Kendimizi nasıl geliştirebiliriz?

merhaba 18 yaşındayım bikaç ay önce hayatı ezbere yaşadığımı farkettim. yani bu yaşıma kadar olayları sorgulamadığımı, kendimi geliştirmediğimi, insanları tanımadığımı tanımaya çalışmadığımı sadece anlaştığım için ilişkimi sürdürdüğümü farkettim. bi olay olduğunda verdiğim cevaplar hep aynıydı. kendimi bulamadığımı farkettim. çok kültürlü biri de değilim. ailemin de bana pek bi şey öğretmediğini düşünüyorum. aptal değilim aptal olduğumu düşünmüyorum. diğer insanların benden farklı davrandıklarını gördükçe bunladı sorgulamaya başladım ve insan psikolojisi hakkında düşünmeye başladım. çok geç kaldım gerçekten çok fazla geç kaldım ama kendimi geliştirmek istiyorum. neler yapabilirim bana lütfen yardımcı olun...
Güncellemeler
+1 yıl
olayları da sorgulamadım çok uyanık değilim bu yüzden. ama kendimi biraz da olsa geliştirdim olaylara mantıklı yaklaşıyorum ve olaylara kendimi verdiğimde çok güzel konuşuyorum akıl veriyorum.
karakterimi değiştirmek istemiyorum kendimi seviyorum iyi niyetliyim kimseyi kırmak istemem hatalarımı kabullenirim.
Güncellemeler
+1 yıl
ama çok geride kaldım
Kendimizi nasıl geliştirebiliriz?