Allahû Teâlâ insanı, zaaflarıyla imtihan eder. Çünkü zaaflarını yenebilen, üstesinden gelebilen bir insan birçok şeyi de başarır...
Bir de biz neye önem verirsek bazen o da bizim gözümüzde büyüyor. Normalde belki canımızı sikmayacak bir durumdayız ama o konuya o kadar önem vermişiz ki gelip bizim imtihanımız olsun diye uğraşıyor gibiyiz.
Çok doğru bir söz değer verdiğim insanlardan bile imtihan oldum. Dünyalık şeylere önem vermeyince ömrü daha uzun oluyor sanki.. bir ara bir kulaklık aldım rengini çok sevmiştim çok dikkat ederek kullanıyordum on gün olmadan bozuldu 😅 yeni bir tanr aldım yine dikkat ediyorum tkrr bozuldu böyle böyle bir iki ay içinde yedi sekiz tane kulaklık bozdum en son bir kulaklık aldım zaten bozulacak diyip ortalara attım nerdeyse bir senedir hâlâ aynı kulaklık ve herzaman ortalarda sürekli evin içinde en son nereye bırakmistim diye arıyorum.. bu olaydan sonra dünyalık hiçbir şeye haddinden daha fazla değer vermemeye çalışıyorum
Kesinlikle katılıyorum, bende benzer seyleri yaşadım, şu an telefonu koltuğa atarim herkes şaşırır kalir, bilgisayari ekrandan taşırım, umurumda bile olmaz.
Hiçbir şeye haddinden fazla değer vermemek gerekiyor ya yoksa sonuç bu oluyor dünyalık şeylerin dünyada kalacağının bilincinde olanlarda olmayı nasip etsin Rabbim
Amin... Dünyalık olan herşeyden çok defa imtihan oldum bu yüzden dünyalık olan herseyi araç olarak görüyorum, bu şekilde sıkıntılarin yalnızca çözümüne odaklanıp , dert edinmiyorum.
Yıllardır girmeyi çok istediğim bir iş vardı ve sonunda girmiştim o kadar çok seviyordum ki yaptığım işi oraya alındığım zaman o kadar çok sevinmiştim ki anlatamam ama sonra noldu arkamdan kuyumu kazan o sinsi kız yüzünden çok sevdiğim müdürlerim beni işten attı hemde saçma sapan sebeplerden üstelik daha yeni başlamıştım Allah belasını versin ne diyim.
Mesela bir elbiseyi cok seversem kesin ya birsey dökülür leke olur, ya bir yere takilir yirtilir, bir bilgisayari telefonu vs seversem ya kırılır ya bozulur, bir araci seversem ya kaza yaparim ya da cok büyük arizasi olur, en büyük imtihanim da evlilikte... bu yüzden hicbirseye önem vermiyorum.