Çoğunda ifade edebiliyorum yazılı iletişim içinde emojiler yardımcı oluyor. Sözlü iletişim içinde daha kolay oluyor ifade etmek kendimi anlatmayı ve duygularımı ifade etmeyi sevdiğim için zorlanmıyorum👒
Ah bu benim en büyük sorunum hiçbirzaman kimseye ne hissettiğimi asla söylemem de soyliyemem de 3 sene boyunca babam ingilterede idi annem sorardı hiç özlemiyormusun neden hiç paylaşıyorsun diye ama bilmiyordu ki benim içime attığımı kardeşim ve ablam tam tersi onlar dışarı vurarak böyle şeyleri atlatiyorlar ama ben asla böyle biri değilim galiba bu yüzden herkesden onlardan da çok düşünüyor olabilirim herşeyi düşünürüm çünkü ama ilk defa birine hoşlandığımi söyledim soyliyebildim o da boş geçti neyse ama bu benim için başarı😊
Anlatmaya çalışıyorum, halbuki direkt söylesem daha iyi olacak belki de... çünkü soyledigimle yaptığım bir değilmiş gibi bi algı oluşuyor... bazen böyle bu şekilde zorlaniyorum evet , bazen de direkt pat diye söylüyorum Fakat her ne olursa olsun sonuç olarak dürüstüm... Ne zaman karşımdaki kırılmasın üzülmesin diye düşünürsem de , o zmn kırılan ben oluyorum... Öyle biseyler işte 😝
Merhabalar, Genel olarak konuştuğum kişilerle çok çabuk samimi olurum ve değer veririm. Bu kişilerin hal ve hareketlerine göre artabilir veya azalabilir. Eğer karşıdan da aynı samimiyet ve değeri hissedersem konuşurken kendime dikkat ederim onları kırmamak adına kelimeleri törpüleyerek konuşmaya çalışırım. Bazen tabii ki ne kadar dikkat etmeye çalışsak da istemeden olsa da kırabiliyoruz. Kimse mükemmel değil sonuçta kırdıysam eğer maksadımı daha açık şekilde ifade etmeye çalışır durumu toparlamaya çalışırım.
Kişilik & Karakter konusunda 11,9b cevap paylaştı.
Kırgınlığımı dile getirirken sözlerimi özenle seçerim karşımdakini kırmamak için. Ama hissettiklerimide değiştirmem. Neye kırıldıysam veya neye üzüldüysem bunu karşımdakine söylerim.
Bu benim anlık moduma bağlı aslında. Genel olarak direk ifade etmem çünkü kimseyi kırmak istemem. Kaçınırım bundan yani. En sade haliyle en kibar haliyle ifade ederim kendimi. Sinirli olduğum zaman işler değişir ama, çünkü ne dediğimin pek farkında olmuyorum. Karşıdaki kırılmış mı, üzülmüş mü? O an zerre umrumda olmuyor.
Evet bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum. Bunun başlangıcını hayır diyebilmeye bağlıyorum. Üslubum düzgün olduğu sürece insanlara içimden geçeni çok güzel şekilde aktarırım.
Bazen söylerim, bazen söyleyemem. Kalp kırmak Kabe'yi yıkmak gibi olduğu için birini incitmekten çekinirim. Lâkin bazen damarıma basılır, artık dolar taşarım ve sinir anında söylerim.
Aynen neyse direk söylerim. Kişiye göre konuşmak bana göre değil. Çünkü kelimeler kişinin karakterini ortaya koyan en bük silahtır. Bazen 12 den vurduğu gibi nazende karavanaya gidebilir üzülmek yersiz hayat bu. O yüzden karşıdaki kişide alacağı cevaba göre sormasını bilmeli. Söz ağızdan çıkan kurşun gibidir geri dönüşü olmaz.
Hayır bunu yapamıyorum, kalp kırmamaya çok dikkat ediyorum. Çok dolaylı yollardan üstü kapalı bir şekilde ifade ediyorum ya da yumuşak kelimelerle direkt söylüyorum
Kalp kırmamaya özen gösteriyorum elimden geldiğince hatta bu konuda çok sustuğumu biliyorum sırf karşımdaki insanının kalbi kırılmasın darılmasın bana diye. Ama sessizce uzaklaşıyorum yavaş yavaş...
eskiden çok ince düşünen merhametli bir insandım kimseye kötüsünü diyemezdim, sonra işler değişti doğru olanın bu olmadığını gördüm ve patır patır beğenmediğim her şeyi söylemeyi öğrendim, ifade ederim yani umrumda da olmaz karşımdakinin hissi
Söylerim ama kırıcı bir dil ile anlatmak yerine daha uygun şekilde , yani cümleyi uzatarak söylerim ki bunuda, görüşümü destekleyici cümleler kurarak yaparim
Benim hislerimi farklı şekilde söylemek yalan olur ve karismdaki bunun yalan olduğunu anlarsa daha çok kırılır o neden direk gerçek je ise onu söylerim
Ben o kisiye karşı nefret besliyosamda begeniyosamda uyuz oluyosam da cat diye söylerim o yuzden sanirim cevremde kimse yok hep yaalnizlari oynuyorum ☺☺☺
Ortamına göre dostum bazen samimi ortamlarda ben tamamen açık olabiliyorum ama samimiyetine tam güvenmediğim insanlar varken mecbur kendim olamıyorum...