Gururun nelere engel olabilir? Murathan Mungan demiş ki, "Şimdi bir mevsim değil, koca bir hayat girdi aramıza. Biliyorum ne sen dönebilirsin artık, ne de ben kapıyı açabilirim sana..."
Can Yücel de" Bazen her şeyi unutup sadece sımsıkı sarılmak istersin ama bir şey hep engel olur. Nedir o biliyor musun? Gurur."
Peki siz ne diyorsunuz bu konuda? Gurur sizin için her şeye engel midir, ya da nelere engel olabilir?
Gururum gerçekten kırılmış ve karşımdaki kişi bunu bildiği halde görmezden geliyorsa sanırım bir daha bir araya gelmeyeceğimize emin olabilirim. Gururlu bir insanım duygularımdan önce gelir.👒
Biraz yaş aldıkça, gururun ne kadat içi boş bir davranış olduğunu farkediyor insan. Belki yasanacakt çok güzel bir hayata bile engel olabilir.
Bugün yaşananlar, geçmişte alınan kararların neticesidir. Ya geçmişte gururun yüzünden doğru karar almamışsan? O zaman bugün daha daha özenli, daha dikkatli davranmak lazım gelir.
“Su sızmayan aramız şimdi deniz manzaralı.” Beni değersizleştiren davranışlara karşı gururum olur; Ne üste çıkmaya çalışırım, ne de altta kalmaya. Yanyana isek ok, yoksa sektirsin gitsin.