İki arkadaş beraberce yolda gidiyorlar, aralarında tarihten, kurtuluş savaşından bir konu açılıyor, arkadaştan birisi der evet çok büyük bir savaş oldu ve orduya Mustafa Kemal kumandanlık etti, o çok akıllı zeki ve dahihâne bir kumandandı diye met etmeye başladı, Diğer sersem arkadaşı döndü ve dedi, Mustafa Kemal kimdir ben hep bu hikayeyi duyuyorum, bunlar aslı olmayan boş uydurulmuş bir hikayedir, ortada Atatürk diye bir insan cismi hiç var olmadı o sadece hayali bir kahramandı orduyu kimse yönetmedi ordu kendi başına hareket etti ve savaşı kazandı, sonra ortaya böyle asılsız hayali bir karekter çıkarıp ismini de Mustafa Kemal Atatürk koydular, sonrada basit bir adama namlı bir komutan ümüforması giydirip cumhuriyeti bu hayali karekterin kurduğunu iddia ettiler diye cevap verdi.
Diğer arkadaşı seninkisi divaneliktir bunun yüzler ispatı, yüzler delili ve milyonlar şahidi var senin dediğini hangi akıl kabul edebilir ki.
O sersem döndü ve dedi ben kurtuluş savaşında yoktum, o zamanda orada olsaydım ben yine derdim ki bende diğer insanlar gibi hayal gördüğümü onun hayali bir karekter olduğunu sonradan anlardım, sonuç olarak öyle bir kişi hiç var olmadı ben bunu reddediyorum diye cevap verdi...
Ataist'lere ve benzer kişilere bir sualim olacak insanlardan herbiri sizleri inkâr etse varlığınızı nasıl ispat edersiniz?
Çünkü Atatürk'ün varlığı veya benim varlığım ölçülebilir. Somut ve evrensel. Herkes tarafından kabul edilebilir. Fakat bir yaratıcının var olduğuna ancak iman edilebilir. Yaratıcının ebatları, koordinatları ölçülemez. somut değil. Herkes tarafından aynı şekilde kabul edilmemektedir. Bu yüzden var olduğumu inkar eden olursa, somut ve ölçülebilir şekilde varlığımı kanıtlayabilirim.
Hayatımdaki en saçma varsayım fiziksel bir şeyin varlığı sorgulanamaz Tanrı metafiziksel bir varlıktır ve varlığı kanıtlanamaz sadece inanışlardan yola çıkılarak konuşulabilir Ateistlerin büyük çoğunluğunun Ateist olmasının sebebi ise Dinlerin bilim ile çok büyük çelişmesinden kaynaklıdır... Allah’ın islam’a göre indirdiği 4 tane kitap vardır bunlar Tevrat , incil , Zebur , Kuran’dır Tevrat ile Zebur yahudiliğe has kitaplardır ve müslümanlığa göre doğru olmadı imkansızdır çünkü Allah tarafından indirilmiştir... ancak Tevrat’ta dünyanın 10.000 yıllık olduğu savunulur... şu anki berilerle biliyoruz ki dünya yaklaşık 4,5 milyar yaşındadır... ayrıca konumuz yahudilik değil müslümanlık demekte bir bahane değildir çünkü bu kitapların hepsi allah tarafından indirildiği savunulan “kutsal” kitaplardır... şimdi savunacağınız tek bir imkan kaldı oda şu olacaktır:Zaten Tevrat Zebur ve İncil zamanında değiştirilmişti ve orijinal halinden eser bırakmamıştı... hayır bırakmıştı bu kitapların değiştirmesi hala devam ediyor bu değişimler tarihler ile ilgili değil anlatım biçimi ile ilgilidir ayrıca Allah her şeyi biliyor ise bu kitapları önceden yer yüzüne indirip (değiştirileceğini bile bile) insan oğlunun kafasını karıştırıp “doğru” yolu bulamayanları cehenneme atması çok ayrı bir konu ki ona değinmeyeceğim yoksa çok daha uzar... bu kadar adaletin savunulduğu söylenen bu dinde daha genç yaşına ergenliğe girmemiş çocukların her şeyden torpilli olmasına ne demeli... sizce bu mantıklı mı... Sorundaki mantık hatası bas bariz ortada senin sorduğun soru bir din sorusu değil bir felsefe sorusudur bu soru “bana orada bir sandalye olmadığını kanıtla” sorusunun azıcık değiştirilmiş bir halidir... ve unutma felsefe nesnel değil özneldir... bir şey değil
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben bunu dinsel soru olarak sormadım belki öyle anlaşıldı.
Ancak dediklerin şeylerin hepsini hem ilmel yakîn, hem hakkal yakîn hem aynel yakîn size anlatırım binler delil ve ispat getiririm ancak burada yazı ile anlatmak neredeyse çok zor...
Senin sorduğun soru fesefik br soru ve felsefe özneldir... Ama ben fizikselim ve fiziksel şeyler kanıtlanabilir... Birbirini tutmuyor varlığımın red edilmesi salaklıktır...
Peki öyle de ataistler de yaratılışı ve yaratılışı inkar ediyor, herşeyi tabiat yapmış big benk yapmış diyor, Bende diyorum ki bütün herşey atomlardan oluşuyor bu atomların bir insanı yapabilmesi için, sonsuz ilim irade şuur ve kudreti olması lazım gelir diyorum, atomlarda da bunlar olsa ilah olur niye insanlara hizmet etsin bunu mantık kabul etmiyor, ataistler insan gözünün kendiliğinden oluştuğunu var sayıyor, ama bir kameranın arkasında o kamerayı yapan ilmi iradesi şuuru ve kudreti olan bir mühendis arıyor. Bundan 10.000 yıl önce insan yoktan var olmuş evrim veya tabiat ona böyle mükemmel bir cihazat vermiş, bunu hangi zîşuur kabul edebilir ki...
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
1
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Atatürk metafizim bi varlık mı. Yahu sadice dinsizlere laf atmaya çalışmışsın atatürk yerine ünicornla değiştirsen daha mantıklı sorgulanan şey tarihte yeri olmayan fotorafı olmayan kanıtı olmayan sadice 1000 yıl öncesinde şahitti olan bişey. Atatürk metafizik mi a. nk.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Hayır kardeşim ben onu bir numune olarak gösterdim, yani sizin anladığınız biçimde misal göstermedim, Atatürke bir atıfta bulunmadım.
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Ataist'lere ve benzer kişilere bir sualim olacak insanlardan herbiri sizleri inkâr etse varlığınızı nasıl ispat edersiniz?