Fazlasıyla önemli. İçinden gelenleri söyleyerek o şekilde davranmak. Göründüğü gibi olmak ya da olduğu gibi görünmek yani. Bu noktada unutulmaması gereken şudur ki siz ne kadar içten ve iyi niyetli olursanız olun, herkesi memnun etmeniz mümkün değildir. Yine de yanlış anlaşıldığınızda üzülmenizi, küskün bir ruh hali içinde olmanızı engellemez bu gerçeğin farkında olmak.
Samimiyet benim için çok önemli, ben hep samimi davranırım insanlara, ama bazı insanların timsah gözyaşları bile samimi gelmiyor bana, bakıyorum kişiye tepeden tırnağa yalan ve samimiyetsiz bir kişilik olduğunu anlıyorum, bunu sonrada ve önce de anlayabiliyorum, herkesin bir anlama biçimi vardır bu samimiyetsiz insanları anlama biçimi, benimde kendimçe bir püf noktam var elbet ve bu zor olmuyor, hala gülüyorum onlarada kocaman bir kahkaha atıyorum onlara. :)
Çok şanslı bir insanım, samimi insanların içerisinde büyüdüm. Gerçek dostlarım oldu. Smimi olmayanlar hep sırıttı. Suç ve ceza kitabında baş karaktere birisi şöyle demişti; "Samimiyet en ufak bir gayrı tabiliği affetmez, hemen sırıtır, oysa iltifat, baştan sona sahtedir" Haklıdır. İltifat, her zaman sırıtır, birisi çok iltifat eder ve samimi değilse, mutlaka sırıtır. Nen hep gülümserken samimi olurum, bu sayede mesleğimi daha güzel haparım, insanlarla uğraşmak yerine anlaşmak, daha kolay olur🙂
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Samimiyet, değerlidir, önemlidir. Kişiye göre dozunu ayarlamak gerekir. Görseldeki yazı harika! 🌺
Samimiyet önemli tabi ama ailemiz dışındaki kişilerde samimiyet benim için belirleyici önemli bir kriter değildir. Çünkü günümüzde pek çok şey çıkar ilişkileri üzerine kurulu. Çok samimi olduğum kişiler var elbette ki ama bu sonsuz güven duyduğum anlamına gelmez.
Haklısınız. Dürüst olmak gerekirse hiç bir şey tek taraflı değildir. Empati yapabildiğimiz ölçüde daha dürüst ve daha gerçekçi olup, gereğini şeffaf şekilde yapabilirsek daha mutlu oluruz. Aslında biz ne yaparsak kendi elimizle yapıyoruz. Teşekkürler. 😎
Samımıyet demek kendıne aıt karakterı ve hayata bakısı oldugu gıbı yansıtmak demektır samımı olmayı tam bılmeyenler var, rol yapmayan ve sadece kendı cıkarını dusunmeyen bencıl olmayan ınsan samimidir, cıkar hesapları yapmaz neyse odur benım ıcınde cok onemlıdır
Samimiyet bu zamanda tıpkı denizin en dibinde bulunmayı bekleyen değerli bir inci gibidir. Bulmak için denizin dibini görmen gerekir. Yani vefasızlığı tatdıktan sonra gerçek samimiyeti bulabilesin diye...
Sahtelik en sevmediğim olay Haliyle samimiyete önem veririm ve her zaman samimi/içten olmaya özen gösteririm. Ama tanımadığım insanlara karşı da bir samimiyetim olamaz, sonuçta tanımıyorum etmiyorum
Samimi olduğumu düşünüyorum yani içimden gelmiyorsa öyle davranamaz zaten kişiye göre değişir eğer karşıdan samimiyet görüyorsam samimi ve sıcak kanlı olurum her daim