Az evvel benim oğlan tuvalete girdi ve birçok zamanki gibi pis bir kokuyla bıraktı. Fırçayı da yedi. Aileniz dışında kolay kolay kimse sizi bu konularda uyarmaz. Ama arkanızdan da dedikodu yapmaktan eksik kalmaz. Peki siz bu konuda nasılsınız? Tuvaleti yeterince temiz bırakıyor musunuz?
Benim tuvalet , küvet, jakuzi prensibim her zaman kullandıktan sonra temiz bırakmaktır. Çünkü, benden sonra o tuvaleti kullanacak bir insan olacak. Bir kere önce kendime saygısızlık; sonra karşımdaki insana saygısızlık olacak pis bırakırsam. Evde tuvaleti kullandıktan sonra mutlaka Cif ile fırçalarım. Takiben biraz ACE damlatarak tam temizlik sağlarım. Ama iş yerinde ortak tuvalet kullanım alanlarında maalesef girmiyorum. Çünkü, bazıları çok affedersin kullanmasını bilmiyor. Ya sifon çekmez, ya da tarla sular gibi her tarafı rezil ederek , klozet kapağını kaldırmadan küçük tuvaletini yapar. Büyük tuvaletini yapan insanlarda maşallah "lök" gibi ortaya bırakır sifon çekmeye eli varmaz. Hepsi sopalık, dayaklık aslında.
Acemİ birliğinde, malesef öğrenememiş olanların yüzünden, nasıl nişan alınır, nasıl oturulur, nasıl bırakılır diye, baya bir teferruatlı verildi. Askerlik iyi bir şey.🙂
Ne kadar okşasan o kadar kalkıyor bu meretler. O yüzden ben yeni usul eğitime karşıyım. Bir şeyi 10 defa söylemek zorunda kaldığında sabirlar azalıyor.
Okulda olması biraz daha az ihtimal tabi. Okullarda temel konularda verilmesi gereken hiç bir eğitim verilmiyor.. Adabı muaşeret, kişisel ve çevre hijyeni, sağlık... vs Bana göre insan kaynağımız israf ediliyor. Japonyada ilkokulda ilk birkaç sene abc vs derler yerine basitçe temizlik, yemek yapma.. vs reel yaşamla alakalı kendimize yetmemize yarayan dersler veriliyormuş.
Vermek istesenizde maalesef velilerimiz engel oluyor. Birinde iki erkek öğrenciyi aynı wc kabininde sigara içerken yakaldım. İşlemleri başlattım velisi şikayete gelmiş hoca bizim çocuklara iftira atıyor diye. Veliyle yüzleştik benim oğlum sigara içmez diyor. Emin misiniz dedim evet dedi. Müdür yardımcısına hocam tutanağı değiştirelim iki erkek aynı kabinde cinsi sapıklık yapıyordu diye düzeltelim dedim veli çark etti hocam affedin bıraktıramıyoruz sigarayı demeye başladı.
Hahahaaa müdürü tebrik ettim... Eskiden velilerin böyle müdahale imkanı olmazdı. Saygısız öğrenciye okullarda nefes aldırmazdı öğretmenler. Dayak, eziyet gırla giderdi. Şimdi de olay tersine mi döndü acaba?
göt kadar tuvalet ayrıca oturmalı tuvaletler daha kötü alaturka daha iyi deniliyor da taharet alamıyorum anca banyoda alabiliyorum çok küçük tuvaletimiz zor sığıyorum ya
Tamamen yalan şeyler onlar... Öyle olsa batılılar da evlerinde alaturka tuvalet kullanırlardı. Bir defa akıl var mantık var çökmeli tuvalet nasıl daha hijyen olsun ki? Belki sadece umumi alanlarda olabilir. Zira tuvalet kapağına işeyen, zçan çok fazla öküz var.
Batılılar bir şeyden anlamıyor sünnet sağlık yahudiler ve zengin hristiyan aileler oluyor ama batı dünyası bundan bi haber yıkanmayı biz öğrettik onlara şemsiyeyi boktan korunmak için parfümü bok kokusunu sindirmek için topuklu ayakkabıyı ise boka basmamak için çkardılar. Kadınlar yol kenarında yürürler erkekler de şemsiyeyle gezer çünkü üst kattan atılan boklu çöp kafasına vücuduna gelmesin diye :D
yav he o zaman batılılarda ameliyat olmasın müslüman bilim adamları sayesinde ameliyat oluyorlar ameliyat malzemelerini müslümanlar buldu aşıyı da müslümanlar buldu bir sürü şeyde müslüman bilim adamlarının parmağı var
En İyi Cevaplar