Kişilik & Karakter konusunda 22,4b cevap paylaştı.
Çabuk Sinirleniyorum, Nasıl Önlerim?
Çabuk sinirlenme durumunda bireylerin vücudunda fazlaca adrenalin salgılanırken, bu gibi belirtiler bireyin stres durumunu ortaya sermektedir. Kısa süreliğinde bedende nabız atışları hissedilirken, vücut ısısı artmakta, kan şekerinde yükselme ve kan dolaşımında hızlanma gibi durumlarda görülebilmektedir. Çabuk sinirleniyorum dediğiniz durumunda pek çok kez insan bedeninde sınırlı ve kısa süreli değişimler meydana gelmektedir. Dolayısıyla çabuk sinirlenen kadın ya da erkeklerde kardiyovasküler rahatsızlıklar, gastrit, ülser gibi sindirim sistemi bozuklukları, hipertansiyon gibi rahatsızlıklara yakalanma ihtimali de artmaktadır.
Ani Sinirlenme Neden Olur? Çabuk sinirleniyorum diyen erkek ve kadınlarda bu sinir ve stresin en önemli nedeni genellikle kişilik yapısı ve karakteridir. Fevri bir kişilik yapısına sahip olan bireyler hiçbir sebep yokken sinirlenme, ani sinirlenme, patlama gibi durumlar meydana gelmektedir.
Öte yandan tiroid hormonu yüksek olan bireylerde de çabuk sinirlenme durumu sıklıkla görülebilmektedir. Gerektiğinden fazla sorumluluk üstlenen, aşırı yük altında olan bireylerde stres hormonları daha fazla salgılanmaktadır. Mükemmeliyetçi, titiz, rekabetçi, ayrıntılara takılan ve bu gibi bir kişilik yapısına sahip olan bireyler de ortada hiçbir sebep yokken sinirlenmeye başlamakta ya da öfke patlamaları yaşamaktadır.
Sabrederim... alttan alırım... ama baktım olmuyor gerekene gerektiği cevabi vermek lazim... yoksa her sözü söylemeyin kendilerine hak görüyorlar... sonra sen sinirlisine çıkıyor adın... evet kardeşim ben sinirliyim... ben manyağim uzak durun benden... insan gibi konuşana her zaman iyi oldum... zalimce eleştirene bile gayet iyi oldum... ama olmamak lazımmış
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Ne zaman çabuk öfkelenen birini görsem, aklıma beyninin küçük olduğu düşüncesi gelir. Gülerim. Küçük çaydanlık çabuk kaynar. (Mümin Sekman)
Bu söz geldi aklıma. Beni sinirlendirmek oldukça zordur. Fazlasıyla tahammüllüyüm.
benim öfkem fırtına gibidir durgun bir denizde bir anda fırtına çıkabilir bir su gibisin demişti bir tanıdık bazen zararların oluyor fırtına çıkıyor. yıkıyorsun demişti. öyle sanırım
16-20 yaş grubundayken eyvah eyvah yöresel yapım gereği kibrit gibiydim, en ufacık sürtünme yangınlara sebep olurdu, qma 20-25 yaş grubuna girince bir gün bir büyüğüm”aşırı traş cilde zarar”dedi durdum düşündüm, üç S kuralını uygula hem aen hem çevrem rahat edecek dedi, sessiz sakin sabırlı Çok faydasını gördüm, olaylara saha ılıman bakıyorum kesin sonuç aldığımı söyleyebilirim
Malallah Genel kitle çok sinirli fakat ben sakinliğimi her daim korurum alışkanlığım birisi beni öfkelendiriyorsa oradan uzaklaşırım aksi takdirde.
Sesim incellir. Titrerim. Kan akışım yükselir Snir krizi geçiririm (iyi huylu) Hastanede bir iğne kalsik olarak 10dk dinlendikten sonra bi 30dk sonra yatarım kendime gelirim.
Dünyanın en hızlı sinirlenen insanıyımdır bu konuda rekorlarım falan var. Aynı şekilde dünyanın en hızlı sakinleşen de insanıyımdır. Benim sinirim de öfkemde saman Alevi gibidir. Yandığı sırada beklemeyip ateşi harlayan kendini de yakar, tam tersinde de çok sürmeden sakinleşirim kin tutamam bir anda bitirir kavgayı unuturum şizofren gibi
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Çabuk sinirlenirim. Şaman alevi gibiyimdir. Her an Her şeye sinirlenirim. 😂 + Al bunu yerine koy! - tamam. + Bunun yeri burasımı! Kime diyorum ben (itina ile eşya fırlatılır.) Dağınıksınız yerine koymayacaksan dokunma. - tamam yeter sus + Azımı açtırma o zaman. Vıdı vıdı devam 😂😂 -
Aşırı çabuk sinirlendiğimi düşünüyorum ama küçüklüğümden beri bu sinirimi dışa vurma alışkanlığı edinemedim ve ben çevremdeki herkesin her hareketine sinir olup içimden onlara öfke kusarken insanlar benim çok sakin birisi olduğumu düşünüyor. Elden bir şey gelmiyor.
Neye göre ve kime göre değişir budurum. Sinirlenince hemen yansitmam gururumu incitmemişse.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Saygıdeğer hanımefendilerin hem yüz vermeyip hem de yalnızlığımla alay etmeleri ve kadınların bayılıp şımarttığı kötü çocukların sataşmaları beni agresifleştirebiliyordu. Artık yalnızlığa alıştım. Hiçbirşeye sinirlenmiyorum.