Sizce çok şey bilmek insanı mutsuzluğa mı iter?

Çok şey bilen insan hiçbir zaman tam olarak bilemeyeceğinin farkında olduğu için ve toplumsal yapıda bilgi eksikliği olan insanları gördüğü için evet daha mutsuzdur
Mutsuzdur evet, çok şey biliyor çünkü gerekli veya gereksiz, içinde bir çok şeyi saklıyor, bu onları daha mutsuz yapıyor, bir çok şeye şahitlik yapıyor, yalan ya da doğru içinde birikiyor, bunları söyleyemiyor, bunlarda içinde kendine dert yaratıyor ve mutsuz ettiği oluyor, söylese belki rahatlayacak mutlu huzurlu olacak, ama söylerse kötü şeyler olacak belki ortalık karışacak, bazen çok şey bilmekte iyi değil be mutsuz ediyor insanı, keşke bilmeseydim dediğin oluyor, bence böyle benim fikrim bu yani.
Bazi insanlarin yaşanmışlıkları, hayatina aldığı insanların edindirdigi tecrübeler kişiye, pek cok duygu ve durumu yonetebilme, yanlışı öngerebilme yetisi kazandırıyor.. Evet bu çoğu zaman olumlu gibi görünse de esasinda insani yoran bi durum.. Mutsuzluk konusuna gelirsek, pek cok insan - mış gibi olan şeylerle sahte mutluluklar yasamaya çalışırken bu tarz insanlar, huzurun yeterliliğine inanirlar.
Bildikleri şeye bağlı.
Cevap
11Cevap
Ne bildiğine bağlı..
Insan bilmek , karakter bilmek mutsuz eder..
Hayat bilmek de mutsuz eder.
Isi bilmek, genel kültür bilmek, dil bilmek mutlu eder..
Evet, çok okuyup çok araştıran insanların mutluluk eşiği yüksektir... "Cehalet mutluluktur" demişler... Dengelemek lazım belki de...
Cehalet mutluluktur diye bir söz var. Kafası boş olan insanın takacak bir derdi veya düşünüp kendini yoracak bir mantığı olmaz.
Aynen öyle. Farkındalık bu dünyada cehennemi yaşamaktır
Eger kı kendı ıcsel yolculugunda huzurluysa evet mutludur
Bunu bildiğim için az şey bilmeye gayret gösterdim, halen mutsuzum anasını satıyım
Evet cahillik mutluluktur
Aga ben çok şey bildigime inanıyorum ama kendimi mutsuz bu bildiklerim yüzünden mutsuz etmem deliye her gün bayram deli olasım var :)
Evet ben o yüzden ailemi kaybettim
Böyle bir genelleme yapmak yanlış olur.
Evet çünkü çok şeyi kafaya takıp dert ediniyorsun.
Ne bildiğine bağli 😭
Evet.
evet.
kesinlikle evet
Kesinlikle
Yes 👍
Evet cok sey biliyorum ama mutsuz dglm
Zihnini kontrol edemezse evet
cehalet mutluluktur
Mutsuzum
Kesinlikle
kesinliklee