Ciddi ciddi güzel şeyler tavsiye edin
Nasıl daha çok kendimizi gelistirebiliriz
Nasıl daha çok kendimizi gelistirebiliriz
Pek bir şey değişmez. Hayat biz planlar yaparken başımıza gelenlerdir. Bu yaşında varsa ön yargılarından kurtul. Seni aşağı çeken moralini bozan enerjini düşüren insanları bir bir hayatından çıkar. Araştır, öğren, merak et. Kariyer planını yapabilirsin. Kendini zorlama yani 19 oldum hemen bir şeyler yapmam lazım deme. Geçmişteki hatalarından ders çıkar, tekrarlama. Aslında içinden gelmeyen bir şeyi samimiyetsizce sadece yapmış olmak için yapma.
Açıkçası bu işin yaşı yok. Sadece yasal sınır 18 için belki mantıklı olabilir. Neden 18 artık bir bireysin demektir. Ehliyet alabilir, asgari ücretle çalışabilir, iyi bir üniversiteye gidebilirsin. Bunun dışında 19 yaşa özel bir şey yok.
Cevap
10Cevap
Bol bol kitap oku ortamlara çok katıl sürekli gözlem yap sürekli senden büyük kişilerin sohbet esnasında konuşmasına dikkat et nasıl oturuyor nasıl kalkıyor konuşurken bir şeyler kapmaya çalış çok gözlem yap araştırmacı ol
Teşekkür ederim. Fazla bir ortamım yok ama zamanla olacaktır, sağ ol.
Ya aslında hiç arkadaşım yok hep evdeyim hani arkadaş pat diye de olmuyor
Tabiki pat diyede olmaz ama okuduğun kişilerle irtibatını kesme. Şunu asla unutma diyelim ki biz ikimiz aynı sınıfta okuduk konuşuyoruz hiç aramızda kötü tartışma olmadı ama benden hoşlanmıyorsun nedense arkadaş olarak bile olsa ısınamadın sadece erkek olarak düşünme kızlardanda olabilir aranı bozma gene konuşma ama irtibatını hiç bir zaman kesme kulağına küpe olsun
Kesiyorum vallahi bana yanlış yapıyorlar veya değersiz hissettiriyorlar kesiyorum irtibatimi öyle öyle olamadı kimse
Üniversite oku bi belgeli olarak cahil olmadığın kanıtlansın sonrasında yabancı dil edin ve yaptığın meslekte uzmanlık almaya çalış sonrasında spor ve sosyallik olsun biraz da kültürel bir bilgi birikimin olsun bu sanatsal da olabilir
Düzenli kitap okuBelli günlerde düzenli film izleEvde kendi çabanla da olsa düzenli spor yapÜniversiteyi kazanmadiysan düzenli ders çalış. Önceliğin bu olsun zaten
Kaç seneye kadar üniversite sınavına girilir?
19 yaş üniversite okuyup başka bölüme geçmek isteyen biri için geç midir?
Görüşlerini merak ettim ;))
Öylesine soruyorum...
@Sadperri777 tâbi ki geç değil:)
O senemi. jesinlikle yabancı dil öğrenmeye ayirirdim.
Hic birsey yapılmaz... Evde sorumlugun artar okulun varsa ona çalışırsin bakman gereken bir ailen varsa onlara bakarsın iyi arkadaşların varsa onlarla eğlenirsin
Hahangi konuda gelişmek istediğine bağlı
Her konuda
Bol bol kitap oku bolca tarihi ve kültürel yerleri gez. Hep kendinden yaşça ve mevkice büyük insanlarla sohbet et. Yenilikçi fikirlere kulak ver. Gazete dergi ve makaleleri sık sık takip et ve oku. Elinin yatkın olduğu en az iki fobisel iş edin. Mutlaka çiçek ya da evcil hayvan besle sorumluluk al. Asla boş vaktiklerini sana faydası olmayan şeylerle tüketme
18 yaşında neler yapabiliyorsan 19 yaşına girince de onları yapabilirsin. Neden kendini şartlandırıyorsun ki? Hedeflerini ya da yapmak istediklerini kendini sınırlandırmadan yap.
Daha olgun olabilirsin eskisinden daha fazla..
Fazlasıyla olgun olduğumu düşünüyorum, teşekkür ederim.
Rica ederim ☺️
Yavaş yaaş planlar yapılabilir bnce geleceğe dahir ☺️
Hedeflerim var. Psikolog olmak istiyorum. Herkese maddi yardımcı olamam ama manevi anlamda destek olup onları iyileştirmek istiyorum. O şekilde inşallah olur.
Hmm bak plan yapmışsın bile ne ğüzel.. il müşterin ben olurum artık gizli üye 🌸☺️
Sosyal ol kendini değiştir ve geliştir
aklına gelen herşeyi yapabilirsin.
piano çalmayı öğren
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?