Eski gülüşleriniz, değer verdiğiniz biri, belki doğal saç renginiz veya kıymet bilemediğiniz bir şey... Geçmişe dönüp baktığınızda “keşke bugün de olsa” dediğiniz bir şey var mı?
Merakım. Ama iyi yönde merak, kimin ne yaptığı, ne konuştuğu değil. Çok mutlu bir çocukluk dönemi geçirdim denemez ama bazı dertlerin üstesinden gelmek için farklı meşguliyetler edindim. Abim sağ olsun, onun sayesinde de birçok kazanç sağladım.
Aldığı kitapları ben de okurdum. Suç ve Ceza'yı, Sefiller'i, Babalar ve Oğullar'ı 10 yaşımda okudum. İlk okuduğum roman da Charles Dickens'ın ''Oliver Twist'' adlı romanıydı. İlk onu okumam da çok manidardır çünkü kapak fotoğrafındaki çocuk bana benziyordu. Yine 10 yaşlarımda dünyadaki tüm ülkelerin başkentini, yerlerini ve bayraklarını bilirdim. Sosyal Bilgiler hocam Avustralya bayrağını İngiltere bayrağı sanıyordu. Onunla iddiaya girip kazanmıştım. 36 Osmanlı padişahı ve tüm dönem özelliklerini o yaşta bilirdim.
9-12 yaş arası benim yükseliş dönemimdir. Kendimi övmek gibi olmasın kesinlikle ama hiçbir yaşıtım çeyreğim etmezdi bu hususta. Ama yaş ilerledikçe durum değişti ve iyice kötüye gitti. O mum altında kitap okumak bile daha çok zevk verirdi şimdiye nazaran. Çocukken çok daha güçlüydüm. Keşke şimdi de o zamanlar gibi olabilsem. :/
Merak gittikçe azalıyor veya bazı şeyler eskisi kadar keyif vermediği için bırakıyoruz. Bu konuda çok haklısın. Alışmaktan başka da çaremiz yok gibi. 😄
Geçmişe baktığımda keşke şu da olsa dediğim birisi ya da bişey yok. Ama keşke eskinin dostlukları ve hatırlari olsaydı. Hersey çok yapaylastı, samimiyetten uzaklaştı. Ask, arkadaşlıklar, evlilikler. Bugün de olan hiç birşeyi sevemiyor benimseyemiyorum.
Eskiye ait olan herşeyi özlüyorum. Aile kavramı , temiz düşünceli yardımsever insanlar , ahlak, saygı.. herşey bir başkaydi Sanki 50 yaşında gibi konuşuyorum ama gerçekten çok kısa sürede yitirdik değerlerimizi...
Neleri aramıyorum ki.. En başta kaybettiğim babamı özlüyorum.. Sonrasında da çocukluğumu.. Zaman akıp gitmiyor aynı zaman da alıp gidiyor bir çok şeyi.. Keyifli geceler..
Lise ve öncesi dönemleri özlüyorum, çocukken çevrem daha güvenilirdi, insanlar büyüdükçe hamuru değişiyor sanki. Herkes daha çıkarcı menfaatçi. Çocukken aşık olmak bile güzeldi, en fazla kıskançlık kavgası ederdik
Hiç kucağıma alıp sevemedigim yeğenim keşke burda olsa dediğim çok zaman oldu kimseye belli etmemek için elimden gelen her şeyi yapıyorum ama bazen onu düşünmeden edemedigim çok zaman oldu.