Nazara elbette inanıyorum, hâktır zaten. Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem bile nazardan korunmamız için dua etmemizi emrederken inanmamak ne mümkün...
Nazarı değen bir insanım. Enerjimi bir alana yoğunlaştırdığımda maalesef nazarım değiyor. O yüzden dikkatli davranır ve "Maşallah" sözünü dilimden eksik etmem. (Genelde çok sevdiğim şeylerde ve kişilerde bu durumu yaşıyorum)
Bana nazar değiyor mu bilemiyorum, çok da anlamıyorum. Ama zamansız bir ağırlık çöktüğü zaman üzerime nazar ihtimalini düşünüp dua okuyorum bol bol.
Nazara inanırım. Ortada hiçbir şey yokken bir ortamda aniden gözlerime giren ağrı veya baş dönmesi nazara geldiğimi düşündürür. Nazar yönünde yaşadığım en büyük olay bundan 4 yıl önceydi Kur'an okudum sesli bir şekilde ardından ders çalışmak için yerime geçtim gözlerim aniden bulanık görmeye başladı kapattım açtım ama heryer karanlıkti aşırı korkmus medreseyi ayağa kaldirmistim ardından çok kötü midem bulanmis Afedersiniz kusmustum sonrq yavas yavas tekrar gormeye basladim ardindan yarı baygın yarı Ayık bir şekilde hastahaneye götürüldüm serum falan yapıldı ama doktor ne olduğunu anlamadi hiçbir sorun yok dedi (Şu an da yok çok şükür) o gün bugündür kolay kolay toplum içinde Kur'an okumam dua etmem birsey anlatmam..
Vaktinde bir teyze, o zaman yirmili yaşlardaydım. Bize misafirliğemi geldi, bir iş için di belki, eve gelince kadına selam verdim. Ladın; "Senin oğlanın ne ladar güzel yüzü varmış."dedi kadın gittikten sonra annem; "Bir şey olmasa bari, bu kadının nazarı çok değer." dediğin de, ben oralık ol adım. Gece yatarken, soba coşmuş, gürüldeyen sobanın, nar gibi olmuş tüm boruları bir anda dökülmüş. Hemen altında ben uyuyordum, birden elimin acısı ile yataktan fıladım. Elim feci yanmıştı, allahtan annem son anda yüzüme gelen boruya vurmuş, boru elime geldi, sonra yatağa, koluma, göğsüme çarptı. Elimde artık izi kalmasa da, uykudan öyle yanarak uyanmak çok feci bir şey., Üstelik büyük bir yangın olabilirdi. Tevafuk mu, nazar mı, tam bilemem elbet ama ben oraya yordum.
Hayir, inanmiyorum. Nazar, büyü, fal, sihir... bunlarin hepsi biz insanoglunun uydurduklari gereksiz inanclardir. İnsanlarin kötü enerjisi vardir ve bu da bize yansidiginda kendimizi kötü hissederiz ve buna nazar deriz. Cocuklugumuzdan boyle kodlanmistir cunku beynimize.
Nazara inanırım ama nazar boncuğuna inanmıyorum.. Nazar boncuğu eşyadır sadece, nazardan korumaz. Fesat, hasetçi insanların nazari değer genellikle. Nazardan korunmak için Felak, Nas sürelerini okumak gerekir
Bismillah mashAllah tabareke Allah diye herkes dilinden eksik etmese sorun yok. Ama maalesef insanlar kötu ictenlikle baktipfesatlandigi icin nazara inaniyorum
Inanmiyorum ama kulturumuze yerlesmis bir oge oldugu icin gunluk hayatimda "Nazar degmistir. Bu da nazar boncugu olsun." tarzinda cumleler kullaniyorum.