Kendinize iyi davranıyor musunuz ya da bunun için bir çaba gösteriyor musunuz?
Güzel bir söze denk geldim sizinle böyle bir soru aklıma geldi 💁♂️
Kendimden özür dilerim. Kırmamak için kırıldığım için. Küçücük olayları devleştirip boş yere kendimi üzdüğüm için. Bir dakika bile düşünülmeyi hak etmeyen şeyleri aylarca düşündüğüm için. Güçlü olmak uğruna güçsüzlüğü yaşamayı unuttuğum için. Değişmeyecek insanları değiştirmeye çalışıp kendimi yorduğum için. Bittiğini kabullenemediğim şeyleri tekrar başlatmaya çalıştığım için. Kötü insanları inatla iyi sanmaya devam ettiğim için, kendimden özür dilerim.
Kendi kendime empati kurayım dedim nasıl davranıyorum kendime bir anlıyım... Allah kahretsin kendime o kadar kötü davranıyorum ki... kendime o kadar zarar veriyorum ki... kendi kendime işkence ediyorum resmen... bilerek kendimi hasta ediyorum... Mazoşistlik sayılıyor mu bilmiyorum... kendi kendimi öldürüyorum...
Bazen iyi davranıyorumdur belki bazen de haksızlık ediyorumdur. Ama en önemlisi kendimi anlıyorum, kendimi gerektiğinde affedebiliyorum. Neyi neden yaptığımı ayırt edebiliyor o konuda kafa karışıklığı yaşamıyorum. Kendime çok değer veriyorum o yüzden muhatap olduğum insanlar konusunda çok seçici davranıyorum. Dediğim gibi en mühim olanı kendini anlamak, bilmek ve kendinin farkında olmak. Bütün bunları bazen iyi bir şekilde bazen eksik bir şekilde yapıyorum. Yani kendime daha çok güzel davranıyorum sanırım..
Gün gelir, kendime kızarım. Gün gelir kendimi tebrik ederim. Bazen kendimi karşıma alıp yumruklayasım gelir, bazen sarıp sarmalayasım.. Ama şunu biliyorum; kendime söylediiklerimi başkası söylese kaldıramazdım 🍃