Yalnız kalmamın sebebi budur işte. İnsanlarımızın ezici çoğunluğu sıkıcı. Kalıpların, klişelerin insanı.Çoğunun mizah duygusu sıfır. Ağızlarını açtığında binlerce klişenin altında geberir gidersiniz. Aralarında parlayanlar da anında hizaya sokulur, yontulur ve 'adam edilir' renkli insanımız az. Kaba, kavgacı ve sıradanız. Neden böyle... belki insanların geneli böyle ama ben türk toplumu için konuşabilirim, belki de kendimize ait bir hayatımız, bir düşüncemiz olmadığı için. Okumayla, yazmayla, sanatla da ilişkimiz sınırlı ve bunlar yeni perspektifler verir insana, yeni bir bakış açısı. Yok işte. Herkesin okuduğu kitapları okuduğunuzda herkes gibi oluyorsunuz. Yeni, özgün, orijinal bir şeyi söylemek de risk, biz hala belki de osmanlının reaya dediği yığınız. Düzen ve nizam saplantısı daireden çıkmaya izin vermiyor belki de. Tornadan çıkmış gibi, aynı insanları nesil nesil çoğaltıyoruz sanki. Kuşkusuz modern toplum her şeyi ve herkesi aynılaştırıyor, bu da bir nedendir ama bilmiyorum işte. Hayatımı, geçmişimi düşünüyorum ölümcül derecede sıkıldığımı anlıyorum, ölümcül derecede sıkıcı insanlarla hayatım geçmiş. Sonunda yalnızlıkta bulmuşum huzuru...
Dinlemem. Zaten genelde öyle yaparım. Çevremden biri ise konuşmayı çok sevmediğimi bilir, bu yüzden o anlatır ben dinlemem. :d Ortamda ne kadar ses olursa olsun düşüncelerim ile sıyrılabiliyorum. En çokta ders dinlerden edindim bu özelliği sanırım. Yani o orada konuşur, ben dinlemem ve onun dışında her ne varsa plan program yaparım.
Başka şeylerle ilgilenmeye başlarım gözlerimi kaçırırım kafam başka yerlere dalar. Dinliyor musun diye sorda hıhı evet derim dinlemem. Ama hiçbr zaman of yeter sıkıldım ben deyip karşı tarafı susturmam.
Yapabilirsem ordan ayrılırım. Çünki sabr eden biri değilim. Ama yanından ayrılmam mümkün değilse onun asla bilmediği konulardan bahs ederim, garip sorular sorarım. Ve sonda beyni yanar, susar.
Empati kurduğumda, eğer karşımdaki kişi de benim sıkıcı olduğumu düşünseydi diyerek, sıkılma pahasına da olursa olsun onu dinlerdim. Çünkü birisi ben konuşurken, gözlerimden başka bir yere baksa bile kendimi kötü hissediyorum.
Ben her gün dinliyorum. Ara sıra ayıp olmasın diye bir şeyler söylüyorum. Kısa kesip " Bu konu beni ilgilendirmez, merakta etmiyorum zaten " söyleyemiyorum.