmişte yapılan hatalar, kazanılan başarılar hep kendini tekrar etme eğilimindedir. Bilmiyorum, belki biraz da kolay geldiğindendir.
Bunu birazda kaderimiz olduğu için böyle yaşadığımızı düşünüyorum. Bu bir döngü. Dönüp, dolaşıp aynı yere varıyoruz. Aynısı bana da oluyor. Tamam diyorum. Yaşadın, bitti. Hop bir bakıyorum aynı yere tekrar dönmüşüz. Ben artık kader deyip çok fazla takılmıyorum.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Aslında bu bizim elimizde çünkü bunun sebebi çekim yasası. Araştırıp pozitifi uygulamak lazım. Negatife yönlendiren her şeyden uzaklaşmak gerekir.
Geçmiş, gelecek bunların içinde hep biz varız, benzerlikler hep olur. Hayat komple monoton.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ciao🦇🍀
Bu enerji ve frekansla ilgili bir konu.
“Geçmiş, şu an ve gelecek arasındaki fark, inatçı bir illüzyondan ibarettir..” Albert Einstein. Garip gelecek lakin bu bir döngü gibi ölene dek devam edecek. İnsan neyin frekansında bulunur neyi düşünür ise onu kendisine çeker. Hiç dikkat ettin mi şarkıcılar veya modeller hatta büyük iş adamları hayallerini daima yaşar gibi hayal eder o an o durumdaymış gibi yaptıklarını anlatırlar. Bir şarkıcının küçükken tarakla hergün büyük bir sanatçıymış gibi şarkı söylemesi gibi. Hatta bunlara çekim yasası ünlüsü diyenlerde vardır.
Beyoncé
Kanye West
Katy Perry
Lady Gaga..
şu an neyi hissediyor düşünüyor, yaşıyor ve odaklanıyorsan gelecekte onu/benzerini yaşıyorsun.
Genelde bu döngülere verilen isimlerde var lakin bu biraz spiritüel inanca giriyor.
bazı şeyler kendilerini tekrar eder bu böyledir yani bunun önüne geçemezsin.. aynı hataları tekrarlayabilirsin... aynı şeyleri yaşayabilirsin her yaşadığında ayrı dersler alabilirsin..
Çekim yasası yüzünden. Annenin kaderi kızına diyorlar hep annem kötü şeyler yaşadı diye bende kötü şeyler yaşamak zorunda değilim. Kader zincirini kırmak gerekiyor çekim yasasını bazen değiştirmek gerekiyor
Geçmişteki korkular üzerine sinince aynı tepkileri veriyor aynı şeyleri yaşamak için çabalamış oluyoruz, biraz bundan siyrilabilmek lazım. Unutma ya çalışmaktan ziyade oldu bitti deyip umursamamak en iyi yol olur.
Geçmişi uğurlayamadığımız için aynı senaryoları yaşar dururuz.. Herkesin mutsuz olduğu zamanlar olmuştur ama artık orda yaşamıyoruz, ordan çıkmalıyız.. Eğer ordan çıkarsak benzer kişileri, benzer olayları çekmeyiz