Selam, Kişisel gelişimine önem verdikçe aslında kendi değerini anlamaya başlıyorsun. Yaşadığın hayatın en değerli varlığı sen olduğun için insanların bunu tasdik etmesini beklemiyorsun. Birey bilincin gelişiyor be kendi kendine yetmeyi öğreniyorsun.
Evet, uğraşıyorum bunun için. Aslında insanlarla iletisim kurmasam da olur alişkınım beklentiye girmemeye. Ama ufak bir etkilesimde bile bazen bazı sürtüşmeler yasanabiliyor, luzumsuz bir konuda mesela. Gecmisten gelen sorunlu bir insan olmamin etkisiyle, birden parliyorum , icimde tutamuyorum hakli oldugum noktalarda Ama bu sefer bu durum insanlarin gozunde itici yapiyor beni ve uzak duruyor insanlar Bu sefer kendimi sorguluyorum depresif moda giriyorum
☺️ öncelikle kendine karşı üslubunu değiltşrelim. Sen sorunlu bir insan değilsin, sadece tahammül seviyen biraz düşük ve bazı noktaları kabul edemiyorsun. Bu öz kişiliğinle de alakalı olabilir yaşantından kaynaklı da olabilir. Seni tanımadan bu konuda yorum yapamam. Kafaya takmama sanatı diye birşey var. Kişisel gelişim aslında bu konuyuda kapsıyor. Bu senin daha sakin tepkiler vermenide sağlar.
İnsanlara ben değiştim diyemezsin o yüzden onların düşüncelerini kafandan sil. Yaşadığın hayatta en değerli ve özel varlık sensin bu yüzden senin düşüncelerin önemli. Çabuk sinirlenmene sebep olan temel etken nedir onu bulmaya çalış ve onun üstünde git.
İnsanlar herzaman var olacak ve herzaman sana uymayan ya da hoşuna gitmeyecek hareketler sergilemeye çalışacaklar ama sakın unutma hepsi sadece sen izin verdiğin sürece varlar.
Bir söz var “hiç barış görmemiş çocukların, hiç savaş görmemiş çocuklardan farklı değerlere sahiptir” aslında bu hayatta karşımızda boş boş konuşan kişilerin nedenini açıklıyor.
Gözünün gördüğü dünya senin ve o dünyanın en güzel ve en özel varlığı sensin hiç kimse bunu değiştiremez. İnsanlar sana karşı be kadar kırıcı olurlarsa olsunlar eninde sonunda çevrenden defolup gidecekler. Kimileri taşınacak kimileri ölecek kimileri konuşmayı kesecek belkide sen taşınacak ve konuşmayı keseceksin. Sonuç olarak sadece sen izin verdiğin sürece varlar. Hiç bir insanın yarın yaşama olasılığı %50den fazla değildir. Yarın hayatında olma olasılığı %50 den fazla olmayan kimseniz sözlerini hayatına katma ve bunları her zaman kendine tekrar et.
Evet güzel bir çocukluk yaşamadın sağlıklı bir ortam görmedin ve bunun eksikliğini cektin çok iyi anlıyorum bende yaşadım ama kimseden eksik ya da farklı olmadığımı anladım sende anlamak zorundasın.
7 milyar insan sağa gitse sola gitmek gibi bir huyum var☺️ Çoğunluğun aynı fikirde olması haklı oldukları anlamını taşımaz. Belkide hepsi yanlış. İnsanların sözleri ve eleştirileri seni yükseltmiyor sana birleyler katmıyorsa bu yanlış demektir. Hepsi sağa gidiyorsa sende gel sola🙂
Insanlar genelde benim gibi tiplerle muhattap olmak istemezler, daha iyi secenekler varken... Bu da benim kendimi hep istenmeyen biri olarak hissetmeme sebep oldu Şu anda algım daha farklı daha bilinçliyim kendime daha fazla deger verme yolundayım ama henüz yoldayım işte :))))
şu an benimle rahat ve bilinçli biri olarak konuşuyorsun ve ben bu konuşmadan keyif alıyorum, bunun başlıca sebebi güvende hissetmen ve benim seni eleştirmeyeceğimi bilmen. Demekki insanlar kendini değiştirmek zorunda
Aynen öyle iş yerinde bir çocuk vardı herkesle can ciğer kuzu sarması bi benle kavgalıydı, çocuk 3 gün ortalıkta yoktu aradım nerdesin diye. Annesi hastaymış işyerinde çocuğu Tek arayan ben olmuşum. İnsanlar zaten sözde iyi
Peki benim uykumun eksik kalmasına ne demeliiiii😱🥺 beynimdeki dusuncelerden ne uyumaya devam edilebildi ne güne baslanabildi, dün yasadigim bir olayın etkisini bir günde atlatıyorum nalet durum
O hoş görülebilir bir durum ya, insanız herzaman müsait olamıyor ya da kafamız yerinde olmuyor olabilir. Ama alışkanlık haline getirenlere bende cevap vermiyorum.
Onun içinde köklü değişiklik şart, önce insanlarla sohbetini azaltman ve yeni insanlara karşı nötr olmak gerekiyor. Kalanlarına karşı ise mesafeli. İnsanlar sana samimiyetin kadar zarar verebilir. Mesafeli olunca kavgaya korkarlar, tepkini bilemezler.
Bu zamanda da sosyallesemiyoruz ki, gerci ben eskiden de sosyallesemezdim😂 son bir iki senedir kendimi aştım. O da okul iş olmadığı için elde olanlarla idarelik oldu birzz yani yakın cevre akrabalarla falan. Bunun da bas agritici yan etkileri oldu. Simdi ise herkes kendi kabugunda kiminle tanisicam ya valla insanlarla kaynasma konusunda ozurluyum gercekten Millet iki dkda kanka oluveriyor. Biz ugrasiyoruz ugrasiyoruz gram ilerleme yok😂
Aynı durumdayız desene 😂😂😂 Banada bakma burda hemen samimi olabiliyorum, realde insanlara nötr yaklaşırım kaynaşmam 1 2 ay bulabilir. İnsan be kadar yakınsa o kadar çok zarar verebilir o yüzden iyice gözünü korkutuyorum alışınca samimi oluyorum😁😁
Burda normal insan ne arar ki zaten😂 Ya bak mesela ayagima firsat geldi, genc bi kiz evlendi komsumuz oldu. Esi abimlerin arkadasi, oylelikle kizla tanistim , samimi bi kiz. Bi kac kez yaptiklarimdan götürdüm, bir iki kere kahvesini ictim sonrasi gelmedi, beraber yuruyelim falan demistik nasip olmadi ne bileyim nasil ilerletiyor bu insanlar anlamiyorum Mesela burda baska bi kiz var onu da eskiden beri tanirim ama kontağım yok pek. Bi baktim onlar hemen kaynasmis birbirlerine kiyafet falan vermisler. Bi kere kiza bisey vermeye giderken ordaydi sasirdim (kiskanclik degil ama o kiz da cok sicakkanli ddgil yine de hemen kaynasmislar)
Bende var bi seylik ya. Benden olmuyo😂
Ote yandan kocasi olan kiz beni napsin kocasiyla geziyo zaten biz tek tabanca
Ha yok ya. Burç sorunu ters ten okuyunca onun içim dedim aklımı aldın galiba diye 😁 Şaka bir yana yay sanırım çünkü benzer düşünce ve davranışlar gördüm sende.
Insanlarla aram hicbi zaman iyi olmadı, oldurmayq calistiysam da yine beni sevmeyecek nokta buldular Bu durumu duzeltmeye calismaktan da yoruldum Artik sadece ben seveyim kendimi diyorum...
Hic sorma yeminle ya Bak iki gundur kafa dinliyim dedim whatsapptakilerle hic muhattap olmadim her sey huzurlu mutlu Bugun nerden girdim ben o uygulamaya, nerden yazistim sacma sapan insanlarla grupta Gereksiz can sıkıcı munakasalar
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
şu an kendim bile beni sevmese sorun yok. Skmde değil. O derece. Ama bu raddeye gelmem 37 yılımı aldı
Ah ah 25 yaâ
Bu düşünceyi hayata geçirmek zor , insan sevilmek değer görmek istiyor onemsenmek istiyor ama nafile bazen
Hakikaten nafile
Mecbur diyorum diğer geriye kalan tek seçeneğim kimse sevmesin beni bende sevmiyorum beni olur.
Hahahahah bu cok iyidiii
Gerçekler böyle herkesi güldüren adamı kimse güldürmez
Tamam abicim.😪
Abi mi?
Benden büyüksün
Ya bi git tamam
Kötü bir şey demedim ki
Ben🥰
Uyumadan önce kendi omzumu öpüp uyuyorum😘
Selam,
Kişisel gelişimine önem verdikçe aslında kendi değerini anlamaya başlıyorsun. Yaşadığın hayatın en değerli varlığı sen olduğun için insanların bunu tasdik etmesini beklemiyorsun. Birey bilincin gelişiyor be kendi kendine yetmeyi öğreniyorsun.
Evet, uğraşıyorum bunun için. Aslında insanlarla iletisim kurmasam da olur alişkınım beklentiye girmemeye. Ama ufak bir etkilesimde bile bazen bazı sürtüşmeler yasanabiliyor, luzumsuz bir konuda mesela. Gecmisten gelen sorunlu bir insan olmamin etkisiyle, birden parliyorum , icimde tutamuyorum hakli oldugum noktalarda
Ama bu sefer bu durum insanlarin gozunde itici yapiyor beni ve uzak duruyor insanlar
Bu sefer kendimi sorguluyorum depresif moda giriyorum
☺️ öncelikle kendine karşı üslubunu değiltşrelim. Sen sorunlu bir insan değilsin, sadece tahammül seviyen biraz düşük ve bazı noktaları kabul edemiyorsun. Bu öz kişiliğinle de alakalı olabilir yaşantından kaynaklı da olabilir. Seni tanımadan bu konuda yorum yapamam. Kafaya takmama sanatı diye birşey var. Kişisel gelişim aslında bu konuyuda kapsıyor. Bu senin daha sakin tepkiler vermenide sağlar.
Ben kabul etsem de cevre yargiliyor kabul etmiyor insana dokunuyor bu durum
İnsanlara ben değiştim diyemezsin o yüzden onların düşüncelerini kafandan sil. Yaşadığın hayatta en değerli ve özel varlık sensin bu yüzden senin düşüncelerin önemli.
Çabuk sinirlenmene sebep olan temel etken nedir onu bulmaya çalış ve onun üstünde git.
İnsanlar herzaman var olacak ve herzaman sana uymayan ya da hoşuna gitmeyecek hareketler sergilemeye çalışacaklar ama sakın unutma hepsi sadece sen izin verdiğin sürece varlar.
Huzursuz aile ortamında buyumek. Sağlıksız anne bağı, yetersiz ilgi😊
Doğal olarak guzel bir ailede yetisenler, karsımıza gecip hayat dersi verip ahkam kesiyor.. siz nerden bileceksiniz ki dimi...
Maaaalesef izin vermemeye calissam da bazen bosluguma denk geliyor...
Bir söz var “hiç barış görmemiş çocukların, hiç savaş görmemiş çocuklardan farklı değerlere sahiptir” aslında bu hayatta karşımızda boş boş konuşan kişilerin nedenini açıklıyor.
Tabiki doğal olarak boş anımız olabilir insanız sonuç olarak
Gözünün gördüğü dünya senin ve o dünyanın en güzel ve en özel varlığı sensin hiç kimse bunu değiştiremez. İnsanlar sana karşı be kadar kırıcı olurlarsa olsunlar eninde sonunda çevrenden defolup gidecekler. Kimileri taşınacak kimileri ölecek kimileri konuşmayı kesecek belkide sen taşınacak ve konuşmayı keseceksin. Sonuç olarak sadece sen izin verdiğin sürece varlar. Hiç bir insanın yarın yaşama olasılığı %50den fazla değildir. Yarın hayatında olma olasılığı %50 den fazla olmayan kimseniz sözlerini hayatına katma ve bunları her zaman kendine tekrar et.
Evet güzel bir çocukluk yaşamadın sağlıklı bir ortam görmedin ve bunun eksikliğini cektin çok iyi anlıyorum bende yaşadım ama kimseden eksik ya da farklı olmadığımı anladım sende anlamak zorundasın.
Öncelikli olarak seni anlayan ve sana uyan bir çevre edinmeye başlaman gerek.
Haklisiniz yazdiklariniz su an bana iyi geliyor cok tesekkur ederim
Ama cevremde bir cok kisi ayni fikirde olunca zor oluyor boyle dusunmek...
7 milyar insan sağa gitse sola gitmek gibi bir huyum var☺️
Çoğunluğun aynı fikirde olması haklı oldukları anlamını taşımaz. Belkide hepsi yanlış.
İnsanların sözleri ve eleştirileri seni yükseltmiyor sana birleyler katmıyorsa bu yanlış demektir.
Hepsi sağa gidiyorsa sende gel sola🙂
Haklı olabilirler, yanıdlıkları nokta, aynı şartlara sahip olmayan birinden aynı mantıklı davranışları beklemeleri...
Insanlar genelde benim gibi tiplerle muhattap olmak istemezler, daha iyi secenekler varken...
Bu da benim kendimi hep istenmeyen biri olarak hissetmeme sebep oldu
Şu anda algım daha farklı daha bilinçliyim kendime daha fazla deger verme yolundayım ama henüz yoldayım işte :))))
Bu düşünce zaten mantıksız, mantıksız insanlara hayatında yer vermemen gerek.
😊yolun güzel
Senin gibi tip kim tam olarak?
Kafamı daha guzel seylere vermem lazim ama kendime ait bir cevre olusturmam baya zor, hele de bu şartlarda...
Buluttan nem kapan, huysuz, kavgacı tip😂
şu an benimle rahat ve bilinçli biri olarak konuşuyorsun ve ben bu konuşmadan keyif alıyorum, bunun başlıca sebebi güvende hissetmen ve benim seni eleştirmeyeceğimi bilmen. Demekki insanlar kendini değiştirmek zorunda
Alttan almayan, icine atmayip laf sokan...
En sevdiğim 😁 sen onları bırak benimle dost ol.
Ya cok hoşsunuz :))
Kimse kusura bakmasında ben ses çıkaran ezilip büzülmeyen insanları severim ☺️
Sana laf sokan birini de sevmezsin😂
Denemesi bedava😁
Sence ben birinin bana laf sokmasına fırsat verirmiyim. Kimseye açık vermem ki zaten çok anlayışlı ve işini bilen biriyim 😁
Ayrıca şu var çevremizde sürekli iyi konuşan biri varsa kesin yalan söylüyorduk bizi düşünen insan laf sokar😁
Aman hepsi iyilik melegi birbirlerinin yuzune gulup arkasından kuyu kazan cinsten
Durust ve saf olunca biz geçimsiz oluyoruz
Aynen öyle iş yerinde bir çocuk vardı herkesle can ciğer kuzu sarması bi benle kavgalıydı, çocuk 3 gün ortalıkta yoktu aradım nerdesin diye. Annesi hastaymış işyerinde çocuğu Tek arayan ben olmuşum. İnsanlar zaten sözde iyi
Naber genc
😁😁 iyiyim sen nasılsın
Boşa geçirilen zaman kaybı bir gün😬
Benimki çalışmakla geçti oysa ruhuma kadar uyumak istiyordum 😂
Peki benim uykumun eksik kalmasına ne demeliiiii😱🥺 beynimdeki dusuncelerden ne uyumaya devam edilebildi ne güne baslanabildi, dün yasadigim bir olayın etkisini bir günde atlatıyorum nalet durum
Ne işi acaba
Endüstriyel toz boya fırını, elezığa geldim montaj için. Bide teslim tarihi geçti yoğun çalışıyoruz😂
Neye takıldı aklın.
Amaan dunki konu, akrabalarimla yasadigim sürtuşmeden açılmıştı ama kapadım konuyi açmaya değmez
Aman kendi başlarını yesinler.
Oyle ya nasil düştüysem içlerine fazla muhattap olmazdim dun grup konusmasinda bir sacmalik yasandı da o yuzden şaştı dengem
Grup mu? Bu ne cesaret yiğidim seni tanımak isterim😂😂
Ben teke tek konuşamıyorum bizimkilerle yüzlerini görmek bile sıkıcı.
Silindi zaten grup
Aman benim hatam onları insan yerine koymak
Biraz öyle sanırım, silinmesi iyi olmuş kafan rahat olmuş olur😁
Bundan sonra tövbe.
Dostum bu ne hız ya ne cabuk cevap geliyor😂
Telefon elimde ne yapım görüldü atıp 15 dk sonramı yazim 😂😂
Yok hayır hic hoslanmam
Bende 😂
Hem merakına yenik düşüp mesajı oluyor hemde cevap atmıyorlar
Oyle insanlarla ilisigimi kestim sonra ben ayni oldum ama hep degil kafam ck doluysa
O hoş görülebilir bir durum ya, insanız herzaman müsait olamıyor ya da kafamız yerinde olmuyor olabilir. Ama alışkanlık haline getirenlere bende cevap vermiyorum.
Ayyy evet aliskanlik haline getirenler cok uyuz insanlar hatta fazla tahammul gosterdim
Yani bundan sonra daha göstermezsin
😄😬evet
En son birine aynı şekil yazmadım 6 saat sonra iyimisin kanka cevap vermedin yazmış😂😂
İyiyim kanka seni taklit ediyorum 6 saattir yazdım
Tabi alışmıslar hazır cevaba ay uyuz sinir seyler😂
Dimi, ama en güzeli buna alışanların aynı şeye maruz kalınca bozulmaları😂😂
Ohh sefamız olsun😂
😁😁😁
Bende biraz intikamcı bir ruh var.
Bana yapılanı yaşatmak istiyorum
Hakediyorlarsa alıcaksın iyi oluyor
Kesinlikle💪
Onun dışında haksız olduğum yerde efendice susmasını da biliyorum😁
Ama nedense hep biz haksiziz baskalarinda kusur yok
Onun içinde köklü değişiklik şart, önce insanlarla sohbetini azaltman ve yeni insanlara karşı nötr olmak gerekiyor. Kalanlarına karşı ise mesafeli. İnsanlar sana samimiyetin kadar zarar verebilir. Mesafeli olunca kavgaya korkarlar, tepkini bilemezler.
Bu arada ismim Hamza🙂
Bu zamanda da sosyallesemiyoruz ki, gerci ben eskiden de sosyallesemezdim😂 son bir iki senedir kendimi aştım. O da okul iş olmadığı için elde olanlarla idarelik oldu birzz yani yakın cevre akrabalarla falan. Bunun da bas agritici yan etkileri oldu.
Simdi ise herkes kendi kabugunda kiminle tanisicam ya valla insanlarla kaynasma konusunda ozurluyum gercekten
Millet iki dkda kanka oluveriyor. Biz ugrasiyoruz ugrasiyoruz gram ilerleme yok😂
He ama sanalda sevenim coktur. Yia cok samimisin, sohbetin sarıyor diyen cok
Reelde ise soguk nevale havalı ükela diyorlar herhalde djdjejsjsj
Aynı durumdayız desene 😂😂😂
Banada bakma burda hemen samimi olabiliyorum, realde insanlara nötr yaklaşırım kaynaşmam 1 2 ay bulabilir. İnsan be kadar yakınsa o kadar çok zarar verebilir o yüzden iyice gözünü korkutuyorum alışınca samimi oluyorum😁😁
Burda normal insan ne arar ki zaten😂
Ya bak mesela ayagima firsat geldi, genc bi kiz evlendi komsumuz oldu. Esi abimlerin arkadasi, oylelikle kizla tanistim , samimi bi kiz. Bi kac kez yaptiklarimdan götürdüm, bir iki kere kahvesini ictim sonrasi gelmedi, beraber yuruyelim falan demistik nasip olmadi ne bileyim nasil ilerletiyor bu insanlar anlamiyorum
Mesela burda baska bi kiz var onu da eskiden beri tanirim ama kontağım yok pek. Bi baktim onlar hemen kaynasmis birbirlerine kiyafet falan vermisler. Bi kere kiza bisey vermeye giderken ordaydi sasirdim (kiskanclik degil ama o kiz da cok sicakkanli ddgil yine de hemen kaynasmislar)
Bende var bi seylik ya. Benden olmuyo😂
Ote yandan kocasi olan kiz beni napsin kocasiyla geziyo zaten biz tek tabanca
😂😂 bu evliler hep biz sapları dışlıyor pis hainler.
O sana uymuştur sen ona uymamış olabilirsin. İnsan sonuçta
Yok ya sevdi beni sevdi
Sevilmicek insan miyim sen de yani
Yooooo tövbe tam sevilicek insansın 😁😁😁
Bekleme sen mesaj at ara hal hatır sor.
Sahi benle niue konisuyon sen😂
Konuşmasını bilen insanlarla konuşmak keyifli😁
Hoş sohbetin var bence kafam uyuyor ☺️
Sence burcum ne?😅
Yay dı en son bi ara yılan yapmaya çalıştılar😂😂
Oo maceraperest rahat kişilik
Ay pardon ben senin burxun yay sandim
Yay zaten☺️ doğru anlamışsın.
Çokta rahat değilim aslında ya. Çoğu şeye dikkat ederim. Ama geri kalanı genelde uyuyor
Senin burcun nedir
Ama sen sorumu dikkatsiz okudun
Hayır dikkatli okudum😁
Bu yüzden soruna ayrı detaya ayrı cevap yazdım☺️
Benim burcum ne demistim
Sencs
Ana bende devreler yanmış okuduğumla anladığım farklı 😂😂😂😂
Yengeç bence 😁
Aa neden🙈
Aklımı başımdan aldın galiba😁
Neden yengecler baştan akıl mı alırmış
Ha yok ya. Burç sorunu ters ten okuyunca onun içim dedim aklımı aldın galiba diye 😁
Şaka bir yana yay sanırım çünkü benzer düşünce ve davranışlar gördüm sende.
Başak :))
Günaydın🙂
Kendimi de sevmiyorum. Hepinizden tiksiniyorum sjsjsj
Şimdi ben böyle iyiyim.
Sevmek isteyen beni böyle sevsin, sevmesin. Ama her türlü Canı sağ olsun.
Gözyaşımı silecek tek kişi benim. Kimsenin kimseye ihtiyacı yok bazı şeylerin farkında olmak insanı bu duruma getiriyo
Ben.
Nasıl oldu
İnsanlar yanar döner bir gün seviyorlar bir gün sevmiyorlar. Bende vazgeçtim herşeyden.
Hatasizsan iyisin
Hata yap , sevgiyi kessinler
Tamamen ben
Nasıl geldiniz bu noktaya
Gelmedim getirdiler.
Sağolsunlar
İyi yaptılar sıkıntı yok.
Insanlarla aram hicbi zaman iyi olmadı, oldurmayq calistiysam da yine beni sevmeyecek nokta buldular
Bu durumu duzeltmeye calismaktan da yoruldum
Artik sadece ben seveyim kendimi diyorum...
Vallahi beni isteyen sevsin isteyen sevmesin yanlışımda benim doğrumda benim kimse için canımı sıkamam
Kendini sevmeyeni kimse sevmezz
Sevmeyi öğreten olmamışsa
...
Şu an öyleyim sevgili işi bis
Sevgili demiyorum genel
Yanı genel de aynı hangi insanın sevgisi gerçek ki
Ben varim
Nasıl oldubu
Once beklentim oldu sevilmeyi istedim ama hic karsiligi olmadi bende vazgectim ben severim kendimi
Ben de o noktadayım
Insanlarla bir turlu bağlarım devam etmiyor
Bosver kes tamamen yalnizlik da iyidir ne kadar az insan o kadar huzur ne kadar az beklenti o kadar mutluluk
Hic sorma yeminle ya
Bak iki gundur kafa dinliyim dedim whatsapptakilerle hic muhattap olmadim her sey huzurlu mutlu
Bugun nerden girdim ben o uygulamaya, nerden yazistim sacma sapan insanlarla grupta
Gereksiz can sıkıcı munakasalar
Keske hic kullanmasam ya
zor ya illaki bir eksiklik oluyor
Yok oyle demeyin
bende işe yaramıyor yani mesela
Aynen
Kimse sevmiyor ki
Kendimi de sevmiyom