Harekete geçmeden emek vermeden hiçbir şey elde edemiyor insan. Hayatımızın içindeki çok basit olan, küçük küçük şeyler bile hareket etmeden olmuyor. Belki binde bir kendiliğinden nasip olan şeyler olur onlarda daha önceden yaptığımız bir iyiliğin mükafatıdır bence.
Zamanını beklememiz ve ondan sonra harekete geçmemiz gerekenlerde var elbette o ayrı.
Bazı şeylerde harekete geçmeden uzak durarak beklemek daha mantıklı oluyor. İnsan elinden geleni yapmalı ama olumsuz ise kenara çekilip beklemeli, bu özellikle insan ilişkilerinde böyle.
İnsan oturduğu yerden istediğini değil, hiçbir şey elde edemez. Çaba önemli elbette konunun ne olduğundan bağımsız. Diğer konulardan farklı olarak insan ilişkilerinde tek başına yeterli değildir sadece. Orada bazen beklemek ya da arka planda kalmak, kendini çekmek kazandırabilir zaman zaman. İnsan yani, elde ettiğinin nankörü neticede :))
Bazen ayağına gelir bazen topuğuna sıkar. Beklentiye göre hazırlıklı olmak lazım. Hazır ayağıma gelen bir şey olmadı, kendim aldım.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ikisi de değil Lanetli isen hiçbir şey değişmiyor çünkü hayatinda Senelerce evlenmek için birisini bulacağım diye yirtindim Netten bulup bizzat tanıştığım oldu 5-10 kişi Onun bunun aracılığıyla tanıştığım oldu 5-10 kişi Ama hiçbir şey çıkmadi. Yaşım 40 oldu Bekleme kısmını da yaptım Ama hiçbir şey değişmedi Anladim ki ben lanetliyim Bu saatten sonra geberip defolmaktan başka hiçbir isteğim yok Anladim ki ben lanetliyim
duran değil, yol giden kazanır. bu hayatta hiç birşey ayağımıza gelmez, bizim gidip onu almamız icap eder. bu hep böyleydi. banahe üretenler hala yerinde sayıyor mesela..