Yetinmeye gayret ediyorum diyelim
Görüşleriniz için teşekkürler😊

Merhaba,
Ahh Emma 🥰
Neyse konumuza dönelim. Herkes ister daha fazlasını. En iyi araba, en iyi ev, en güzel kıyafetler. Fakat bunlar yoksa da gidip hırsızlık yapmaya değmez. Hayatın sana verdiklerinle yetinmek zorundasın. Şansını zorlar ve elinden geleni yaparsın. Baktın olmuyor kafanı öner yoluna bakarsın.
Sağlıktan önemli bir olgu yok bu dünyada. Sağlığın varsa eğer gerçekten diğer her şey çokta önemli değildir. Elimizdekilerin değerini bilmemiz gerekir. Biraz tamahkar olmalıyız diye düşünüyorum.
Aslında insan olarak her zaman daha fazla isteriz aza kanaat etmeyi hiç bir zaman bilmiyoruz bu nedenle elimden geldiği kadar şükür etmeyi kanaat etmeyi biliyorum, çoğu zaman haksızlık karşında sinirim bozuluyor ve neden bende yok? Neden bunları ben yaşıyorum diye çok fazla düşündüğüm zaman olmuyor değil.
Aslında ben ufak tefek şeylerden mutlu olan bir insanın benim bu hayatta tek isteğim insanların beni anlaması ve biraz ince düşünceli olmasını istiyorum, her zaman haklı olmak gibi bir derdim yok bu hayatta sadece haklı olduğum noktalar olduğu görülsün yeter, ama çoğu zaman onu bile insanlar görmezden geliyor.
Benim kolay bir hayatım yok doğuştan bedensel engelliyim her insan gibi özgür bir hayata sahip değilim, elbette şükür ediyorum çünkü bu hayatta Beterin beteri var.
Ama çoğu zaman da isyan ediyorum insan durumuna değil durumunu anlamayan anlamak istemeyen insanlara üzülür ya işte bendeki de tam böyle oluyor.
Dahası için uğraşıyorum.
İnsan oğluyuz işte hepimiz hep bir tık daha fazlasını istiyoruz
Cevap
58Cevap
Çok şükür yetiniyorum. Daha fazlasını istemek ve memnun olmamak mutsuzluğuda beraberinde getirir. Olmasını dilerim ama olmuyor diye de memnuniyetsiz değilim.
Varoluştan itibaren insanoğlunun istekleri eksikleri arzuları hiç bitmez aksine daha yukarı daha fazlası daha iyisi daha kalitelisi diye araştırır, halbuki ne varsa elinde bunun kıymetini bilip buna göre yaşamalıdır.
Bir Çin atasözümde şöyle ifade ediliyor
Elindekiyle yetinmeyen, elde edeceğiyle de yetinemezİnsanoğlu elindekiyle yetinmeyi bilmelidir yoksa bu "daha fazla isteme" duygusu istediklerine sahip olsa bile devam edecektir. Bunun örneğini para hırslı insanlarda görebiliriz. Ne kadar çok para kaznırlarsa kazansınlar daha fazlasını isterler. Aynısı güç hırsı durumunda da yaşanır. Bazı kişiler daha yüksekteki koltuklara oturabilmek için kendilerini paralarlar. Mutlu pazarlar
Çok şükür halimize.. arkadaşlar bu yazıyì okuyun lütfen; geçenlerde bir belgesel kanalında izledim afrikada bir köyde afedersiniz açìk açìk söylüyorum ama insanlar yıkanmak için bildiğiniz allaç bullaç olmuş rengi kahverengi olan bir suyu almak için 5 km yürüyorlar ve içmek için alacaklarì o sudan bir tık daha temiz olan (bizim tabirimizle yıkanmıcağımız hatta evimizde bile kullanmıycağìz) su için ise 8 km yürüyorlar.. Halimize şükür edelim zaten bu nimetlerin şükrünün edasını Allah, a yapamayız. bari en azìndan saygìsìzlık yapmayalim Rabbimize karşı. Saygılarımla..
Çok şükür yetmesede yetinmeye çalışıyoruz, buna şükürler olsun diyoruz, çok şükür sağlığım yerinde, sevdiklerim hayatta, daha ne isteyebilirimki? yetiniyorum çok şükür bin şükür. 🙂
baktıgımız yere baglı.
cografya ve toplum olarak şükürcü tolumuz.
boyun eğme kabullenme olayımız var.
cografı etkenden dolayı şükür demeyi seven biri degılım.
elın orta avrupadakı gavatı 3000 euro aracı 1 aylık maaşı ıle alacak ama burdakı garıban genc 70-80 bin tl ye o araca bınemeyecek. kımse kusura kalmasın .
Şükretmek gerekiyor. Ama çoğu zaman insan yetinmiyor bende öyleyim her zaman daha iyisine sahip olmak istiyoruz.
Daha fazlası olabilirdi diye düşünüyorum ve bunun için çabalıyorum. Pek yetinen birisi değilim.
İnsanoğlu nankördür, insanoğlu doyumsuz dur...
Hiçbir zaman elindeki ile yetinmesini bilmez. Bir şey istediğinde, onu elde etse bile hep daha fazlasını ister...
Sahip olduklarımdan hep daha fazlasını isterim. Fakat bunlar öyle maddi değeri olan şeyler değil. Benim sahip olmak istediğim şeylerin değeri parayla değil, daha manidar şeylerle ölçülür.
Bir öğrenci olarak, öğrenci evinin bana sunduklarıyla yaşıyorum. İdare edemeyen birisi burada çıldırırdı eminim.
Hayatın bana bir şey sunduğu olmadı, hep kendim çabaladım ve yükseldim. Ama bu durduğum ve bununla yetindiğim anlamına gelmiyor benim tarafımda, aksine her daim daha iyisine, daha fazlasına odaklanmak anlamına geliyor
Yetinmemekten baska care var mi. Ya inurunla yasayip elindekiyle yetineceksin ya da illefal yollara sapacaksin ven ilk sikki sectim hep.
Olduğu kadar, olmadığı kader. Daha iyilerini istemek şuanki halden memnun değilmiş algısı oluşturmuyor bende. İyiyim ve yeteri kadar mutlu oluyorum. Biraz gerektiği yerde çaba göstermek gerek o kadar. Eksik yanları da yok değil ona da kader diyorum.
Yetinmeyi bilen bir insanım. Hayatın doğal güzellikleri ile mutlu olabiliyorum. Mütevazı bir hayatı seviyorum. Fazlasında hiçbir zaman gözüm olmaz.
Hayatın bana bahşettiklerinin neler olduğunu sürekli elde etme mücadelesi ile anlıyorum. Herşeye rağmen mutluyum.
Kesinlikle, herşeye den önce yetinmeyi bilmek gerek.
Bak bana elimde nasır çıktı yetinmeyi bilcen, 😅 😅
Kendi çabalarım sonucu , sunduklarim hoşuma gidiyor
Valla şu an maaşım tarafından zorla işe götürülüyorum. Hiç memnun değilim
Hayat bana ne sunuyor ki? Millet mutluyken, ben ne yaparsam yapayım olmuyor.
Hep daha fazlasını istiyorum yetinmem sürekli gelişim isterim hayallerim için yaşarım
Daha mutlu olmaya hakkım var diye düşünmek çok mu yanlış?
Hayat bana her şeyi sunuyor ama nedense mutlu olamıyorum.
Bana bahşedilen mutluluk değil ve bununla yetinmiyorum. Daha fazlası için savaşıyorum
Ne istediğine bağlı, yetinmeyi bilirsen yetinirsin.
Bu ülkede şükretmek kadar saçma bir şey yok. Tam istediğimiz şartlar oluşmuyor.
Elimdeki ile yetiniyorum çok şükür. Hakkım olanı isterim elbet.
Hayır mutlu olamıyorum tam istediğim seviyeye daha gelemedim biraz daha zamanı var diye düşünüyorum
Her şeyi bize sunan Allah'tır bazen bazı misafirleri sabırla ağırladığımız doğrudur
Verdikleritle mutlu oluyorum ama tabiki fazlasını verse hayır demem 😁
Yetinemiyorum. Çünkü hayat yeterince güzel şey sunmuyor
Yetinemiyordur ya yetinmemeliyiz yoksa hep en kötü üzerinden yaşardık
Doğduğu şartlar ile yetinen hem tembel hem ufuksuzdur
Evet hamdolsun yetiyor
Evet. Şükretmeyi, yetinmeyi bilirim ve sık sık şükrederim.
Yetinemiyorum çünkü istediğim şeyi sunmuyor.
hayat bana birsey sunmadi ki yetineyim neyim varsa calisarak cabalayarak aldim
evet. fazlasinda gozum yok, zaten oldukten sonra hic birinin degeri kalmiyor.
Şükrediyorum ve yetinme gayreti içindeyim
Yetinmeye çalışıyoruz diyelim
Mutsuzum ama yetinmekten başka çarem yok 😒
Maddi anlamda evet, manevi olarak hayır.
Çok şükür yetinmeyi biliyorum
Yetiniyorum evet 😅 imkanları bazen zorluyorum
Bu hayatta hep yetinmeyi bildim
Yetinmeye çabalıyorum diyelim…
Hayatın bir şey sunduğunu görmedim.
Hayat bana sadece zarar sundu
Var olan ile yetinmek şükretmek.
Elindekilerin değerini bilmeye çalışıyorum.
Hayır, bok sunuyor mk
Yetiniyorum ama fazlası lazım
Hayat bana bir şey sunmadı
Sunduklarının çoğunu hibe bile ettim.
Mecbur yetinmeye çalışıyoruz
evet yetineibiliyorum
Yetinmeye çalışıyorum
Hayır hep daha fazlası 🤣
Allah'a şükürler olsun
Evet, zaten hayatı ciddiye almıyorum.
Elhamdülillah her zaman şükrediyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?