Yaklaşık 3 senedir mutsuzum. Hiç bir şeyden zevk alamıyorum. 24 Yaşıma kadar 1 tane arkadaşım dostum derdimi paylasacagim kimsem olmadı. 1 kere bile sevgilim olmadı. Şu an çalışıyorum özel sektörde. İş arkadaşlarım bile mutsuzluğumun farkında. Son zamanlarda Her gün bir şey mi oldu canın sıkkın diye soruyorlar bir şey yok diye gecistiriyorum. Yalandan mutlu güler yüzlü oluyorum. Planladigim şeyi yapmama az kaldı sanırım. Annemden babamdan başka kimsem yok çevremde yalnızım dostlar. Ölsem tabutumu taşıyacak 2 kişi cikmaz. Geçen gün 2 günlüğüne telefonumu kapattim ne mesaj ne arayan soran var. Ölsem kimsenin ruhu duymaz. Lütfen kızmayın bana. Kötü birisi değilim. Onca derdi sıkıntısı olan insan var biliyorum ama gerçekten insanlar çok kötü. Kimse kimsenin halinden anlamıyor. Belki içine kapanık biriyim sen konuşunca acilicam neden ön yargı yapıyorsunuz. Kötü birisi değilim ben. Cidden Sıkıldım insanlardan. Mehmet Pişkin gibi video çekip intihar edicem yakında. Kendinize iyi bakın. Umarım mutlu olursunuz.
Hayatını yaşayabilir... Hem de oldukça güzel bir şekilde... Ne isterse yapar, nereye isterse gider... Kimseye hesap vermez... Yalnızlık bazen iyidir...
Ama, bazen de kötüdür... İnsan, bazen kalabalıkta kendini yalnız hissedebiliyor... Etrafı çok kalabalık, çevresi oldukça geniş, ama konuşacak birisini aradığında, bir de bakıyor ki, o kalabalıkta yalnız... Çevresinde konuşabileceği kimse bile yok...
Yalnızlığı tercih ettiğini düşünüp mutluyum diye avunan binlerce insan var bu dünyada ancak paylaşmanın vermiş olduğu hazzı görmezden gelerek yaşamanın ne kadar acı olduğunun farkında olsalar bile.. Kendi kalıplarında ve kendini hapsettikleri doğrularının kafesinde öyle düşünerek teselli olmak için çabalıyor ne acı..
Yalnızlık tercih edilmiş ya da edilmemiş her ne şekilde olursa olsun mutsuzluk kimsesizlik ve acınası bir durumdur.. ne yaparsa yapsın tatmin olamayacaktır..
Yalnizligi tercih etmis insanin kendisiyle bağlari güçludur. En iyi dostunun yine kendisi oldugunu biliyordur. Ve kendi ayaklari uzerinde durmasini da ogrenmistir. Bedenen bilmem ama ruhen güçlüdürler. Yalnizlik deyince urkutur bazisini. Ama bence urkecek bir sey yoktur yalnizliklikta. Aslinda tek sorun beynimizin icindeki dusuncelere tahammul edemememizdir. Cevrende onca toksit insan varken onlara tahammul edebiliyorsan kendine ve dusuncelerine de hayli hayli tahammul edebilirsin. Guzeldir yalnizlik, mesela hayatta husrana ugramanin sebebinin aslinda kendine vermedigin degeri baskalarina vermeye calistiginin farkina varmani saglar. Zaten bu noktadan sonra kendinizle barisir ve yalnizligi tercih edersiniz. Yalnizken yapilan en guzel sey bence kendini şimartmaktir, bir lunaparka gitmek ve kendine pamuk seker almaktir sonra da tek başina oyuncaklara binmek; kendin için kitaplar almak ve de kahve sonra bunlari okumak; kendine aynada saatlerce bakip bakim yapmak...
Efendim bizler ne kadar yalnızlığı tercih etsekte, kaderimizde ne yaşayacağımız hiç belli olmuyor malesef.. Sonuç olarak yalnızlık Allah'a mahsustur.. Bende sizin gibi yalnızım.. Benim zamanım, kitap okuyarak ve videolar izleyerek geçiyor.. Size burada tavsiye edebileceğim aktivite kitap okumaktır..
Ben hayatım boyunca yalnızdım, hala yalnızım. Yalnızlığı seviyorum. Yalnızlığı sevince de yapılan basit aktiviteler bile güzel geliyor. Kitap okuyabilirsin, yabancı dizilere başlayabilirsin, yürüyüşe gidip spor yapabilirsin, bir müzik aleti çalmayı öğrenebilirsin... Ben bunların hepsini yapıyorum ve hepsi de sıradan ve basit şeyler ama hepsinden keyif alıyorum. Bazen şiir okumaya da çalışıyorum.
Yalniz birakilmis bir insanin değil de yalniz kalmayi tercih eden bir insanin yapabilecegi guzel seyler hep özgürlükle alakalı cevaplanıyor ama bu tamamen istisnai kişilere özgü kanaatimce yalnız bırakılma durumu esas sorun yalnızken yapılan hiçbir şeyin insana zevk vermememei ki buna uyumak, yemek yapmak, çay içmek, film izlemek de dahil.. yalnızlık yüksek oktavlı gayet kötü bir şeydir. O yüzden siz siz olun vaktiyle insan biriktirmeye bakın.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Sokak hayvanlarını beslemek, çiçekleri koklamak, doğa fotoğrafları çekmek, banklarda oturup resim çizmek, şiir yazmak benim yalnızlığıma huzur ve renk katan güzel hobilerimdir. Saygıdeğer hanımefendilerin aşağılamasından onların kucağından kalkmadıkları kötü çocukların sataşmalarından uzakta neşeli ve huzurlu günler yaşatır bana.
Özgürlük kelimesi anlamı içi boşaltılış ne kastedilmek istendiği belli olmayan bir hale gelmiştir, müphemdir. Yalnız insan ne demek oda ayrı? Yalnız insanda yoktur, kendinizi avutmayın. Güzel de kişiye göre değişir, yani durumda tek net olan bir şey var: belirsizlik. Sen gel insanlara yardım et, git bir yardım kuruluşunda fiziki olarak gönüllü çalış. O zaman kafada bazı şeyler belirli olur. Kolay gelsin.
Spor yapabilir, bir tane kopek sahıplenblr, kopegın le doga yuruyşlerı denz sahile gıdblr, guzel Bı kitap okuyblr, daha cok evde takılmayı seviyorsan kedi sahıplnblrsn, tatile cıkblrsın farklı insanlarla tanşblrsn, eve boya falan alıp resim falan ya da çömlek gin ypblrsn, yeni hobbyler edınblrsn, metıtatıon yapıp iç duyana yolculuk ypblrsn. Aklıma geln bunlar illaki daha cok şey vrdr ypblcgn
Benim yaptığımı tavsiye ederim Orman tatili yapın bol bol temiz oksijen kitap kuzine sobada tavuk güveç patates ormanın sessizliği dostluğu inanılmaz güvenilir
Hayal kurmaktır. Asosyal bir insan için yalnızlık güzeldir. Hayaller özgürlüktür. Maddesel bir şey olarak ele alırsak sanırım bitki ve toprakla uğraşmak diyebilirim.