Toksik olan her şeyden ve herkesten uzaklaşmak gerekiyor en başta. Ben negatif insanlardan da etkileniyorum, çevremde sürekli olumsuz konuşan ve düşünen insanlar olunca enerjim sömürülüyor resmen. Bu tip kişilerden de uzak durmaya çalışıyorum. Sonrasında zaten zevk almaya engel bir durum olmuyor. Yani biraz “Nasıl zevk alırım” diye düşünmek yerine “Zevk almama engel olan şeyler ne” diye düşünmek gerekir.
Elindeki küçük şeylerle mutlu olmayı becerebilirsen büyük şeylerden sıkılmazsın tam tersi olursa hiç bir şeyden zevk alamazsın çabuk sıkılırsın yani diyeceğim o ki optimist olun yani bardağın dolu tarafına bakın dostlarınızı iyi seçin sizi önemsemeyen arada bir menfaati için yanınıza gelen İnsanları değil de sizle ilgilenen hep önemseyen menfaat beklemeyen zor gününüzde yanınızda olan sizi eğlendiren değerli hissettiren kişileri arkadaş edinin böyle olursanız daha iyi hissedersiniz.
Merhaba, Hayattan zevk almak için monotonluktan kurtulmak gerekir. Farklı tadlar denemek, farklı yerler gezmek, bize hitap edecek hobiler bulmak, modumuzu düşüren işlerden mümkün mertebe uzak durmak.. bunları yaparak hayattan daha çok zevk alabiliriz. Aslında tüm mesele monotonluk, çözümü ise monotonluktan kurtulmak diyebiliriz.