45 yaşında biri olarak söyleme gerekirse bazı şeyler için geç kalındığı doğru ama her şey içinde geç filan değil şu an mezarda olmam gerekirdi o zaman. 30dan sonra 2. hayatın başlıyor gibi hem iyi yönde hemde kötü yönde. Artık daha bedenin yaşlandığını hem hissediyor hemde hafif kırışıklara gözle de göre biliyorsun. Daha oturaklı bir tavrın oluyor.
30dan sonra yeni bir iş kurdum hayatımda daha doğru kararlar aldım, resim yapmaya başladım... Tabi yanlış aldığım kararlarda ve keşke daha erken yapsaydım dediğim şeyler de oldu. Zaten kararlarının uzun vade de sonuçlarını göre bildiğin için bir olgunluk geliyor ama geçen zamanı geri alamıyorsun. Yaptığım en kötü karar 30 yaşından önce imkanım varken çocuk yapmamak oldu. 32 yaşında çocuk yapmak çokta ideal gibi duruyor ama şu an kızım 13 yaşındayken 45 yaşında değil 40 yaşında olmak istertim.😞Yaşlanmanın getirilerini engelliyemiyorsun. Böyle şeyler içinde geç oluyor.
Baş belası gibi soru açmışsın :D ben 26 oldum 27 tez geliyor... 30 Yaklaşıyor ben bu soruyu kendime sormak istemedim yüzüme vuruyorsun yapma gülümmm :D Soruya gelirsek 30 yaş her şey için geç olamaz en azından evlilik için... Un torbası delinse ve içindekiler zaman içinde tane tane dökülse bile dibinde yine un kalır işte o unlar birbirlerini hala bulabilir ve sonra torbadan atlayabilir. Eğer çaba göstermez isek o torbayı başka işler için kullanırlar ve sadece yok oluruz :D
Bazı şeyler için geç bazıları için değil. 30 dan sonra hızla yaşlanmaya başlıyorsun 35-40’lı yaşlardan itibaren bu vücutta iş gören hücre grubunda kayıplara dönüşüyor. Bedenin eskisi kadar dinç ve güçlü olmuyor, zihninde ve hafızanda.
30lardan sonra hobi edinir, iş değiştirir, yeni üni okuya bilirsin... bunları kaçırmasın biraz zorlanırsı belki bunlar yapılamaz şeyler değil ama 30dan sonra çocuk yaparsan çocuklarıyla dinç bir şekilde geçire bileceğin zamanı kaçırırsın. Çocuğun 10 yaşındayken 35 yaşında olmakla 40 yaşında olmak arasında çok fark var.
İnsanların en büyük problemi mesela bitmesi 5 yıl alacak bir şey için "Şimdi 25im bitirdiğimde 30 olacağım çok geç" demeleri. Bitirsen de bitirmesen de 30 olacaksın zaten. En azından onu bitirmiş olarak 30 ol. Çok saçma bir düşünce. O değil de 30 hayatın sonu mu? delirdin mi skdjshdsj
Her yaşta yaşanması gereken birieyler olduğunu düşünüyorum ama 40-50-60 olmadıktan sonra daha düşük yaşlarda istenilen şeyler geçte olsa belki eskiden yapmak istediğin yaşıtlarının yapıp senin yapamadığın şeyler için uygun yaşlar sadece zamanında yapamadığın için eksik bir tad vericektir
Bende böyle oluyor geç hissediyorum ve hissedicem sanırım hep
İnsanlar genelde korkularından dolayı her yaş diliminde geç kalmışlık hissiyle kendini kandırır. 18de 20 ye 2 yıl kaldı, 20 de 24 e kdr napabilirsn ki, 25 de şimdiye hayatını düzene koymalydn, 30 da artık yaşlısın der… ama işin aslı son nefesi verene hiç bişey için geç değldr.
Bazıları için hayat 30 yaşında biter, bazıları içinde 30 dan sonra başlar. Bu yaşıma kadar tecrübe ettim bunu insanları izleyerek. Ayrıca 30 yaş halâ duyguların tavanda olduğu güzel bir yaş. Asagidan bakınca çok büyük bir yaşmış gibi geliyor olabilir 30 una gelince ne demek istediğimi cok iyi anlarsın 😊
30 yaşımdan sonra, İngilizce öğrendim Spor salonuna kayıt oldum, Avrupa'ya ve Japonya'ya seyehat ettim Hayatımın aşkını buldum. Kendime kocaman bir kütüphane oluşturdum. Gitar aldım, çok iyi çalamasam da kursuna gideceğim pandemi sonrası.. Vs.. vs..
Profesör olamak için geç değil ama ilk çocuk için geç.🤷♀️Yani bazı şeyler için geç bazıları için değil. Beden aynısı gibi olmuyor sonuçta; 30 yaşındaki her kadında yılda % 10 oranında yumurta kaybı yaşanıyor ve yumurta kalitesi düşüyor. Çocukla geçire bileceğin iyi zamanlarında geçirmiş oluyorsun. 😥
Genelde 30 çoğu şey için geç değil 40 deseydin biraz daha endişe verici olurdu.
30 yaş sendromunu ciddi ciddi yaşamıştım. Şimdi bana en sevdiğin yaş desen kesinlikli bu yaşlar derim. Dünyayı keşfediyorsun, anlıyorsun, insanları, yaşamayı. Gereksiz şeylere kafa yormuyorsun, gereksiz insanlarla uğraşmıyorsun. Seviyorum 30 ku tüm yaşlarımı. En çok şimdiki yaşımı...
30 yaşına geliyorum geç olduğunu hissetmiyorum. Eğer evlendirme programlarında ki 75'lik dedeler/nineler o yaşta bile geç olduğunu düşünmüyorsa, 30 yaş geç bir yaş değildir. Mesele kafanızda kuruntu yapmayı mesin. Hayat güzeldir. Sadece yaşayın. Yaşı falan boşverin.
Kendine iyi bakarsan kendini yetiştirirsen hiç bişey için geç değil. Alt tarafı dünya güneş etrafında tur atıyor. Bu süre zarfında yaptıkların seni yıpratıyor durduk yere bişeyler değişmiyor. 25-40 arası sabit kalınabilir. ve hiç bişey için geç değil. üniverste okuyup evlenebilrisn bile. biraz çocuğunla aranda yaş farkı olacak tek dezavataj bu başka bişey yok.
İnsan ölecek yaştadır. . diye bir söz okumuştum.. Etkilenmiştim dee.. Hala etkileniyorum. . Ama şöyle düşün.. Dünyanın ölüm yaş ortalaması 70.. sen 25 yaşındasin. . sağlığına dikkat et gerisini düşünme derim.. Ve o düşüncelerin anlık psikoloji.. Bunu çoğu insanda düşünür emin ol... Bende düşündüm.. Sen hayatı fazla önemsiyorsun sanırım. Kaderde ne varsa o olur demeyi öğrenmeliyiz. Ama sağlığımızada dikkat edeceğiz...
Olabilir yaşlanmak, ölüm de doğmak gibi olağan şeyler. İnsanın herşeyi elde etmesi gerekiyor diye bir kaide mi var? Aslolan iyi, güzel anları çoğaltmak kurban.
Hayır bende hiç bir şeye geç kalınmış bir yaş değil çünkü hayatın boyunca ne yaparsan yap iyi ya da kötü yaşla alakası yoktur yaş sadece bi rakam önemli olan senin ne istediğin ve ne yaptığındır
Onun içim karamsar olma ne kadar yaşlanırsan yaşlan içindeki çocuk yaşlanmadığı sürece istediğin şeyleri istediğin zaman yapabilirsin hayat enerjin hiç bir zaman kaybolmasın ☺
30 yaşı genç bir yaş. Saçmalamayın. Herşeyin başı nerdeyse. Kadınlar 30 undan önce evlenmedim bı zahmet.. Erkekler 40 ini beklesin. Yaşlı baba olsunlar. Belki evlatlarının saygısı olur. Evlatla baba arasında 20 yaş oldu mu saygı olmuyor. 40 yaş gerek en az. Babasını dövenler var bu ülkede
Yok yok hiç bir şey olmaz rahat ol, 27 sıkıntı sadece onu geçersen rahatsın😂 malum 27'ler kulübü diye bir şey var, o yaşta ölen ünlülerden kaynaklı. Ayrıca bunun sonu yok bugün 30'u dert eden sen yarın 35 için aynı şeyleri düşünürsün.
Kişilik & Karakter konusunda 24,1b cevap paylaştı.
32 yaşındayım bu yaşıma kadar hiçbir şey yaşayamadım herşey içimde kaldı gençliğimi hiç yaşayamadım iş hayatım aşk hayatım sosyal hayatım olmadı hayata geç kaldım
Bence 25 le 30 arasında çok zaman var 5 senede neler yaşar insan ben hiç yaşayamadım ama 20 yaşlarım boşa geçtiği için çok pişmanım düşünüyorum ne yaşamışım diye ama hiçbir şey yaşayamamışım maalesef sayfalar bomboş
Yarın yasayacagını bilmedıgın bır hayat ve zaman durmuyor herkes eger erken ölmezse her yası goruyor gecmıs hep bır gun gıbı gelıyor hıcbırsey ıcın gec degıl sonunda herkes yaptıkları ya da yapmadıkları ıcın elestırı yapacak o yuzden her gun ayrı bır hayat
Bilmem ben evin en küçüğüyüm 8 kardeşiz belki ondan büyüdüğümü hissetmek ağır gelmiştir bana çok şımarık büyüdüm bide şey sanıyodum dünyadaki en küçük insan benim snksmxxksm benimki takıntı da olabiler herkeste oluyo mudur bilmem artıkın 😅
Geç diye birşey yoktur.. o laf bu ülkede hiçbir çaba göstermeden MAL gibi otourp bekleyip hayata yaşama hiçbir katkısı olmayan insanlar için geçerlidir.. Bir erkekle tanışmak için hiçbir çaban yoksa 20 30 40 50 hiç farketmez böyle sayıları kendine DERT EDERSiN.. anlamsız gereksiz düşünceler
Ben 30 um... hersey derken neyi kasteddigine bagli ama hayatin sonu degil... kendimi yasli hissediyormuyum? Evet ama her yasin ayri tadi var cidden... dunyanin sonu gibi görme :) mesela ben daha dun 25 yasimdaydim mesela sıp diye gecti zaman 😀
Nefes hayattir başlangıçlar ise sadece cesaret ister kimse geçmişini silip tertemiz bir sayfa açmaya cesaret edemez etse bile geçmişim esiri olur 30 yıl da böyledir yolun yarısı eder ama herbir şeyin başlangıçıda değildir
Tuzu kuru birisinin söyleyeceği bir şey olur. 29 yaşında olan ve bunu marifetten sayan birisi bunu söyler. Flört ettiğim 35 yaşında bir adam vardı. İşkolikti ve belki 8 ömür yaşamış kadar bilgili bir adamdı. Ben her boşluk bulduğumda 21 yaşındayım diyordum. O da ben senin yaşındayken.. Diyordu. Yaşayıp gidiyorsun. Bu erken oldu iyi iyi daha zaman var. Bu geç kaldı amanın ben öleyim yeni baştan yaşayayım gibi bir şey yok.
neden 30 çünkü 10 un katı olduğu için başka bir anlamı yok yaşın. fakat 30 yaş diye tabu olmuş 29 yaş olunca sorun yok 30 olunca etiket. akıllı insanlar ayırt edilir böylece