İnsanlarla olan iletişiminiz son zamanlarda azaldı mı?
Beğen
Paylaş
Takip Et
18 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
İnsanlarla olan iletişimim her zaman azdı. Ama son birkaç aydır evdekilerle bile konuşmak istemiyorum. Ara sıra birkaç arkadaşımla mesajlaşıyorum sadece. Kimsenin yüzünü dahi görmek istemiyorum, hava almak için bile olsa dışarı çıkmak veya pencereden bakmak istemiyorum. Çok bunalmış gibi hissediyorum ama neyden bunaldığımdan emin değilim. Yalnız kalmak istiyorum ama ondan da sıkılıyorum. Boşlukta gibiyim. Biriyle konuşmak, iletişim hâlinde olmak belki iyi gelebilir ama hiç istemiyorum. Saçma gelecek belki fakat “istiyorum ama istemiyorum” gibi bir durum yaşıyorum. Umarım bir an önce bundan kurtulurum.
Evet gerçekten ciddi oranda bir azalma var. Normalde sürekli iletişim halinde olduğum kişilerle bile daha seyrek iletişim kuramaya başladım. Kimseyi arayıp sorasım gelmiyor. Artik bazen kendimi zorluyorum hiç olmazsa bir mesaj atıyorum iyice birbirimizden kopmayalım diye.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Evet azaldı maalesef. Bazen biri arıycakta telefonda konuşacam diye korkuyorum. Bu da yasaklardan dolayı oldu. İstemsiz olarak insanlardan uzaklaşıyorum. Bazen kimseyle görüşmek istemiyorum ama bu da ne zaman geçer bilmiyorum 🤷♀️
Kimse ilerleyen günlere bakmıyor yaşam şartları zor durumda olduğunun farkında değiller istedikleri hayal ettikleri hayat yaşama şartlarını mümkün olmadığını farkında olmadan birbirine anlatarak kendilerini eğlence olarak zavallı durumuna düşürüyorlar.
Evet o kadar azaldı ki normal ortamlarda bir konuşma olmazsa sohbet konusu açamıyorum. Bir de garip davraniyor Kendimi değişik hissediyorum. Yakın zamanda bu durumu elbette düzelteceğim ama bu aralar sosyallikten uzak olmak canımı sıkıyor. İnsanları özledim ve gerçekten insanların birbirine ihtiyacı olduğunu öğrendim. Bu pandemi kötü olsa da bana çok şey kattı.
Hayatımda hep az ve öz insan oldu. Evet, pandemi nedeniyle reel anlamda görüşme ister istemez azalsa da asla iletişimimiz azalmadı, azalmaz da. Çünkü dostlarım her zaman gerçek dostlardır. Yüzümüze gülen sahte dostlarla işim olmaz.
Al benden de o kadar . Cok yanlizlaştirdim kendimi. Arkadşlarimla bile konusmuyom. Diger konustugum insanlara engel atim. Oz abim gibi sevdigim abime engel atim . Cok degisik bi tip oldum . Herkesden uzaklastirdim kendimi. Sanki ynlizligi secen biri oldum.. sosyal medaya olarak watsap ve istegram vardi burayi yeni kesfetim istegrami sildim watsap da da o kadar ilgilenmiyom sadece buraya bakiyom akasamalri baska yok butun gun iş tutmakla gecoyor 🤦♀️
İnsanlarla arama bi tık mesafe koyum çok samimi olmayım diye düşünürken etrafımda insan kalmadığını fark ettim. Bi nevi güzel bi şey aslında çünkü güvenilecek bir devir değil. Tek arkadaşınız kendiniz olsun çünkü hayatınıza giren herkes bir gün gidiyor test edildi.
evet, biraz içe kapanma oluyor... telefonda uzun konuşmak yorucu, biraraya gelmek riskli... yani asosyalliğim tavan yaptı... dizilere ve kitaplara verdim şimdilik kendimi, kapanma da bahane oldu.. ama uzun süre gitmez bu..