Yeni bir saman kâğıtından sayfa açmasını tavsiye ederim. (Gözleri yormuyor 😄) eğer kendi benligin üzerinden devam edecekse hayattan zevk alma tavsiyesi veririm mesela çok çalıştı (iş ders fark etmez) akşama eve geldiğinde sevgilisiyse şöminenin karşısında güzel bir şarap içe bilir (benim şiirlerim okunması zorunluluğu var burde sqna gönderme yapmıyorum😁) bir kaç akşam saba öğlen fark etmez kendine zaman ayırmayı öğrenince (boşuna kitap eklemedim ama benim şiirlerim şart) yeni hobiler bulmaya çalışsın diğerleri gibi fazla klişe yapmamaya çalıyorum mesele uyanır uyanmaz telefon, bilgisayar,. Elektronik zımbırtılara bakmak yerine baş ucunda bir kitap veyahut defter bulundura bilir. Uyandığında beyin yeni uyanmışken, soğukken 1-2 sayda kitap okusun, deftermi var yapacaklarını sıralasın karama yapsın yemek yerken de elektronik zımbırtılara dokunmasın güzel bir sabah yaptıktan sonra maildir telefondur uğraşa bilir. Mesela işe giderken farklı yollar bulsun oralardan gitsin günly düz rutini'ni bozsun (o kitap okuma rutin olarak yapıla bilir) hadi dayanamadım klişe yetmezliğinden öleceğim ama fotoğrafçılık ile uğraşsın ( bir sürü dalı var illaki uyan olur örnek : sokak fotoğrafçılığı, doğa fotoğrafçılığı, zevkine foto gazeteci olabilir, güzel sanatlar fotoğrafçılığı "nü çalışma yani çıplak model üzerinde") oturduğu yerde orman mı var (fark etmez nedeni açıklayacağım) orada hergün yürüyüş mü yapıyor etrafında komşulsrının köpekleri, kedileri, atları artık neyi varsa onları gezdirirken koşabilir açıklamaya gerek kalmadı da irmanada gerek yok bu işlem zevkine de yapabilir 3-5 bir şeyde alabilir. Sokak hayvanları falan beslenme sevme güreşme 😆 yapabilir (burada sana gönderme yok 😆) işte buna benzer şeyler yapmaya başlayınca siyah beyaz yayından renkli yayına geçebilir gün geçtikçe farklı şeylerde bulabilir (silah eğitimi alma mesela "ben alacağım") neyse sabah sabah diyeceğim de öğlen olmuş ve ~20 dk dır yazıyorum konudan bağımsız olarak aklıma bir şarkı geldi paylaşmak istiyorum. (Evet gene kâzım koyuncu)
Kendinde değişikler yaparak başlayabilirsin. Saçını renkten renge boya, o kadar güzel hissettiriyor ki bu... Uzun zamandır yapmak istediğin şeyleri korkmadan, çekinmeden yap ister tek başına ister sevdiğin insanlarla. Gezip görmek istediğin yerlere git, denemek istediğin lezzetleri dene, Ülke mutfaklarından başlayabilirsin. Arkadaş grubunla ya da yakınlarınla aktiviteler planla bu her şey olabilir, piknik, lunapark, sinema vs. Çok güzel hissettiren şarkılar var bol bol dinle, film izle, kitap oku. Delilik yapmaktan çekinme bu her zaman kötü bir şey değil. Biraz deli olmadan zevki çıkmıyor hayatın.
Her gün ufak ufak yapıp kendilerini mutlu etmenin bir çok yolu var bence. Mesela; - Sokakta yürürken yanlarından geçen hayvanları sevebilirler - Doğaya çıkıp hiç bilmedikleri yollardan yürüyüp yeni yerler keşfedebilirler - Çok sevip değer verdiği bir kişiyi arayıp, sesini duyabilirler - Ayna karşısında "Yine çok güzelim" diye kendilerini sevebilirler - Rutin hayatlarının dışına çıkıp, yapmadıkları bazı şeyleri, adrenalinle ilgili bazı şeyleri gerçekleştirebilirler
Bunların hepsi küçük ama yapıldığında yüzünü gülümsetip insana renk katan, mutluluk verebilen olaylar. Tabiki herkesin mutlu olacağı durumlar farklı olsa da...
ayda bir iki defa bira icsin ulyaninda mezeleri ile birlikte sonra resim cizsin sonra korku dram erotik dram gerilim dram filmler izlesin ve hosnadigi filmleri indirsin biriktirip kolleksion yapsin pc alsin yoksa kendine oyun oynasin orda gta 5 tom rider left4 dead sonra bolca haftada 1 defa kebab yesin derim meyva suyu icisin cinsel iliskide olsun kadinlarla ve ya erkekelr le hangisinden hoslaniyorsa sonra bolca park orman gezisinde olsun bi tane dost olmasi derdini bolusmesi dertlesmesi bi dostu olsun sart sonra kafaya takmasin cok boyle hayatini son gunmus gibi guzel yasasin.
Fotoğraf cekmeye çıkar Resim çizer Film çekmeye çalisir Yazılım öğrenir 3d tasarim ögrenir Psikoloji kitapları okuma alışkanlığı kazanır Anlaşıldığını hisseder Dinlenildiğini görür Kamp kurmaya çıkar Bissürü renkli anısı olur
Antalya da kamp ve extreme sporları KS deki arkadaslardan bir. kafileyle yap , buyuk bir degisiklige giden ilk şey olabilir.(:: Cok kitap okudun bnce simdi gezme zamanı traveler olmalisin dunyayi kesfet sana yakistiriyorum.