9 Yıldır şişmanım evine odasına kapanıp yıllardır hiç gezmeyen , özgüvenini yitiren ve depresyondan hiç çıkmayan biriyim , Hayatımda ilk kez bugün diyetisyene gittim ve ilk kez orada tartıldım tam 96 buçuk kiloyum boyum 1.68 , Keşke boyum 1.96 kilom 68 olsa değil mi , Neyse bana bu diyet listesini verdi ve yememem gereken şeylerin listesini de söyledi liste verdi fakat ben şeker manyağıyım kolasız , dondurmasız , etsiz , abur cubursuz çok zor bu bu diyeti uygulamak belki cesaret edersin yemem dersin spor salonuna da gidip takviye yaparsın ama şu var ben okumuyorum çalışmıyorum uğraşacak bir işim yok evde oturup bilgisayar başında oturmak dışında dolayısıyla bu diyetin bir kalıcılığı sürekliliği yok ne kadar devam ettirsem ettireyim günün birinde bozulcak nasıl bozulmasın ki yaşadığım hayat sürekli tek odaya hücreli bir hayat bilgisayar olmazsa kafayı yerdim ve 9 sene böyle çıkartamazdım ölürdüm. Abimde ister okuman olmasın ister çalışman olmasın gez biraz , sahile , avm ye oraya buraya tek git diyor.. ama dış görünüşümden çok memnun değilim her yerim dökülüyor gezmek bana acı verir gidecek kendime ait bir aracım da yok yayan yol yürümek beni çok süründürüyor param yok bir şeyim yok ne olacak böyle okumanın sanırım cezalarını çekiyorum.. Yaşıtlarım evleniyor , ünlü oluyor araba kullanıyor gezip tozuyor.. bende oldum olası hiç bir zaman yapmadım bunun gibi şeyler şimdi ne olacak kilomu en azından nasıl kalıcı normalleştirebileceğim bana bir akıl verin..
Lan malmisin MK. Sosyalles kilon önemli değil sayki formdasin. Neden mal mal akşama kadar evde bilgisayar oynuyorsun. Git gez dtoz hayat kısa kuşlar uçuyor. Diyet olayına gelirsek de salata ye tonbalikli. Üzerine sirke ve limon sık. Aşırı da su iç zaten dışarda gez toz olaylarına da girersen zayiflarsin
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ne çektiklerimi bilmeden istersen hemen bodoslamadan dalma , İlkokul mezunuyum nasıl sosyalleşiyorum engelli kimliğim var dış görünüşüm kötü şişmanım boyum kısa dişlerim çürük saçlarım kepekli tel tel yara içinde vücut çatlaklarım var bunlar oldukdan sonra nasıl sosyalleşiyorum bunlar sebepler değilse evet gerçekden malım. gezecek olsam 9 sene içinde yapardım değil mi arkadaşım bir şeyim yok a-sosyal obez embesilim ben.. kendimi yönlendiremiyorum gezmek tozmak bana göre değil yabancılık çekiyorum boyumdan büyük işler gibi hiç bana uymayan şeyler özgüvensizim herhalde.
La. Ben 173 um 96 kiloydum diyete girdim 10 gündür 93 oldum. Arkadaşlarım var bende çirkinim ne olmuş mk ölelim mi cirkiniz diye akşama kadar kola içersen tabi zikime döner tipin aslana icirsen 1 yılda gergedana benzer. İnsan tabiki değişir.
Lan işte insülin direncini bazı besinler yok ediyor. Salata sen doktoru bırak beni dinle. bir salatalık bir yeşil bir kırmızı biber o göbek kıvırcık var ya biraz ondan biraz dere otu bir tane en ufak boydan sogan o çeri minik domateslerden 2 tane 1 havuç. 75gramlik zeytinyağlı olan dardanel ton üstüne bir limonun tamamını sık biraz pul biraz kara biber bir tutam tuz nane kekik serp birde elma sirkesi bir iki yemek kaşığı köy ye doyuyorsun acikmiyorsun ekmeksiz ye bu iki ogunluk salata ama tek öğünde yesende bir şey olmaz. Bol bol su iç. Ne tatlı ne et hicbirsey yiyesin gelmiyor. Bunu yedikten sonra. Tadı da lezzetli oluyor.
Verilen listeye uy başarabilirsin.. Ve zamanla sonuç aldıkça daha da hevesle yapıcaksın.. Bence bu kendini yönetme yolunda etkili bir adım olucak
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Keşke senin gibi pozitif düşünebilsem.. fakat şu var ben ilkokul mezunu engelli bir çocuğum hiç büyümedim herkesin yaptıkları bana çok yabancı geliyor listeye uymak bir yere kadar hiç çıkmıyorum bir yere eve tıkılırsam tabiki yemeğe saldıracam bu diyet bozulur bu şekilde oyalacak bir şey yok ki bu diyeti sonsuza kadar sürdüreyim midem küçülsün bana özgüven gelsin daha bir sürü sorunlarım var onlar olunca heves azim istek mistek kalmıyor.
Her sey de sen de basliyor gayette yapabilirsin. 1 ay dan sonra değişimi görünce devam ediyorsun
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet ama dediğimi anlamadın galiba sürekli son 9 yıldır olduğu gibi sürekli aynı odanın içinde ve bilgisayar başı hayata mahkumum.. kendimi buna ait hissediyorum hiç dışına istesemde çıkamam ki bir yere kadar kilo kaybı sonrası azim her istediklerim nah gelir ve alışkanlıkları da bırakmam azaltmam çok zor.
Kendini kisitlamaktan başka yaptığın bi şey yok... onu yapamam bu yapamam bunu sevmem etmem başladın mı ki sevmiyorsun yapamıyorsun kendine buna alıştırmışsın biz yorum yapsak neolcak değişmiyor kadın adan her eneyse işte liste vermiş yap işte para veriyorsa paraya acı barı de öyle yap yani...
Soran
+1 yıl
Özgüvensizlik böyle bir şey maddiyatı , kişiliği görünce kendimi sorgulayınca normal değil mi kısıtlamak.. gerçekden yapamam tek başıma yabancılık gerçekden çekiyorsam eğer , denedim 5 sene önce anca 2 ay spor salonuna git evine dön bu. ötesi gelmiyor aklına koydukların amcamın oğlu gibi zengin olsam onun gibi olurdum bende güven gelirdi 2 metre boy yapardım onun gibi sevgili , araba , kıbrısta üniv. şiir sanatla ilgilenme , sakal bırakma ses kalınlaştırma adam gibi yaşamasını bilirdim. Kendine alıştırmak değil bizzat şahit oldum evden başka gidecek yerimde yok yol iz bilmiyorum dışarda yine evde odada hapissin başka yapacak şeyin yok engelli kimliğim var benim ve obezite bir midem var sen benim neler yaşadığımı biliyor musunda konuşuyorsun... Sen hiç kendini 9 sene hiç bir yere gezmeden bir odada hapis kalabilir misin özgüvensizlikle tabi yaşamadın piskolojiyi bilemezsin. Listeyi yaparım yapmasına ama bir kalıcılığı olmaz sürekli evdesin nereye kadar kendini kısıtlıcan böyle hiç pasta , çöreğe yemeden her gün durabilecek misin ki bu ortamda bu ortamında kalkması gerekiyor ama ortam alıştığım için kalkaması gerek yoksa ölürüm 0 dan herşeye başlamak kolay mı boyum mu uzucak vücüt çatlaklarım mı geçicek hiç okumadığım liseyi mi bitireceğim bu kafayla.
Soran
+1 yıl
Başladım bakalım listeye ama iş güç kendime özel bir şey düşünemiyorum şu an
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bende evden çıkmadan 45 kilo verdim istersen başarabilirsin.
Kilo vererek bakım yaparak başlayabilirsin kendini seversen istediğin herşeyi yaparsın bak sana yemin ediyorum aynısının tıpkısı bi hayatım var ortaokuldan sonra okula devam etmedim kilom yüzünden İnternet telefon bağımlısı oldum sürekli kola cipsle abur cuburla geçti hayatım 23 yaşındayım daha açık liseye yeni yazıldım kilo vermek özgüveni yerine getiriyor baştan yaratılmış gibi oluyorsun hiç birşey için geç değil
Evet ama bana herşey yabancı geliyor tek başıma bir işe kalkışamıyorum , ben engelli aylığı alıyorum kapı gibi kimliğim var ondan nasıl kurtulucam özgüvensizlik için bir neden daha.. benim aklım ermiyor açık lise nerde nasıl başvurulur nasıl girilir yapılır kaç senede biter zaten dersleri anlamıyorum antun kuntin işler.. sadece kilom değil çürük dişlerim , bozuk tel tel kepekli kırmızı yaralı saçlarım vücüt çatlaklarım boy kısalığım daha neler neler var.. özgüven bir yere kadar. kendime göre özelim bir şeyim yok ki paramla gezeyim tozayım elbise alayım her dilediğimi yapayım. koca dünyada bir hiçim.