Dertlerimize Şükretmelimiyiz?

Müslüman Kardeşlerim Ben 23 yaşında bir erkeğim ve dilim peltek olduğu için ben lise döneminde hiçbir kızın elini tutmadım dilim peltek olduğu için hiçbir kızın yanına yaklasamiyordum onlar yanıma geldikçe ben kacardim birde utangaçlıgımda vardı ve lise sonlarda yüzümde aşırı sivilce çıkmaya güneş lekesi çıkmaya başladı tamamen hayattan bıkkın haldeydim kendimden nefret ediyordum o zamanlar ve hala yüzümde sivilce ve güneş lekeleri var bazen şeytan beni tekrardan umutsuz yapmaya çalışıyor ama aslında ben namaza başladığım gün öyle ağladım ki bu dertlerimi sevmedigim için kabullenmedigim icin resmen Rabbim bana bu kusurları vererek beni günahlardan korumuş Rabbim bana utangaçlık pelteklik vermeseymis belkide ben lisede kızla konusacaktim ve günaha girecektim ama Rabbim beni korumuş kurban olduğum ve yüzümde o sivilce ve güneş lekeleri olmasaydı belki bir çok şer gözlü kız bana bakacaktı hem ben onların günahına vesile olacaktım hemde günaha girecektim Rabbim bundanda korudu beni kurban olduğum yani aslında bunlar bana dert değil Rabbimin verdiği nimetler o yüzden Rabbime şükürler olsun ara sıra şeytan yine aklıma böyle saçma vesveseler veriyor ben ise şeytana şöyle diyorum evet belki yüzümde sivilce ve güneş lekesi var belki hiçbir kız benle konusmuyor bana bakmıyor ama buna şükrediyorum biliyorum ki Rabbim nasip ettiğinde beni tipim için değil gerçekten Allah için sevecek Allah yolunda Allah'ın rızası yolunda yol arkadaşı olacak bir eş verecektir ve biliyorum ki ben nasıl bir kızın elini tutmadiysam eminim karşımada eline erkek eli değmemiş bir kız çıkacaktır zamanı geldiginde diyorum şeytani yeniyorum en azından elim ayağım tutuyor elimle abdest alıp ayağımla camiye gidip bedenimle secde edip peltek dilimde olsa dilimle Rabbimi anıyorum bu bana yeter diyorum şükrediyorum hayatımda bir hayırlı eş olmasa bile Rabbim ahirette tertemiz eşlerinin gözlerinden başkasını görmeyecek temiz huri verecegine inanıyorum kısacası dertlerinize şükredin her serde bir hayır vardır.
Dertlerimize Şükretmelimiyiz?